Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În minivacanţă

Jandarmii, mobilizaţi pentru patrule în zona mănăstirilor, pe traseele montane şi la grătare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a anunţat că a pregătit pentru zilele următoare, inclusiv de Paşte, patrule suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Acţiunile se vor concentra în zonele aglomerate, la biserici şi mănăstiri, dar şi pe traseele montane şi în locaţiile în care se merge la grătar.

Conform căpitanului Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, „în noaptea de Înviere, 130 de jandarmi vor acţiona pentru desfăşurarea în bune condiţii a slujbelor religioase organizate la 50 de lăcaşuri de cult din judeţ, printre care şi mănăstirile Dragomirna, Probota, Putna, Voroneţ, Suceviţa, Humor şi Moldoviţa. De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, unde reprezentanţii mănăstirilor şi protopopiatelor din judeţul Suceava vor primi Lumina Sfântă”.

Cornaci a mai precizat că la sediul fiecare subunităţi de jandarmi din judeţ vor fi constituite echipe de intervenţie, care să acţioneze în cazul unor evenimente majore.

De asemenea, în perioada 1-6 mai, posturile de jandarmi montane din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Vatra Moldoviţei, Dorna Candrenilor, Broşteni şi Gura Humorului vor intensifica acţiunile de patrulare pe traseele turistice, în zona unităţilor de cazare şi a locurilor de campare. În total, 50 de jandarmi vor acţiona zilnic pe traseele montane.

O a treia direcţie de acţiune vizează măsuri preventive în zonele în care se merge la picnic, grătare etc. Se vor forma patrule din jandarmi şi comisari de mediu care au misiunea de a nu-i lăsa pe oameni să lase mizerie în urmă. 

În paralel, acţiuni de prevenire a incendiilor vor desfăşura în primul rând pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care, ca în fiecare an, sunt în gardă pentru prevenirea unor evenimente nedorite în noaptea de Înviere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmii, mobilizaţi pentru patrule în zona mănăstirilor, pe traseele montane şi la grătare.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jandarmii, mobilizaţi pentru patrule în zona mănăstirilor, pe traseele montane şi la grătare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei