Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă în derulare

Şoferul unui VW Touareg, suspectat de părinţii unui copil de 13 ani că a făcut schimb la volan cu un alt individ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul unui autovehicul marca VW Touareg este bănuit că face tot posibilul pentru a nu fi tras la răspundere pentru un accident comis la începutul acestei luni în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc. Suspiciunile vin din partea părinţilor lui Bogdan Crăciunaş, un copil în vârstă de 13 ani, care cred că persoana aflată la volan în momentul accidentului a fugit, iar în locul ei s-a prezentat la poliţie un alt individ.

Camerele de supraveghere instalate în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc au surprins parţial persoanele care au coborât din autoturismul implicat în accident, dar, din păcate, se poate distinge doar pasagerul din dreapta. Şoferul este în unghiul mort, acolo unde camera de supraveghere cea mai apropiată nu filmează nimic. În schimb, o altă cameră de luat vederi, aflată în partea opusă, îl surprinde şi pe şofer, care coboară şi pleacă înapoi spre locul unde l-a lovit pe copil.

Din păcate, distanţa prea mare nu permite identificarea şoferului care se afla la volanul autoturismului marca VW Touareg şi care ulterior s-ar fi predat poliţiei.

 

Minorul de 13 ani a suferit răni grave

Liniştea familiei Crăciunaş a fost spartă în seara zilei de 1 august 2013, când telefonul a sunat, iar o cunoştinţă i-a înştiinţat pe părinţi că fiul lor, Bogdan Crăciunaş, a fost lovit de o maşină în timp ce ce plimba cu skateboard-ul.

„Am plecat într-un suflet către locul tragediei, iar când am ajuns acolo am observat că salvarea tocmai pleca spre spital. M-am legitimat şi i-am întrebat pe poliţiştii şi jandarmii prezenţi acolo ce se petrece, iar ei mi-au confirmat că a fost vorba de un accident în care un copil a fost lovit de un VW Touareg care era staţionat la vreo 20 de metri de locul faptei. Am plecat apoi într-un suflet la spital să văd ce se petrece, să văd în ce stare este copilul meu”, a povestit Dorian Crăciunaş.

Rănile pe care Bogdan Crăciunaş le-a suferit erau destul de grave, astfel încât medicii de la Câmpulung Moldovenesc au decis să-l transfere de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Copilul nu a stat internat nici aici prea mult timp, fiind transportat cu elicopterul la Spitalul „Bagdasar Arsene” din Bucureşti. Medicii de aici l-au operat de două ori şi l-au ţinut internat până marţi, 20 august.

„A avut dublă fractură la glezne şi fractură craniană, care a necesitat refacerea cutiei craniene. Ultima operaţie a fost şi cea mai dificilă, dar am încredere că medicii de la Bucureşti au reuşit să facă imposibilul şi l-au salvat, iar copilul nostru îşi va reveni”, a mărturisit Dorian Crăciunaş.

 

„Aveau muzica la maxim în maşină şi apoi au fugit. Probabil că şoferul era băut”

La sediul poliţiei s-a prezentat ulterior o persoană, Constantin Alexandru Mândrilă, din Câmpulung Moldovenesc, proprietarul autovehiculului marca VW Touareg, cu numărul de înmatriculare SV-54-MAK. Acesta le-a spus poliţiştilor că el a comis accidentul, dar nu a rămas la locul faptei de teamă şi a preferat să se predea. Există câteva neconcordanţe cu privire la perioada în care Mândrilă s-a predat poliţiştilor. Pe de o parte, tatăl minorului susţine că este vorba de 15 minute, în timp ce poliţiştii afirmă că din momentul accidentului şi până când Mândrilă s-a predat au trecut doar 5 minute.

Dorian Crăciunaş crede că adevăratul autor al accidentului nu este Constantin Alexandru Mândrilă, ci o altă persoană.

„Din ce mi-au spus mai mulţi oameni prezenţi la faţa locului, muzica în maşină era dată la maxim, iar şoferul era băut. S-a prins cu mâinile de cap când a văzut ce a făcut şi apoi a fugit. Se încearcă o manevră, pentru ca adevăratul vinovat să fie făcut scăpat. Pe această cale, îi rog pe toţi cei care cunosc amănunte despre accidentul din 1 august să nu ezite să vină cu informaţii. Vreau ca adevărul să iasă la lumină şi vinovatul să fie tras la răspundere”, a declarat Dorian Crăciunaş.

La rândul ei, Camelia Grădinaru, avocata care reprezintă familia Crăciunaş, admite că există supoziţia că autorul real ar fi părăsit locul accidentului, fiind substituit cu altă persoană.

„Mai aşteptăm să vedem ce probe se adună la dosar şi apoi vom lua o decizie. Este posibil să facem şi plângere împotriva şoferului pentru părăsirea locului accidentului, infracţiune care nu se regăseşte momentan în acest dosar”, a menţionat avocatul Camelia Grădinaru.

 

Poliţia aşteaptă actele medicale

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a declarat că dosarul privind accidentul din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc este în lucru şi că până în prezent au fost audiaţi mai mulţi martori.

„Se întreprind cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dar colegii mei aşteaptă ca rudele să depună la dosar acte medicale pentru a stabili exact cum se vor derula cercetările”, a spus Ionuţ Epureanu.

Acesta a mai explicat că nu se derulează cercetări pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului, deoarece şoferul s-a predat singur la poliţie. Totuşi, legislaţia prevede că şoferul vinovat trebuie să acorde victimei primul ajutor, să sune la ambulanţă şi poliţie şi să nu plece de la locul faptei, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul de faţă.

Toate acestea au condus la ipoteza avansată de tatăl lui Bogdan Crăciunaş, şi anume că a existat un schimb de şoferi, iar adevăratul vinovat s-a făcut nevăzut printre blocurile din Câmpulung Moldovenesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul unui VW Touareg, suspectat de părinţii unui copil de 13 ani că a făcut schimb la volan cu un alt individ.
 Vizualizări articol: 4982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şoferul unui VW Touareg, suspectat de părinţii unui copil de 13 ani că a făcut schimb la volan cu un alt individ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parerea mea! trimis de
(22 aug 2013, 12:30:59
In primul rand ma bucur pt pustiul de 13 ani ca se va face bine. Iar in al doilea rand tot nu inteleg in fapt ce doreste familia baiatului ?! Sa vina Basescu si sa recunoasca ca el s-a urcat beat la volan ? Pana la urma cineva s-a predat imediat, din cate inteleg, si-a recunoscut fapta si va plati pt ceea ce a facut ! Plus ca Politia are si ea metodele sale de a afla cine era la volan. Si e foarte greu pt cineva de pe strada sa declare despre X sau Y daca e baut sau nu, sa-i stabilesti de la 5 metri distanta alcoolemia, chiar daca ar mirosi a alcool, pt asta trebuie facute niste analize de laborator, de asta se si recolteaza in unitatile spitalicesti.
1.1  RE: Parerea mea! trimis de
(22 aug 2013, 13:51:41
Cel care a declarat ca e autorul accidentului e si proprietarul masinii.
Iti dai seama daca nu era el proprietaru ce credibilitate avea....
2.   Comentariu trimis de
(23 aug 2013, 09:46:14
sa fi dat proprietarul, masina altuia , care era beat? plus ca intra si la inchisoare ptr ca e accidentat copilul destul de grav..doar daca copilul n avea partea klui de vina...bine ca si va reveni...
3.   Comentariu trimis de
(23 aug 2013, 09:49:51
Bine ca a scapat copilul! Parintii trebuie scarmanati ca nu au avut grija de pusti, nicidecum sa o faca pe victima si sa caute bani....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei