Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 42 (5249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Elevi instruiţi despre importanţa contracepţiei şi despre pericolele legate de tuberculoză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În cadrul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din oraşul Liteni au avut loc marţi, 19 februarie, două activităţi de informare ale elevilor cu titlurile „Contracepţia şi importanţa ei” şi „Pericolele legate de tuberculoză”.                                                                                                                                                                  

Activităţile s-au desfăşurat în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava conform proiectului de parteneriat „Tinereţe fără delicvenţă” şi au constat în distribuirea de materiale informative şi manuale privind promovarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi prezentarea unor filme educativ-informative. La aceste activităţi au participat 90 de elevi de la clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.                                        

Proiectul „Tinereţe fără delicvenţă” se desfăşoară în perioada noiembrie 2012 - iunie 2013 şi este coordonat de profesorii: Monica-Petruţa Arotăriţei, Ana Maria Briana Belciug, Lenuţa Dochia, Gabriela Poenaru şi directorii: Ioan Mancaş şi Viorica Oprea.

 

Prevenirea violenţei în mediul şcolar

Obiectivul principal al acestui proiect este prevenirea violenţei în mediul şcolar, a infracţionalităţii în rândul tinerilor şi a conduitelor cu caracter delincvenţial prin diminuarea şi stoparea acestor comportamente, utilizând dimensiunile informativ educative şi activ-participative în promovarea unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, proiectul doreşte să eficientizeze comunicarea între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea şi prevenirea faptelor antisociale în care sunt implicaţi elevii.

În cadrul aceluiaşi proiect a avut loc în luna decembrie o activitate intitulată „Delincvenţa juvenilă”, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, reprezentat prin inspector principal Ionuţ Epureanu, următoarea activitate, din luna martie, va fi în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi se va axa pe familiile unde sunt părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

 

Instituţiile şi organizaţiile partenere

Proiectul „Tinereţe fără delicvenţă” are ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Centrul Judeţean de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog, Centrul Regional pentru Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane, Organizaţia Salvaţi Copiii, Asociaţia Educatorilor Suceveni şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi instruiţi despre importanţa contracepţiei şi despre pericolele legate de tuberculoză.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi instruiţi despre importanţa contracepţiei şi despre pericolele legate de tuberculoză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei