Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ceremonie cu probleme

Cinstirea eroilor a fost scurtată de ploaia torențială, la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceremonia de cinstire a celor căzuți pe câmpurile de luptă, organizată în fiecare an la Câmpulung Moldovenesc prin efortul Colegiului Militar Liceal „Ștefan cel Mare” și al primăriei, nu s-a mai derulat după programul anunțat, la Cimitirul Eroilor din localitate. Cu doar un minut înainte de ora prânzului, când era programată festivitatea, o rafală de ploaie torențială i-a făcut pe toți purtătorii de coroane și oficialii prezenți să renunțe la deplasarea în coloană oficială și să se adăpostească rapid. Ploaia a ținut timp de o oră, iar ceremonia a început abia ulterior.

Deși organizatorii s-au străduit să respecte ceremonialul, pe tot parcursul manifestării a fost mai mult decât evident că, în afară de oamenii în uniforme militare de toate felurile și de veteranii de război, restul asistenței,  abia aștepta să fugă din calea unei eventuale noi porții de ploaie.

Ploaia nu s-a lăsat mult așteptată, din nou. De la primii stropi, festivitatea a fost derulată în viteză și oficialii și politicienii prezenți aproape au ”rupt rândurile” înainte de a se încheia ceremonialul.

Au rămas la locul ceremoniei doar militarii, care mai aveau de parcurs cea mai așteptată etapă a ceremoniei, defilarea elevilor militari. De asemeni, au ținut să fie alături de militari până la final, din respect, mai mulţi veterani de război și rezerviști, pensionari și alte câteva persoane, printre care localnici, tineri politicieni și chiar soția primarului Mihăiță Negură. Din păcate, ghinionul nu s-a oprit aici. Pentru că apa a crescut brusc pe stradă și a inundat cablurile electrice și priza, punerea în funcțiune a fondului muzical specific pentru finalul ceremonialului militar nu a mai fost posibilă, așa că festivitatea s-a încheiat fără obișnuita defilare.

 

Oficialităţile, criticate de câmpulungeni

Puținii câmpulungeni prezenți până la final au apreciat dăruirea militarilor și încercarea lor de a oferi în orice condiții respectul cuvenit înaintașilor. În ce-i privește însă pe oficiali și politicieni, graba acestora a fost aspru criticată. ”Păcat de efortul și pregătirea tinerilor militari. Ploaia a fost un ghinion, dar felul în care au spălat putina toți domnii ăștia a fost o rușine, o lipsă de respect pentru eroi și pentru militarii care s-au străduit aici să facă un moment frumos”, a spus una dintre femeile din public.

Mai tranșant și mult mai dur au reacţionat câţiva pensionari: ”Vai de pantalonii lor, dacă s-au speriat de apa de ploaie. Copiii au fost mai demni ca ei. Oameni maturi, care zic că au făcut armata, dar probabil s-au luptat cu polonicul în popotă cu toții... Se sucesc eroii de râs când îi văd pe urmașii lor. Am ajuns de ne-ar mânca și gâștele din poală”.

Nu este pentru prima oară când publicul remarcă acid faptul că ceremonia de pomenire a eroilor la Câmpulung Moldovenesc este rapidă și tratată oarecum superficial de oficialii locali. Au existat astfel de momente și în legislaturile trecute, dar de această dată cei prezenți spun că s-a atins un nedorit record. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinstirea eroilor a fost scurtată de ploaia torențială, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinstirea eroilor a fost scurtată de ploaia torențială, la Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei