Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Protecția Civilă, trimisă să dea cu flit după viespi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compartimentul Situații de urgență din cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, mai cunoscut publicului sub vechea denumire de Protecția Civilă, s-a confruntat cu o situație inedită. Structura abilitată să intervină pentru prevenirea și gestionarea dezastrelor și situațiilor de risc pentru comunitate a fost trimisă să prindă gâze, în urma unui apel telefonic.

Situația a survenit după ce un tânăr panicat a apelat numărul de urgență 112 pe motiv că se confruntă cu atacul unor viespi. ISU nu a considerat de competența sa să intervină în rezolvarea problemei semnalate și a pasat problema primăriei din localitate.

Viceprimarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Silviu Robciuc, a tratat apelul cu toată seriozitatea, pentru că un roi de viespi furioase chiar poate reprezenta un pericol real, și a trimis reprezentații compartimentului Situații de urgență în zona ștrandului, la adresa cu pricina. Nu au găsit nici o victimă și nici un roi de insecte agresive în acțiune, ci doi tineri care urmau să organizeze o nuntă şi observaseră trei viespi bâzâind prin curte și se temeau că nepoftitele insecte le vor stresa invitații. De altfel, situația era deja rezolvată cu un simplu ”flit” de un vecin chiar în momentul sosirii reprezentanților primăriei.

Informația ne-a fost confirmată de Aristotel Erhan, trimisul Primăriei la presupusul incident: ”Nu era nici un roi de viespi, nici un om înțepat, doar doi tinerei agitați pentru că i-au bâzâit trei viespi amărâte când stăteau la masa din curte și supărați că le-ar putea deranja nunta. Mai era acolo un vecin cu pălărie de apicultor, care dădea cu insecticid la oarecare distanță, pe o șură, unde ar fi putut avea insectele cuib. Consider că nu era o situație de risc real și că lumea ar trebui să gândească înainte să ceară intervenții specializate pentru chestiuni absolut banale, pe care le poate rezolva oricine”.

Erhan a confirmat însă că numărul viespilor în zonă este neobișnuit de mare în această vară, fapt pe care l-a remarcat personal și a fost observat și de numeroși alți localnici. Oamenii sunt tot mai deranjați de insectele care apar peste tot unde există ceva de mâncare sau de băut și par fascinate inclusiv de carne și alcool. Proprietarii teraselor se plâng că clienții neatenți se pot trezi în orice clipă că înghit o viespe vie căzută prin paharele cu băuturi sau cafea, vânzătorii sunt supărați că viespile fac găuri în fructe și le produc pagube, iar părinții se tem că insectele le-ar putea înțepa copiii, mai ales în timp ce prichindeii mănâncă dulciuri ori înghețată, de care insectele sunt mereu atrase.

Până în prezent însă, în afară de cazuri singulare în care oamenii au fost înțepați de viespile pe care chiar ei le-au provocat din neatenție, nu s-au înregistrat în zonă situații în care localnicii să fie realmente atacați de roiuri de viespi, iar insectele nu au devenit agresive dacă au fost lăsate în pace. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecția Civilă, trimisă să dea cu flit după viespi.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protecția Civilă, trimisă să dea cu flit după viespi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei