Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 77 (5284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sponsorizare

Direcţia Silvică a sponsorizat cu puieţi primăriile şi şcolile care desfăşoară acţiuni de împădurire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Silvică Suceava a sponsorizat cu 25.000 de puieţi de molid, brad, salcâm, larice, dar şi de alte specii, primările, şcolile şi persoanele fizice care desfăşoară acţiuni de împădurire în această primăvară. Şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu, a declarat că instituţia pe care o conduce mai are disponibil un număr de 1,4 milioane de puieţi din pepinierele proprii, care vor fi valorificaţi contra cost către doritori. Preţul mediu este de 550 de lei pentru 1.000 de puieţi, preţ care nu include TVA. „De asemenea, în pepiniere există o gamă diversificată de puieţi ornamentali în vederea amenajării de spaţii verzi pentru persoanele fizice şi juridice interesate”, a spus Ciobanu.

El a precizat că programul de împăduriri pentru acest an al Direcţiei Silvice Suceava prevede plantarea a 6,4 milioane de puieţi din toate speciile. În fond forestier privat se vor împăduri în acest an 176 hectare , din care suprafeţele cele mai mari se vor împăduri în raza Ocoalelor Silvice Vatra Dornei, Iacobeni, Cârlibaba, Pojorâta, Solca, Brodina, Moldoviţa, Broşteni. Direcţia Silvică, a spus Ciobanu, va asigura puieţii necesari şi asistenţa tehnică pentru lucrările de împăduriri pe terenurile ce aparţin persoanelor fizice.

Simultan cu acţiunile Direcţiei Silvice intitulate generic „Luna plantării arborilor” se desfăşoară şi o serie de acţiuni ale Regiei Naţionale a Pădurilor sub deviza „Protejăm natura pentru viaţă”. În cadrul acestor acţiuni, elevii Şcolii Gimnaziale Nr.3 şi ai Colegiului „Petru Muşat” din Suceava au plantat ieri în jur de 130 de puieţi de arbori în zonele celor două unităţi de învăţământ. În cadrul “Lunii pădurii”, pe lângă acţiuni de plantare vor mai avea loc expoziţii pe teme specifice pădurii, conferinţe pe teme ecologice şi concursuri profesionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Silvică a sponsorizat cu puieţi primăriile şi şcolile care desfăşoară acţiuni de împădurire.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Direcţia Silvică a sponsorizat cu puieţi primăriile şi şcolile care desfăşoară acţiuni de împădurire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
( 3 apr 2013, 13:21:55
DE CATIVA ANI BUNI,SE TOT PLANTEAZA IN JUR DE 6 MIL. DE PUIETI.APROAPE CA NU MAI AI PE UNDE CALCA PRIN JUDET!
,,CINOVNICII AFACERISTI'' CU LEMN,DE LA IZV.SUC.SUNT SCUTITI DE UN PIC DE MUNCA VOLUNTARA???SLAVA DOMNULUI,AU RAS DESTUL DE MULTA PADURE,INCLUSIV CEA GRANICEREASCA.
KATALINY,NU TI-E DOR DE LEALY IKTORIA???PUPA-L PE GRIMUCIKU IN BOT,DIN PARTEA NOASTRA,DACA NU VREA,INCEARCA IN ALTA PARTE.DACA NICI ACOLO NU VREA,PUPA-L PE PETREA PE BURIC,CA-I TOT UN DRAC!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei