Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 86 (5293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nici o schimbare

Elevul care a luat bacalaureatul din arestul IPJ Suceava rămâne cu condamnarea cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Elevul care în cursul anului trecut a uimit o ţară întreagă după ce a reuşit să treacă examenul de bacalaureat cu cea mai maremedie la sesiunea din toamnă, deşi se afla în arestul IPJ Suceava, pentru acuzaţia de trafic de droguri, nu va sta la închisoare. Decizia de condamnare pronunţată de Tribunalul Suceava a fost menţinută ieri şi de Curtea de Apel Suceava. Judecătorii acestei instanţe au respins apelul formulat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalţi nouă inculpaţi din acest dosar.

În aceste condiţii, Bogdan Vlăduţ Donisan a rămas cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Tânărul are un termen de încercare pe o durată de şapte ani, timp în care nu are voie să mai comită vreo infracţiune.

 

„Nu vă apucaţi de droguri sau de prostii vreodată”

Tânărul a stat în arest aproape o sută de zile şi a reuşit o performanţă unică, luând media 8,91 la bacalaureat, deşi a dat examenul în condiţii speciale, învăţând de zor într-una din celulele IPJ Suceava. El a fost notat cu 10 la geografie, 9 la limba şi literatura română şi 7,75 la istorie.

Eliberat pe 21 septembrie 2012, Donisan a fost admis între timp şi la facultate, la Academia de Studii Economice Bucureşti, media de la bacalaureat permiţându-i să intre pe locurile bugetate.

„Nu vă apucaţi de droguri sau de prostii vreodată”, a fost mesajul tânărului la ieşirea din arestul poliţiei.

 

Anchetatorii au cumpărat de 16 ori canabis de la membrii grupării 

Tânărul a fost trimis în judecată pentru că ar fi făcut parte dintr-o grupare de dealeri de droguri care a acţionat în zona Rădăuţi. Anchetatorii au infiltrat în anturajul suspecţilor mai mulţi colaboratori care au fost autorizaţi să cumpere stupefiante.

Tranzacţiile au fost aprobate de procurorii DIICOT Suceava şi sunt una dintre principalele probe ale anchetatorilor împotriva inculpaţilor.

În perioada 29 aprilie 2011 - 8 martie 2012 au fost efectuate nu mai puţin de 16 cumpărări autorizate de droguri, însumând aproape 25 de grame de rezină de canabis şi zece grame de canabis.

 

Zece inculpaţi, din care trei condamnaţi cu executare

Alături de Bogdan Vlăduţ Donisan au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Suceava alţi nouă inculpaţi, Codruţ Mihai Pintilie (28 de ani), Adrian Hojbotă (17 ani), Mihai Daniel Olari (34 de ani), Antoniu Gabriel Romulus Cerneţchi (27 de ani), Sorin Ştefan Lupăştean (20 de ani), toţi din Rădăuţi, precum şi Adrian Nicolae Cojocar (18 ani), din Frătăuţii Noi, Beniamin Onesemiuc-Petrovici (35 de ani), din Milişăuţi, Ilie Tătar (23 de ani) şi Marcel Constantin Lucescu (22 de ani), din Bădeuţi.

Cinci dintre aceştia au primit aceeaşi pedeapsă ca în cazul lui Donisan: trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şapte ani (Cerneţchi, Cojocar, Olari, Lupăştean şi Tătar).

Doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare a primit şi Adrian Hojbotă, în cazul acestuia judecătorii hotărând un termen de încercare de patru ani şi jumătate.

Pedepse cu executare au primit Marcel Constantin Lucescu (cinci ani de închisoare), Beniamin Onesemiuc-Petrovici (patru ani de închisoare) şi Codruţ Mihai Pintilie (trei ani de închisoare).

 

Încă 20 de tineri cercetaţi pentru implicarea în grupare

Lista suspecţilor în acest caz nu se opreşte la cei zece tineri, procurorii DIICOT dispunând disjungerea cercetărilor faţă de alţi peste 20 de tineri acuzaţi că au fost implicaţi în afacerile cu droguri din zona Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul care a luat bacalaureatul din arestul IPJ Suceava rămâne cu condamnarea cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Elevul care a luat bacalaureatul din arestul IPJ Suceava rămâne cu condamnarea cu suspendare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei