Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din ciclul „femeia nu muşcă”

Deputatului Băişanu nu-i plac persoanele care „confundă funduleţul cu fericirea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a oferit ieri, cu ocazia conferinţei de presă de la sediul partidului, un adevărat spectacol pe tema homosexualităţii. El s-a declarat împotriva introducerii în Constituţie a unor drepturi pentru această minoritate, motivându-şi votul negativ pe care îl va acorda în Parlamentul României de faptul că „nu i-aş putea încuraja pe cei care confundă funduleţul cu fericirea”.

„Este o chestiune care mie, ca cetăţean al României, care a primit o anumită educaţie şi care şi-a ghidat întreaga existenţă pe baza unor principii solide, fundamentate moral, etic şi religios, mi se pare o anomalie. Eu ca deputat nu voi vota niciodată o nebunie. Nu voi dori să transformăm România într-o Sodomă şi nu cred că i-aş putea încuraja prin votul meu pe cei care confundă funduleţul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înţeles şi îi rog pe cei care încă nu au descoperit femeia să o facă. Femeia nu muşcă, fraţilor”, a declarat Alexandru Băişanu.

Liderul liberalilor suceveni crede că ceea ce este scris în Constituţie în acest moment, şi anume că o căsătorie se întemeiază pe liberul consimţământ între soţi, şi nu între doi oameni, este foarte corect, atât din punct de vedere gramatical, cât şi evolutiv.

„Îi rog pe cei care dezbat această problemă să se ducă la DEX şi să vadă că soţ înseamnă bărbat deja căsătorit considerat în raport cu soţia lui. Devii soţ după ce eşti bărbat, asta e prima chestiune, şi te-ai căsători cu o femeie care e soţie. Acum, îmi este foarte greu să deosebesc între o soţie bărbat şi o soţie femeie, adică între un soţ bărbat şi o soţie tot bărbat. Probabil va trebui să găsim soluţii, să le punem câte o etichetă, undeva în anumite zone. În rest, dacă mă întrebaţi dacă am vreo problemă cu discriminarea vizavi de cei care confundă ceea ce am spus mai înainte, nu am nici o problemă”, a mai arătat Băişanu.

 

Vrea sondaj de opinie pentru a afla ce cred sucevenii despre prostituţie

Liderul liberalilor suceveni se teme că prin introducerea în Constituţie a unor referiri legate de căsătoriile homosexuale, aceste „familii” vor avea posibilitatea să înfieze copii, ceea ce ar fi un dezastru pentru cei mici.

„Europa e frumoasă, e minunată, este motorul dezvoltării economice, dar are şi probleme şi, dacă o minoritate încearcă să impună reguli contra naturii, atunci de ce nu am trece în Constituţie şi posibilitatea căsătoriei între un pinguin şi o focă?”, s-a întrebat deputatul Alexandru Băişanu.

Acesta nu s-a pronunţat asupra oportunităţii legalizării prostituţiei, cu scopul ca bărbaţii să cunoască femeile, dar a precizat că va comanda un sondaj de opinie pentru a afla ce cred sucevenii despre acest subiect.

Declaraţiile preşedintelui PNL Suceava au fost taxate imediat de

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

"CNCD analizează declaraţiile domnului deputat din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare prin încălcarea demnităţii umane a persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În soluţionarea autosesizării, CNCD va urmări procedura legală", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului director al CNCD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatului Băişanu nu-i plac persoanele care „confundă funduleţul cu fericirea”.
 Vizualizări articol: 2421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 18 voturi
Deputatului Băişanu nu-i plac persoanele care „confundă funduleţul cu fericirea”4.1518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   -respect pentru curajul d-lui Baisanu trimis de
(14 iun 2013, 12:05:25
-pentru acet lucru,aveti tot respectul meu,d-le Baisanu.Auzi ce chestie,cei de la CNCD,analizeaza aceasta declaratie!Dar homoxexuali care discrimineaza femeile,ca doar lor le plac barbatii si invers,aceasta cum se cheama,domnilor de la CNCD? Pai cand ploua cu grindina si sunt inundati din cauza acestor grosolane pacate,cine se autosesizeaza sa analizeze de ce se intampla toate acestea? De ce sa suferim toti pedeapsa lui Dumnezeu,caci unii confunda "funduletul cu fericirea"?Dupa legalizarea hoxexualilor,inca putin si o sa legalizam si pedofili,caci e o placere a lor si trebuie respectata,ca daca nu,"incalca demnitatea umana"conform acelui articol mai sus amintit.Doamne cata intunecime in mintea unora,cat de mare e negura pacatului!!
2.   Tot respectul pentru domnul Baisanu trimis de
(14 iun 2013, 13:02:56
Unul dintre amendamentele aduse de membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei este si acela ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie" si nu intre "soti". Ulterior, insa, amendamentul a fost respins.Imediat, insa, amendamentul respectiv a starnit tensiuni in USL. Insusi prim-ministrul Victor Ponta si-a aratat in mai multe randuri reticenta fata de aceasta modificare.Presedintele PNL Crin Antonescu a recunoscut ca are o opinie diferita fata de liderul PSD in privinta definirii casatoriei."Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat. Asta nu inseamna in niciun fel (...) nici homofobie (...) si nu inseamna nici o taiere a vreunui drept. Dar familia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie", a intarit liderul liberal.Homosexualii si lesbienele sunt o realitate a societatii omenesti si trebuie luati asa cum sunt,adica acceptati de societate.Dar casatoria la romani e ceva sfant.Barbatul si femeia se unesc in fata lui Dumnezeu.Homosexualii pot sa faca uniuni civile si contracte de convietuire impreuna.
3.   Amuzant trimis de
(14 iun 2013, 13:34:20
Bravo, un adevarat liberal:)
4.   Foarte frumos trimis de
(14 iun 2013, 14:36:40
felicitari pentru declaratia asta, mai bine formulat nici ca nu se putea
5.   ... gâcitori, eresuri ... trimis de
(14 iun 2013, 15:37:52
Ereau odată ca niciodată, într-un tren de iepocă * doi clerici: unul katholic ș-altul de la muslimi – imam sau cum i-o fi zicând.
Cum călătoreau ei de ceva vreme, la papistaș i se face fomiță. Scoate din gentuță o buca’ de ziar **, o ceapă, o azimă ș-o tablă de slănină***. Taie bucatele acătării, le sfințăște și, ca să nu pară chitros, îl invită și pe muslim să deguste.
„ – Mulțumesc mult părinte, dar noi nu avem voie de pork” declină imamul invitația.
„ – Păcat că n-aveți voie, că-i tare bună!” – răspunde papistașul.

Peste o vreme, plictisiți de deșertul ce li se defila prin fața fenestrelor, se pun ei pe conversație.
Imamul turuia întruna despre cele 4 soții legale ale lui, cât sunt de nurlii și cât de fericit este el.
La un moment dat îl întreabă pe papistaș câte soții are acesta. La care încappucciatul răspunde cu nedisimulată iritare:
„ Vai nu, noi preoții catolici nu avem voie să cunoaștem trupește femeia!”
La care răspunsul imamului pică sec, concluzional:
„ – Păcat, … că-i tare bună!”
5.1  RE: ... gâcitori, eresuri ... trimis de
(14 iun 2013, 16:00:10
Note
* Nu erea iepoca del oro, ci mai degrabă era în vremea de dinaintea WW I, trenul se numea Orient Expres, iar în compartimentul alăturat eclesiei itinerante, un becher spilcuit pe numele lui din bolintin Sherlock Holm Yes! se râdea pe el ascultând la ce-i cetea dintr-o carte o bunăciune christiană de-o chema Agatha.
** Evident că și ziarul era „L'Osservatore Romano” și nicidecum vreo porcărie de tabloid apocrif.
*** pare surprinzătoare austeritatea dejunului, dar am menționat distinct confesiunea aparținătoare: vreun iezuit dintr-ăla de ține la legământul de sărăcie ca la ocii din cap.
Dac-ar fi fost în loc un preot de mir pravoslavnic, atunci cred că n-ajungeau băncile compartimentului pentru etalarea porcilor, vițeilor, colacilor și damigenelor alcătuind fruștucul preasfintei burți călătoare.
Și n-are cum ca popa să fi fost de rit bizantin, c-aiștea se știe că nu se călătoresc cu țugul, ci-și teleportează sfânta osânză numai în Hummer.
**** deșertul ce li se defila privirii era „grație, datorită și mulțumită” faptului că trenul ajunsese prin Valahia. Alea de semănau cu dunele de la El Alamein erau pârloagele subvenționate ale volohilor.
6.   Bravooo!!! trimis de
(14 iun 2013, 18:16:53
Nu-mi esti simpatic dle deputat, dar aici parca ai vorbit cu gura mea. Stima!
7.   Felicitari!! trimis de
(14 iun 2013, 20:30:07
Bravo domnul deputat Baisanu,nu-mi placea de persoana domniei tale,dar de data asta va apreciez si va doresc mult succes!
8.   Homosexualitatea in lumea antica trimis de
(14 iun 2013, 20:57:32
A fost homosexualitatea o practica larg intalnita si acceptata in lumea antica sau este vorba doar de o interpretare eronata a surselor istorice? Adevarul, ca de obicei, trebuie cautat undeva la mijloc. Numerosi invatati antici, printre care Herodot, Platon, Aristotel mentioneaza un obicei cel putin scandalos pentru conceptiile moderne, asa numitul „paiderastia”, termen din care deriva, doua milenii mai tarziu, conceptul de pederastie . Acesta se referea la relatia dintre un barbat matur si un adolescent.Homosexualitatea era o practica des intalnita in armata spartana.Cu toate acestea, pentru a incuraja mentinerea ratei natalitatii in Sparta, legiuitorii instituisera norme obligatorii cu privire la casatoriile heterosexuale dintre soldati si femeile spartane.Tinerele fete erau obligate sa execute exercitii fizice in preajma razboinicilor, fara a fi acoperite de vreun obiect vestimentar, totul cu scopul de a le reaprinde acestora simturile naturale. Dar cum vechile obiceiuri nu puteau fi uitate imediat, spartanii recursesera la un siretlic. In noaptea nuntii, miresele imbracau tunica militara dupa ce, in prealabil, le era taiata podoaba capilara, pentru a se asemana cat mai mult cu un barbat si pentru a fi mai usor acceptate de partenerii obisnuiti cu alte feluri de relatii.
9.   Homosexualitatea in lumea antica trimis de
(14 iun 2013, 21:04:09
Totusi homosexualitatea in Grecia antica ramane totusi un subiect controversatLlegile ateniene spun ca orice cetatean al Atenei care era surprins intretinand relatii homosexuale (etairese) isi pierdea dreptul de a deveni edil al cetatii si de a intra in temple.In Roma antica relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex erau permise.dintre cei 12 imparati pomeniti de istoricul Suetonius in celebra sa lucrare „Vietile celor 12 cezari” ( de la Cezar si pana la Domitian), doar doi monarhi nu au avut relatii cu alti barbati, Octavian Augustus si Claudius I. Mai mult, Nero este considerat primul imparat roman care s-a casatorit cu un sclav, practica reluata circa doua sute de ani mai tarziu de imparatul roman de origine siriana, Elagabal. Traian era acompaniat in toate campaniile militare, inclusiv in cele dacice, de amantul sau, alaturi de care se afisa ostentativ, ori de cate ori avea ocazia. Nu mai putin important, Hadrian a fost pe punctul de a duce imperiul catre un dezastru politico-economic dupa moartea neasteptata a amantului sau, Antinous, in anul 130.
10.   Homosexualitatea in lumea antica trimis de
(14 iun 2013, 21:07:30
Se pare ca activitatea sexuala a chinezilor si a japonezilor antici nu era privita ca o parte a moralitatii, ci era perceputa, simplu, in termeni ai placerii. De altfel, homosexualitatea era practicata la scara larga, de la templele religioase in care maestrii intretineau relatii intime cu membrii tineri ai comunitatii monastice, la samuraii care treceau prin patul stapanului si pana la aristocrati si membrii clasei de mijloc ce isi imparteau serviciile angajatilor si ale actorilor care erau, in acelasi timp, si amanti de ocazie (kagema) pentru cei ce isi puteau permite sumele necesare
11.   Homosexualitatea in lumea antica trimis de
(14 iun 2013, 21:09:39
Celebra poeta a lumii antice, Sappho din Lesbos, a fost considerata una dintre primele lesbiene cunoscute in istorie. Sursele istorice neaga, insa, aceasta posibilitate, dat fiind faptul ca poeta era mama a doi copii, iar sinuciderea care i-a pus capat vietii a survenit in urma unei deceptii in dragoste.De altfel, nici mitul insulei Lesbos, cel care spune ca majoritatea femeilor de pe insula practicau relatiile homosexuale, nu este demonstrat de dovezi arheologice concrete.Unul dintre cei mai cunoscuti homosexuali ai lumii antice a fost nimeni altul decat Iulius Cezar. O replica celebra il numea pe ilustrul general roman: „barbatul tuturor femeilor si femeia tuturor barbatilor”.Relatiile homosexuale au fost practicate liber si in anumite triburi africane, polineziene, precum si in America de Sud. Pentru amerindienii sud-americani, homosexualitatea nu era permisa decat in cazurile in care unul dintre parteneri era considerat „prea feminin” de catre comunitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei