Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comparativ cu anul trecut

Numărul sechestrelor pe bunurile datornicilor la stat a crescut cu peste 70%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul sechestrelor aplicate de Direcţia Generale a Finanţelor Publice Suceava pe bunurile datornicilor la bugetul de stat au crescut cu peste 70% comparativ cu sfârşitul anului trecut. Directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a ţinut să precizeze că pentru a asigura colectarea veniturilor la bugetul de stat această instituţie acţionează pentru creşterea conformării voluntare la declarare şi plată a agenţilor economici, dar şi în direcţia aplicării tuturor măsurilor de executare silită pentru recuperarea arieratelor.

Petrică Ropotă a arătat că în urma aplicării măsurilor de executare silită, datoriile agenţilor economici la bugetul de stat au scăzut cu 16,4% în primele două luni ale acestui an, comparativ cu sfârşitul anului 2012. El a subliniat că sumele încasate în lunile ianuarie şi februarie prin executarea silită a datornicilor se ridică la 18,8 milioane de lei (188 de miliarde de lei vechi), din care 10,8 milioane de lei s-au încasat după ce DGFP Suceava a transmis somaţii de plată către firmele care aveau restanţe de plată la bugetul de stat. Petrică Ropotă a mai declarat că o sumă de 8,2 milioane de lei s-a încasat după ce  Finanţele au dispus poprirea banilor din conturile bancare ale datornicilor din judeţul Suceava.

Directorul DGFP Suceava a precizat că, în comparaţie cu măsurile aplicate în aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul popririlor a crescut cu 16,8%, iar numărul sechestrelor pe bunuri mobile şi imobile ale datornicilor a crescut cu 73,2%.

„În fapt, aceasta va fi linia prioritară a executării pentru perioada următoare, în condiţiile în care în aceste zile este în desfăşurare acţiunea de semnare a protocoalelor de cooperare privind schimbul de informaţii în format informatic între ANAF, prin DGFP Suceava, şi unităţile administrativ-teritoriale. În baza acestor protocoale, unităţile fiscale vor avea acces la informaţiile privind patrimoniul persoanelor fizice şi juridice, bunuri mobile şi imobile”, a declarat Petrică Ropotă, care a mai adăugat că tot în sensul recuperării datoriilor la bugetul de stat vor fi intensificate şi măsurile de atragere a răspunderii solidare cu firmele aflate în insolvenţă a persoanelor vinovate de starea de insolvabilitate a acestora.

 

Sesizări penale pentru cei care înregistrează cheltuieli fictive sau nu înregistrează veniturile

Pe de altă parte, Petrică Ropotă a explicat că în cadrul activităţii de administrare a veniturilor, DGFP Suceava realizează analize pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili, iar rezultatele care prezintă relevanţă vor fi puse la dispoziţie Activităţii de Inspecţie Fiscală pentru utilizarea acestora în cadrul programării contribuabililor pentru inspecţie, pe baza analizei de risc. Şeful Finanţelor sucevene a spus că în această perioadă, analiza vizează  modul de declarare de către contribuabili a impozitului pe profit pentru anul 2012, luând în considerare declaraţiile anilor precedenţi, creşteri sau decreşteri ale cifrelor de afaceri, precum şi raportul între cifra de afaceri şi impozitului declarat de plată în condiţiile menţinerii aceluiaşi obiect  de activitate. „În situaţia în care diferenţele sunt semnificative vor fi înaintate pentru verificare, întrucât declaraţiile depuse de contribuabili au efectul unor decizii de impunere sub rezerva verificării ulterioare. În cazul în care se constată că agenţii economici omit evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a operaţiunilor privind veniturile realizate sau evidenţiază cheltuieli fictive, vor fi înaintate sesizări penale pe numele persoanelor vinovate”, a încheiat Petrică Ropotă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul sechestrelor pe bunurile datornicilor la stat a crescut cu peste 70%.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Numărul sechestrelor pe bunurile datornicilor la stat a crescut cu peste 70%3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei