Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Curs festiv

Ultimul clopoţel pentru promoţia 2013 a Colegiului Naţional „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru clasele a XII-a ale Colegiului Naţional „Petru Rareş”, clopoţelul a sunat vineri, 31 mai, pentru ultima oară, absolvenţii instituţiei marcând evenimentul terminal printr-un curs festiv găzduit de Casa de Cultură a municipiului. În cadrul ceremoniei, diriginţii au strigat pentru ultima dată catalogul, au rostit cuvinte de mulţumire şi au făcut fotografii de grup cu elevii pe care i-au coordonat timp de patru ani. De cealaltă parte, îmbrăcaţi cu robe, cu toci şi eşarfe, cei peste 200 de absolvenţi au fost aplaudaţi de dascălii şi părinţii prezenţi la eveniment.

Manifestarea, care a fost moderată de directorul colegiului, prof. Daniela Dungeanu, a debutat cu imnului studenţesc Gaudeamus Igitur, interpretat cu emoţie de cele opt clase de absolvenţi ai promoţiei 2013.

„A fost un drum de patru ani presărat cu bucurii şi rezultate frumoase, dar şi unul cu satisfacţii importante pentru dascăli, care astfel şi-au văzut munca răsplătită”, le-a transmis Daniela Dungeanu liceenilor.

Întreg auditoriul a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Birnicu, cel care ar fi trebuit ca vineri să încheie cei patru ani de liceu, alături de colegii săi. Alexandru a decedat în luna martie a acestui an, în condiţii tragice, după ce a făcut stop cardio-respirator. Imagini cu acesta au rulat pe videoproiectorul situat lângă scenă, momentul fiind unul extrem de emoţionant şi tulburător, dar şi dureros pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Alex. Conducerea liceului a acordat, post mortem, o diplomă de onoare, cea mai înaltă distincţie a colegiului, elevului Alexandru Bernicu, „pentru rezultatele sale şi pentru numeroasele acţiuni de caritate ca reprezentant al organizaţiei Crucea Roşie, pentru spirit altruist, creator, gândire pozitivă, perseverenţă, deschidere spre nou, umor şi consideraţie faţă de cei din jur, elev a cărui activitate în viaţa şcolii onorează şi constituie un exemplu”. 

A doua diplomă de onoare i-a revenit absolventului Iulian Fodor, distincţia fiindu-i acordată în urma unui vot secret al colegiilor şi profesorilor colegiului.

 

Premii pentru olimpicii naţionali ai colegiului

Lucian Lungu a acordat, din partea Comitetului de părinţi ai elevilor Colegiului „Petru Rareş”, premii în bani celor trei olimpici naţionali (din anul 2012-2013) ai promoţiei 2013. Au primit distincţii următorii: Ana Maria Bocancia - premiul I la Olimpiada Naţională de Limbă Spaniolă (prof. coordonatori Anda Perju şi Ancuţa Norocel), Adrian Mateoaia – premiul I la Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei (coordonat de prof. Narcisa Ştefănescu) şi Maria Gavrilovici – premiul special la Olimpiada Naţională de Limbă Franceză (prof. îndrumător Luminiţa Mocanu).

 

Premiul Bursa „Frieda Vigder”, în valoare de 1.000 de dolari, acordat pentru al patrulea an consecutiv 

În iulie 2009, la colegiul sucevean, cu sprijinul prof. Ica Manas Zloczower de la „Case Western Reserve University” din Cleveland, Ohio, s-a instituit Premiul „Profesor Frieda Vigder”, care se acordă la sfârșitul fiecărui an școlar unui absolvent al colegiului pentru rezultate foarte bune la învățătură, selectat după analiza recomandărilor trimise de profesorii diriginţi. Frieda Vigder a fost director al Liceului „Petru Rareş” între anii 1957-1963. Bursa în valoare de 1.000 de dolari a fost acordată, în acest an, elevului Emanuel Vlăduţ Magas. 

Totodată, pentru prima dată în acest an, conducerea liceului a acordat Diplomă de excelenţă academică, recompensă ce le revine tuturor absolvenţilor care au obţinut premii internaţionale.

Anul acesta, Diploma de excelenţă academică i-a revenit Adnanei Leizeriuc. Eleva a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, desfăşurată în perioada 12-20 iunie 2012, în Yakutsk, Rusia. Adnana este elevă a colegiului încă din clasa a V-a şi a studiat chimia în gimnaziu cu prof. Gabriela Mateiciuc, iar în liceu cu prof. Dana Capbun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul clopoţel pentru promoţia 2013 a Colegiului Naţional „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ultimul clopoţel pentru promoţia 2013 a Colegiului Naţional „Petru Rareş”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei