Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Campania Globală pentru Educaţie, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” din Rădăuţi a ajuns la al patrulea an consecutiv de când se implică în Campania Globală pentru Educaţie, o mişcare care militează pentru realizarea dreptului la educaţie pentru toţi, în mod gratuit şi în condiţii de calitate. În acest an, sloganul Campaniei este “Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregătiţi pentru toţi copiii”.

Punctul de vârf al ediţiei din acest an a fost Săptămâna Globală de Acţiune, care a avut loc în perioada 22-28 aprilie şi a reunit participanţi din mii de şcoli din circa 100 de ţări ale lumii. Din Şcoala “Bogdan Vodă” au participat 575 de elevi şi 20 de cadre didactice, părinţi şi invitaţi. Consilierul educativ al şcolii, profesoara Mihaela Amariţei, a coordonat activităţile desfăşurate, promovând mesajul acestei campanii, care doreşte să atragă atenţia publicului şi a factorilor de decizie asupra unei probleme: este nevoie ca liderii din întreaga lume să ia măsurile necesare pentru adoptarea de standarde, planuri şi măsuri financiare care să garanteze că toţi copiii lumii au parte de profesori bine pregătiţi şi bine sprijiniţi şi de şansa de a beneficia de dreptul la educaţie.

Directorul unităţii de învăţământ din Rădăuţi, profesorul Petru Nicuţă, a apreciat activităţile copiilor, activităţi de tip concurs sau mese rotunde, unde s-au realizat eseuri, portretele profesorului dorit şi unde s-au pus foarte multe întrebări. „Dacă ne pasă cu adevărat de respectarea dreptului la educaţie pentru toţi copiii lumii şi dacă dorim ca fiecare copil, tânăr sau adult care merge la şcoală să-şi dezvolte abilităţile pe care le aduce o educaţie de calitate - de la abilitatea de a citi şi socoti, până la gândirea creativă şi analitică – singura soluţie este să facem în aşa fel încât fiecare elev să aibă acces la profesori bine calificaţi. Principala lecţie învăţată este că educaţia de înaltă calitate necesită o recrutare corespunzătoare de profesori care să fie formaţi, sprijiniţi, plătiţi şi coordonaţi ca adevăraţi profesionişti”, a concluzionat profesorul Petru Nicuţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania Globală pentru Educaţie, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania Globală pentru Educaţie, la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei