Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Timp de un an

Concurs inedit la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, organizat de un fost elev

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care a absolvit în 2012 Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, Bogdan Baciu, şi care lucrează în prezent ca librar la Librăria Humanitas din Cişmigiu (Bucureşti) a iniţiat un concurs inedit la fostul său liceu.

Începând de luna viitoare şi până în mai 2014, elevii de la „Nicu Gane” au şansa să câştige premii şi să citească cărţi interesante oferite de Librăriile Humanitas, la propunerea fostului lor coleg, care va premia cele mai bune recenzii trimise de cei care se vor înscrie la concurs.

Concursul a fost structurat în patru etape, cu caracter semestrial, iar pentru fiecare etapă vor fi donate bibliotecii Colegiului „Nicu Gane” câte zece titluri.

La final, se vor aduna 40 de titluri care vor rămâne în biblioteca colegiului fălticenean.

În prima etapă, de exemplu, care va demara luna viitoare, elevii de la „Nicu Gane” vor putea împrumuta de la bibliotecă următoarele titluri: „Jurnalul Annei Frank” (autor Anna Frank), „Jurnalul unui hamster” (Miriam şi Ezra Elia), „Jurnal 2003-2009” (Oana Pelea), „Sum. Patruzeci de poveşti de dincolo” (David Eagleman), „De ce este România altfel?” (Lucian Boia), „Aşa s-au întâmplat, aşa le-am însemnat” (Luli August Sturza), „20 de ani în Siberia” (Aniţa Nandriş Cudla), „Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr” (C.S. Lewis), „Povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara” (Elisabeta Rizea, Cornel Drăgoi) şi „Întâlnire cu un necunoscut” (Gabriel Liiceanu).

“Există cărţi de care rămâi cumva îndrăgostit: cărţi descoperite miraculos, din întâmplare într-o librărie sau la recomandarea unui prieten; cărţi pe care nu vrei să le ţii doar pentru tine, cărţi de care puţini ca tine ştiu, pe care le-ai face cadou din toată inima. Cărţile care vor ajunge la Colegiul Naţional <Nicu Gane>au garanţia Humanitas şi a librarilor, sunt 40 de titluri superbe, care îţi dau impulsul după ultima pagină de a o recomanda mai departe celui de lângă tine. Cărţi care vă vor schimba percepţia despre lume şi cuvânt. Împrumută cărţile, scrie recenzii, trimite-le la baciu_bogdan1@yahoo.comşi câştigi cărţi, semne de carte magnetice, sacoşe de pânză, huse de telefon sau marele premiu, o excursie la târgul de carte Gaudeamus. Povesteşte-le apoi şi colegilor tăi despre cele mai frumoase cărţi pe care le-ai împrumutat!”, e mesajul transmis de Bogdan Baciu elevilor de la „Nicu Gane”.

 

Bogdan Baciu, elevul anului 2011

Tânărul din Fălticeni a fost desemnat, în anul 2011, elevul anului în cadrul Galei Premiilor în Educaţie acordate de Fundaţia „Dinu Patriciu”, iarla 18 ani a ajuns cel mai tânăr delegat la Organizaţia Naţiunilor Unite, reprezentând România şi susținând un discurs despre situația tinerilor români şi problemele cu care se confruntă, în fața reprezentanţilor celor 192 de state membre.

Anul trecut, Bogdan Baciu a fost nominalizat şi premiat în cadrul primei ediții a galei „Top 10 Suceveni”, eveniment realizat de cotidianul Monitorul de Suceava şi Conacul Domnesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs inedit la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, organizat de un fost elev.
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Concurs inedit la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, organizat de un fost elev4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei