Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a participat la Gala Francofoniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a participat joi la Gala Francofoniei, eveniment organizat la Sala Radio din Bucureşti cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei. Preşedinte al Delegației Adunării Parlamentare a Francofoniei, Sanda-Maria Ardeleanua precizat că anul acesta se împlinesc 20 de ani de la aderarea României la Francofonia instituţională,care în momentul de faţă numără 77 de state și guverne. La Gala Francofoniei au mai fost prezenţi foștii președinți ai României Ion Iliescu și Emil Constantinescu, precum și ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze că, de-a lungul anilor, România și-a asumat preşedinția mai multor organisme ale Francofoniei, respectiv Conferința Ministerială a Francofoniei - CMF, Comisia Politică a Consiliului Permanent al Francofoniei - CPF şi Comisia pentru cererile de adeziune și modificările de statut a CPF.

„În 2006, cu ocazia organizării la Bucureşti a Sommet-ului Francofoniei, România a lansat inițiativa de organizare a Programului de burse doctorale și post-doctorale de cercetare post-doctorală <Eugen Ionescu>,în scopul stimulării educației pentru dezvoltarea durabilă a țărilor din spațiul francofon. Universitatea <Ștefan cel Mare>din Suceava s-a înscris imediat în acest program de care au beneficiat deja numeroși bursieri din Africa și Europa Centrală și de Est, cu deosebire din Republica Moldova”, a declarat Ardeleanu, care mai deţine şi funcţia de raportor la subcomisia pentru Educație a Adunării Parlamentare a Francofoniei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a participat la Gala Francofoniei.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a participat la Gala Francofoniei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Francofonia cucereste Romania trimis de
(23 mar 2013, 11:23:45
Doamna Ardeleanu are state vechi in domeniul francofon.Anul acesta a fost numita presedinta comisiei pentru adunarea parlamentara a francofoniei.Aceste adunari sunt benefice si intaresc legaturile economice ale tarilor francofone.Deci practic prin doamna deputat ca reprezentant apartinem si noi acestei elite de tari francofone.Si participam alaturi de domnia sa si la manifestarile specifice francofoniei.Ia sa vedem o parte din aceste manifestari culturale care au avut loc anul trecut la Bruxelles:
"Dimanche 8 juillet
Soiree Reception d"accueil -Cocktail belge
Thon Hotel Eu
Mardi 11 juillet
Reception dinatoire a L"hotel de Ville de Bruxelles
Mercredi 11 juillet
Diner de gala Concert Noble

1.1  RE: Francofonia cucereste Romania trimis de
(23 mar 2013, 12:29:39
Ești ass la extras date din context. Am și eu o nedumerire. Ion Iliescu a fost prezent ca reprezentant al francofoniei - ramura chirilică?
2.   Balada francofonului trimis de
(23 mar 2013, 11:27:37
Mare lucru si francofonia asta.De cand m-am nascut si pana azi am fost patruns de spiritual francofoniei.Chiar genialul poet popular inante de a crea Miorita a scris balada francofonului:
Frunza verde de bizon
Mi-s flacau de francofon.
Apoi in 1534 la adunarea parlamentara a francofoniei de la Siret bardul Francofon Vasile a scris capodopera "Je and nevasta".
Je m'appelle Vasile Mure,
Je veni de la padure,
Je gasi nevasta in pat,
Se rande-vous cu alt barbat.
Quand je preparai ciomagul,
Mon amie sarise gardul.
Il tombe dans le urzici,
Sur son fund numai besici!

2.1  RE: Balada francofonului trimis de
(23 mar 2013, 12:35:24
Poetul Vasile din ziua de azi a completat capodopera străbunilor săi:
Je m'apelle radumaman
J'ai un tete comme un bostan
Mais il est un peu mai prost
Parce que minte fără rost
Sur le site de Monitorul
Il essaye a prosti poporul
3.   Gala Franco-Fobiei trimis de
(23 mar 2013, 13:42:28
Dna Ardeleanu inca n-a aflat, dar aceste lucruri s-au mai scris, si pe vremea "francofonului" Petre Roman: tara noastra nu este tara francofona, ci tara francofila. Tara francofona este acea tara unde limba franceza este o a doua limba oficiala (sau macar) vorbita. Exemplu: Vietnam, Maroc, si in general foste colonii franceze (scuze, nu le stiu chiar exact, si renunt la enumerare). Tara francofila este acea tara unde civilizatia si cultura franceza sunt respectate in mod deosebit, fara ca neaparat franceza sa fie vorbita pe scara larga. Asa a fost candva tara noastra, in perioada 1848 - 1944. Noi nu suntem o fosta colonie franceza. Cred ca ar fi mai aproape de realitate sa ne declaram anglo-foni, caci astazi engleza se vorbeste la noi in mult mai mare masura decat franceza. Oricum nu suntem nici anglofoni. Francofonia presupune o societate exclusiv bazata pe limba si cultura franceza. Francofilia inseamna o identitate proprie, dar si apropiere de cultura franceza. Diferenta! Dar politicienii romani nu pot face diferenta nici intre libertatea propriu-zisa a individului, si "libertatea" de circulatie conferita de pasapoartele biometrice ale Schengen.
4.   Catre Felixsecuristul trimis de
(23 mar 2013, 16:23:19
Stimate domn,vad ca ma ataci mereu.Comentariile tale aici au un singur rol.De a am ataca si a ma denigra mereu.Ma simt amenintat si stresat de comentariile tale care au o singura logica.Sa ma ataci si sa ma obstructionezi.Eu cred ca esti tot Herr.Daca vrei sa incepem o noua batalie o incepem fara probleme.
4.1  RE: Catre Felixsecuristul trimis de
(23 mar 2013, 23:48:21
Argumentează.
4.2  RE: Catre Felixsecuristul trimis de
(24 mar 2013, 00:00:28
Comentariul de la 4.2 a fost pentru prostul forumului. Acest comentariu îi este adresat lui radumamii:
Domnule, pentru că stimate nu îți pot spune, mi se pare corect ca vorbele tale care au o singură țintă, să fie contrabalasate. Nu ești deținătoruladevărului suprem. De ce te simți amenințat? De ascuțișul spiritului? Stresat mă bucur că ești. Din păcate, recunosc, nici eu nu mă pot ridica la nivelul intelectual al lui Herr. Cunoaște multă istorie și stăpânește la perfecție limba română. Recunosc că îmi lipsesc textele lui pline de umor. Diferența dintre el și tine este ca cea dintre un soldat hitlerist și unul al armatei roșii.

Cu tine nu pot să încep o bătălie, poate doar o luptă de idei. Dar din păcate eu nu îmi pot permite să pierd vremea prea mult pe forumuri pentru că, spre deosebire de "soldații batalionului online ale USL-amului", eu am alte surse de venit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei