Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Escroci

Au înşelat aproape 60 de persoane cu locuri de muncă în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, iar un altul a fost dat în urmărire, cei doi fiind acuzaţi că au înşelat în cursul anului trecut aproape 60 de persoane de la care au încasat diferite sume de bani, chipurile, pentru a le obţine locuri de muncă în Germania.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în urmă cu două zile, poliţiştii din Siret au documentat activitatea infracţională a celor doi suspecţi, Emanuel Adrian Saviuc, în vârstă de 22 de ani, din oraşul Siret, şi Florin Nistorean, de 29 de ani, din Plopeni -Salcea.

Împotriva celor doi, de altfel, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Tot acum două zile, s-au efectuat şi percheziţii la locuinţele celor doi. Anchetatorii au reuşit să pună mâna doar pe Saviuc, acesta primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi fiind introdus în arestul poliţiei judeţene, anchetatorii urmând să solicite arestarea preventivă a respectivului.

Acasă la Saviuc, se arată în comunicatul IPJ Suceava, au fost găsite patru plase de tip monofilament (setci) folosite la braconajul piscicol, suspectul urmând să fie cercetat şi pentru deținerea fără drept de ustensile de pescuit de tip monofilament.

 

Fiecare păgubit a plătit câte 50 de euro şi 50 de lei 

Potrivit poliţiei, înşelăciunea pentru care sunt cercetaţi penal cei doi suspecţi s-a petrecut în perioada mai-decembrie 2012.

„Învinuiții au pretins și primit de la un număr de 58 persoane de pe raza orașului Siret, a comunelor arondate, precum și de pe raza municipiului Dorohoi, câte 50 euro și 50 lei pentru fiecare persoană, promițându-le în schimb obținerea unor locuri de muncă în Germania, aspect care nu s-a concretizat, înșelându-i astfel cu suma totală de 2.900 de euro și 2.900 de lei”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Dacă Saviuc a ajuns în arest, celălalt suspect, Florin Nistorean, nu a fost de găsit la domiciliu, în urma verificărilor stabilindu-se că acesta este plecat din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au înşelat aproape 60 de persoane cu locuri de muncă în Germania.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au înşelat aproape 60 de persoane cu locuri de muncă în Germania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei