Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 189 (5396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă plătită cu viaţa

Un şofer fără permis şi concubina sa, însărcinată, morţi după ce maşina s-a răsturnat din cauza vitezei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri, un bărbat şi o femeie, de 26, respectiv 22 de ani, părinţii a trei copii, au avut parte de un sfârşit tragic într-un accident rutier, după ce s-au rostogolit de mai multe ori cu un autoturism pe raza satului Clit din comuna Arbore. Tânărul în vârstă de 26 de ani, care conducea maşina, nu avea permis de conducere şi era venit acasă, în concediu, din Spania. Pasagera de lângă el, tânăra în vârstă de 22 de ani, concubina sa, era însărcinată în luna a şasea. Cei doi tineri aveau trei copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani.

 

Viteză pe un drum acoperit cu pietriş

Accidentul care a dus la moartea celor doi tineri s-a petrecut miercuri noapte, în jurul orei 23.30.

Vasile Valentin Vartolomei, tânărul în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Voitinel, conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Marea Britanie, cu volan pe partea dreaptă. În momentul tragediei el se deplasa pe DJ 209J Clit-Arbore, pe o porţiune de drum acoperită cu pietriş. 

Un martor care a sunat la puţin timp după tragedie la 112 a relatat că şoferul circula cu viteză excesivă, cu atât mai mult pentru un drum cu pietriş, fără aderenţă. De altfel, un indiciu pentru anchetatori privind viteza cu care se deplasa maşină reiese şi din modul în care s-a produs accidentul. Conform anchetei poliţiei, şoferul de 26 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, autoturismul a intrat în şanţul din stânga sensului de mers, după care s-a rostogolit de mai multe ori în afara drumului.

 

Cei doi tineri puteau avea o şansă în plus dacă ar fi folosit centurile de siguranţă

Cum nici şoferul şi nici tânăra de 22 de ani, Domnica Violeta Rizan, nu aveau centuri de siguranţă, în urma răsturnării ambii au fost proiectaţi afară din maşină. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD şi de Descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi. Din păcate, personalul medical nu a putut decât să constate decesul celor doi.

După cum a precizat agentul-şef adjunct Cezar Bacalu, din cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei municipiului Rădăuţi, cauza producerii accidentului este viteza neadaptată la condiţiile de drum.

Două vieţi pierdute, aşadar, după un accident în care un tânăr s-a urcat la volanul unei maşini fără a avea permis şi, de parcă nu ar fi de ajuns, a mai şi apăsat fără măsură pedala de acceleraţie. În urma probelor recoltate la autopsie se va stabili dacă şoferul consumase alcool.

 

DJ 209J Clit-Arbore, un drum atipic pentru accidente, pe care însă a mai avut loc o tragedie asemănătoare

DJ 209J, care face legătura între satele Arbore şi Clit, este genul de drum care în mod normal nu intră în categoria celor periculoase. Drumul acoperit cu pietriş este puţin circulat şi de regulă pe un astfel de carosabil şoferii nu circulă cu viteză. 

Din păcate, realitatea a fost alta în ultima perioadă. Anul trecut, în luna iunie, pe DJ 209J, două femei, una de 57 de ani şi una de 67 de ani, au fost accidentate mortal în timp ce se aflau pe marginea drumului, sub un tei, de o maşină scăpată de sub control. Autoturismul era condus de o tânără în vârstă de 21 de ani şi a derapat într-o depăşire, pe carosabilul acoperit cu pietriş, şi le-a lovit violent pe cele două.

Înaintea tragediei de anul trecut, pe acest drum poliţia nu mai înregistrase niciodată accidente grave. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer fără permis şi concubina sa, însărcinată, morţi după ce maşina s-a răsturnat din cauza vitezei.
 Vizualizări articol: 6379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer fără permis şi concubina sa, însărcinată, morţi după ce maşina s-a răsturnat din cauza vitezei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne...ajuta trimis de
(16 aug 2013, 21:29:35
pe toti boii care conduc fara permis si pe bortoasele lor inconstiente, de se urca in masina cu ei la volan, sa sfarseasca numai asa. Dar cat mai repede, ca nu-i timp de pierdut.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei