Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 64 (5271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul acesta

Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim a fost scoasă din programul „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Proiectul “Paştele în Bucovina” de anul acesta nu mai include şi aducerea luminii Sfinte de la Ierusalim. Consiliul Judeţean a publicat recent programul ediţiei de anul acesta a proiectului „Paştele în Bucovina”, care a început cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti şi se va termina în data de 8 mai, cu un concert pascal, „Lumina învierii”, care va avea loc la Liceul Tehnologic din Vicovu de Sus. Reamintim că începând din anul 2009, sucevenii au luat în noaptea de Înviere Lumina Sfântă adusă de la Sfântul Mormânt din Ierusalim, din delegaţia care a mers în fiecare an în Israel făcând parte fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Revenind la programul de anul acesta al proiectului „Paştele în Bucovina”, în fiecare zi de joi a Postului Mare, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni” vor fi organizate conferinţe pe teme religioase.

În Suceava, la Muzeul de Istorie va fi vernisată în data de 18 aprilie expoziţia de pictură „Scene şi personaje din Vechiul Testament”, iar din data de 28 aprilie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii se va deschide „Târgul de Paşte”. De asemenea, tot de pe 28 aprilie a.c., în centrul Sucevei va fi deschis Târgul „Produs în Bucovina”. În aceeaşi zi, de la ora 19:30, în Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” va avea loc un concert pascal susţinut de Grigore Leşe.

Şi anul acesta, turiştii care vizitează judeţul Suceava au la dipoziţie patru rute turistice, intitulate „Drumul ouălor încondeiate”, iar cei cazaţi în unităţile de primire turistică din judeţul Suceava vor avea parte în data de sâmbătă, 4 mai, de tradiţii şi obiceiuri în Ajun de Paşte. Din programul proiectului „Paştele în Bucovina” se mai pot aminti concursul de ciocnit ouă, care va avea loc la Suceviţa duminică, 5 mai, de la ora 14:00, precum şi expoziţia de coşuri pascale şi gastronomie, organizată în aceeaşi zi, de la ora 12:00, în comuna Dorna Candrenilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim a fost scoasă din programul „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim a fost scoasă din programul „Paştele în Bucovina”4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jesus christ superstar trimis de
(19 mar 2013, 11:14:12
Cu faţa plina de pioşenie şi de efort creştinesc s-a scoborât din aeronava sfântă pogorâtă din ceruri tocmai de la Ierusalim şi a adus lumina sfântă cu lampa Davy pentru întregul neam românesc. Se parea ca va face acest lucru multi ani de acum inainte.Anul trecut avionul cu lumina sfanta a intarziat doua ore la Bucuresti.Apoi alta aeronava nu a putut ateriza la Suceava si a aterizat la Iasi.Deci eforturile au fost zadarnice,lumina sfanta cu lampa Davy nu a ajuns la Suceava in timp util.Preotii au luat lumina de aia veche de anul trecut.:)).Si atunci la ce bun acesta cheltuiala si aceste eforturi??Totul era doar o mascarada electorala.Orice lumina este sfanta in noaptea de inviere,dar sa-l folosesti pe Christos pe post de agent electoral PDL mi se pare cea mai mare blasfemie.Ce cauta primvicepresedintele PDL in delegatia preoteasca?PDL a folosit biserica in scop electoral.
2.   COMUNISTI trimis de
(19 mar 2013, 11:26:39
Pana la urma era o traditie si cred ca trebuia continuata si de Catalin Nichifor,dar cred ca nu il lua nimeni,ca cine stie ce accident se mai putea intampla:)
Suntem o tara de comunisti si multi nu vor sa o recunoasca ,dar prin comportament asta suntem,ce este bun nu continuam ,iar ce nu trebe facem cu dea sila.
Usor,usor redevenim anonimii Romaniei pentru ca ei sa poata fura linistiti fara sa-i vada cineva.
3.   Lumina controversata! trimis de
(19 mar 2013, 11:45:49
Salut decizia luata! Erau niste bani cheltuiti aiurea. Nu poti sa-i zici traditie la ceva care dureaza doar de 4 ani, iar prima data lumina a fost adusa si fara binecuvantarea Patriarhiei, doar din/pentru orgoliul unui singur individ. In al doilea rand "fenomenul luminii" este atat de controversat incat e mai bine sa incercam sa ne rugam si sa ne gasim echilibrul interior si fara asemnea "dovezi palpabile"!
4.   Comentariu trimis de
(19 mar 2013, 11:49:34
Da trebuie continuata traditia ,nenea asta flutur daca e asa credincios cum o arde el sa inchirieze un avion sa aduca lumuna pentru muritori de rand ,pe bani altuia putea oricine sa faca asta .Asteptam sa aduca lumina .
4.1  RE: Comentariu trimis de
(19 mar 2013, 20:20:41
Noo. Nu cred ca o sa o mai aduca. Balan, care cica el punea banii pt transport, de cand nu mai e la putere si nu mai are, deci sa nu va inchipuiti ca o sa faca ceva cu bani de la el. Vma e inchisa pt traficul de tigari, padurile nu mai sunt ale ui Flutur, deci, nasol.
5.   Se stinge lumina! trimis de
(19 mar 2013, 13:14:44
pai la cat AU FRAUDAT ALEGERILERI CEI DE LA USL chiar daca s-ar duce NICHIFOREL dupa lumina S-AR STINGE LUMINA CAND L-AR VEDEA pe acest tata al hotilor . Cu NICHOFOREL LA CARMA BUCOVINEI pana si lumina SFANTA ne ocoleste ...
6.   RECOMANDARE trimis de
(19 mar 2013, 13:35:36
NU MAI JIGNITI CREDINCIOSII BUCOVINEI!MAI BINE ATI CITI,DE EX:
,,HRISOAVE LA EXPOZITIA STEFAN CEL MARE SI SFANT PTR ISPRAVNICUL CUSNIR,STAROSTELE MARZA SI SOLTUZUL IONESCU''-GAZETA BUCOVINEI 29 MAR-2004,DIN CARE SPICUIM:
,,IN ZIUA DE 16 MARTIE,12 CEASURI DIN ZI,CU BINECUVANTAREA IPS PIMEN[...],AU BINEVOIT A FI DE FATA,DEMPREUNA CU CINSTITA MULTIME DE POPOR:ISPRAVNICUL OT TINUTUL SUCEAVA,D-NIA SA DL IOAN CUSNIR,STAROSTELE OT TINUTUL SUCEAVA,D-NIA SA DL GAVRIL MARZA,SOLTUZUL OT TARGUL SUCEAVA,D-NIA SA DL MARIAN IONESCU,INSOTITI DE INALTI PARGARI[PERJARI,PROBABIL]SI SLUJITORI[CORECT],CARELE CU TOTII,N-AU PREGETAT A SPRIJINI ACEASTA LUCRARE[DE CONTROL,PROBABIL]DE RECUNOSTINTA LA A CAREI FAPTUIRE AU TRUDIT [!] CU SARG SI PRICEPERE DEVOTATI SLUJITORI AI COMPLEXULUI MUZEAL BUCOVINA SUCEAVA.[...]
[SEMNEAZA] PRISTAV OT MUZEU DASCAL IOAN COCUZ''.NA,POFTIM!
6.1  RE: RECOMANDARE trimis de
(19 mar 2013, 16:01:09
frate nu mai scrie cu LITERE MARI , cate carti ai citit tu si erau scrise cu litere mari ? Daca nu stii in stanga langa tasta CTRL , SHIFT este cu >> incearc-o cu nadejde !
7.   REMEMBER trimis de
(19 mar 2013, 14:36:32
CATIVA ANI MAI TARZIU,URMASII LU' MAGOG KHAZARU',PROFANAU BISERICA DIN PATRAUTI RAMASA DE LA STEFAN CEL MARE![MONIT DE SV-21 AUG-2009].
7.1  RE: REMEMBER trimis de
(19 mar 2013, 16:11:46
nu mai folosi majuscule
7.2  RE: REMEMBER trimis de
(19 mar 2013, 16:52:26
MONTE, acuma pe bune, nu mai scrie cu majuscule, dai impresia că” răcnești” la noi, nu e nevoie, ”auzim” bine. Personal, nici nu am răbdare să citesc când scrii așa.
8.   Uhăăăii...! trimis de
(19 mar 2013, 17:41:45
Băgațti-vă mințile-n cap! Suntem în Postul Mare! Aveți grijă să postați de post, și să postiți! Păcătoșilor! Să lăsăm cafteala pe mai tărziu...Iartă-ne Doamne, că ne-a luat tastatura pe dinainte...
9.   Adevar trimis de
(19 mar 2013, 20:09:35
Am impresia ca Radumamii este Ovidiu Dontu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei