Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 148 (5355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Trafic de migranţi

Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici” (39 de ani), a fost condamnat vineri la doi ani de închisoare cu executare, într-un dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată tocmai din 2006, în care, iniţial, în 2008, interlopul a fost achitat de către judecătorii Tribunalului Suceava.

Sentinţa, care poate fi atacată cu recurs, a fost dată ieri după-amiază de magistraţii Curţii de Apel Suceava, iar potrivit portalului instanţei, Bîrtoiu a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Din pedeapsa de doi ani de închisoare se va reduce perioada în care „Dan Popovici” a fost arestat preventiv: de la 16 ianuarie 2006 la 3 aprilie 2006.

În acelaşi dosar, au aflat condamnările şi inculpaţii Nelu Hînţar, din Marginea, doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani, Iosif Alexandrovici, din Mănăstirea Humorului, care a primit de asemenea doi ani de închisoare, Ionel Ţârdea, din Dumbrăveni, cinci ani de închisoare şi Dănuţ Doru Zaiţi, zis Gimi, tot din Dumbrăveni, cinci ani şi opt luni de închisoare.

Un alt inculpat, Angel Roată, a rămas cu decizia de achitare dată de prima instanţă, la fel ca şi Cristina Leonte, din municipiul Suceava, prietena de atunci a lui Ţârdea.

 

Pentru ce au fost trimişi în judecată

În rechizitoriul de sesizare a instanţei este descrisă constituirea grupării şi modul în care membrii acesteia acţionau. Capul reţelei era Ionel Ţârdea, care în perioada martie-decembrie 2005 a racolat, îndrumat şi călăuzit în Occident 28 de persoane, dintre care 22 de cetăţeni moldoveni şi şase români. Pentru a fi scoşi ilegal din România, cei 28 au achitat sume cuprinse între 1.700 şi 2.500 de euro.

O parte dintre persoanele trimise în afara graniţelor ajungeau pe mâna proxeneţilor şi erau folosite în „industria sexului”. Printre cei care au căzut victime ale reţelei conduse de Ţârdea se numără şi câteva minore, una dintre acestea fiind vândută în Italia pentru suma de 1.300 de euro.

Pentru a destrăma această grupare, anchetatorii au efectuat interceptări telefonice şi au introdus printre „victime” poliţiste sub acoperire.

 

Bîrtoiu, judecat şi pentru şantaj şi lipsire de libertate

În cursul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis în judecată pe „Dan Popovici” pentru şantaj şi lipsire de libertate, alături de alţi doi inculpaţi,  Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 33 de ani, şi Cătălin Cimpoiaşi, de 39 de ani, zis „Cimpa”, şi aceştia din municipiul Suceava.

Potrivit anchetatorilor, cei trei au sechestrat un tânăr în apartamentul lui Cimpoiaşi, victima fiind bătută cu un baston telescopic şi cu un patent peste degete, pe motiv că s-ar fi lăudat prin oraş că are protecţia lui „Cimpa”, ceea ce a dus la răzbunarea unei bande rivale care a incendiat un autoturism BMW. Maşina era folosită de Cimpoiaşi, iar în contul acesteia, cei trei, susţin anchetatorii, i-au cerut victimei să le plătească suma de 10.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 11822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, condamnat la doi ani de închisoare cu executare4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interlop #:-S trimis de
(29 iun 2013, 11:37:37
ma doare burta ce interlop.. batea prostii prin cartierlaughing
2.   Lukanu trimis de
(29 iun 2013, 13:45:10
De ce,ai luato cunva?tare esti in gura,femeie
3.   Hahahaha trimis de
(29 iun 2013, 15:56:34
VA VINE RANDUL LA TOTI PADUCHILOR SUPRANUMITI SI INTERLOPI
4.   STF trimis de
(29 iun 2013, 17:08:38
Zdremtelor,paduchi sunteti voi,e misto sa fii taren clanta din spatele unui pc
5.   Jigodii trimis de
(29 iun 2013, 19:14:59
lepre ale societatii...si vad ca sunt unii care mai si stiu sa apese pe o tasta....la mancat seminte cu voi...
6.   Lepre trimis de
(29 iun 2013, 19:18:10
bai tzaranilor( sa ma scuze adevaratii tzarani) ia mergeti voi toti in cusca ca va e bine acolo...caldura..papa moca si poate si frecush dorsal fortzat. bitch..
7.   Mteo trimis de
(30 iun 2013, 03:23:43
Te asteptam si [pe tine,nimeni in drum ce esti,sa te ardem in bul moca::))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei