Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Zeci de transportatori de persoane, amendaţi pentru viteză şi pasageri duşi în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava au organizat timp de şapte zile, săptămâna trecută, o amplă acţiune de control care a vizat verificarea şi sancţionarea transportatorilor de mărfuri şi persoane care comit nereguli. În ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun care efectuau curse regulate, s-au aplicat 62 de amenzi, cele mai multe pentru depăşirea limitelor de viteză, dar şi pentru alte abateri, cum ar fi transportarea călătorilor în picioare.

După cum a precizat inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului DrumuriNaţionale din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, pe parcursul săptămânii trecute au fost verificate 501 maşini care efectuau transport de persoane. Din totalul de 62 de amenzi, 30 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şapte pentru transportul unui număr mai mare de călători decât cel prevăzut în certificatul de înmatriculare, şase pentru defecţiuni tehnice, zece pentru lipsa centurii de siguranţă etc.  

La capitolul exemple, poliţia l-a depistat pe Ovidiu Mihai P., în vârstă de 32 de ani, din Suceava, care conducea un microbuz care efectua o cursă regulată pe ruta Suceava – Rădăuţi. Pe DN 2H, în Milişăuţi, s-a constatat că şoferul transporta cinci pasageri în picioare.

De precizat într-unul din cazurile în care s-au constatat defecţiuni tehnice, pentru că neregulile erau grave, poliţiştii au retras certificatul de înmatriculare al maşinii.

În ceea ce priveşte maşinile de transport marfă, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 691 de vehicule. Au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 pentru viteză peste limita legală, zece pentru defecţiuni tehnice, şapte pentru lipsa centurii de siguranţă, trei pentru abateri la normele privind timpii de odihnă etc. 

Acţiunea de control, dispusă de la nivel naţional în perioada 11-17 februarie, sub denumirea Truck&Bus, a vizatreducerea victimizării în accidente rutiere pe drumurile publice în care sunt implicate maşinile de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată de peste 7,5 tone şi cele de transport public de persoane de peste 8+1 persoane. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de transportatori de persoane, amendaţi pentru viteză şi pasageri duşi în picioare.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de transportatori de persoane, amendaţi pentru viteză şi pasageri duşi în picioare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo!! trimis de
(19 feb 2013, 16:39:02
Ce-mi mai place cand vad ca toti se leaga doar de cei care sunt cat de cat legali...de piratii cu 8+1 nu au curaj sa se ia!!! Bravo !!!
2.   Sicrie pe roti trimis de
(19 feb 2013, 17:13:32
atata timp cat transportatorii sunt mana in mana cu organele de control asa se va desfasura transportul public de persoane,mai rau ca animalele,inghesuiti in picioare,si cu mare viteza ca altfel nu e rentabil.persoanele sunt doar o cantitate neglijabila.din cand in cand se mai da pe ici pe colo cate o amenda asa de ochii lumii,dar totul revine la ,,normal"imediat dupla plecarea ,,domnilor inspectori",ca vorba aia toata lumea trebuie sa traiasca.
3.   Despre pirati trimis de
(19 feb 2013, 17:33:23
cum sa musti mana care te hraneste?atat timp cat ,,piratii"intregesc veniturile ,,organelor"responasabile cu respectarea legii,acestia nu vor fi sanctionati,pe motivul ca nu exista cadru legislativ pt pedepsirea acestora sau ca nu pot fi dovediti!asa sa fie oare?
4.   Foarte frumos! trimis de
(19 feb 2013, 18:25:16
In legatura cu transportul de calatori in picioare, cred ca a fost oprit soferul de la firma care nu a cotizat. De ce nu se fac controale dimineata,in mod special, dar si la orele la care elevii ies de la scoli/licee? Cateva exemple ar putea fi pe ruta: Radauti-Milisauti-Arbore cat si Radauti-Marginea etc. "Nimeni" nu vede ca toti stau inghesuiti precum sarmalele in oala. Eu m-am obisnuit deja. In Romania legea e lege pentru cei care nu cotizeaza, atat!
5.   Comentariu trimis de
(19 feb 2013, 21:23:15
Au nimerit in plasa cei neavizati ,cei care nu dau dreptul si cei care nu au ingeri protectori
5.1  RE: Comentariu trimis de
(19 feb 2013, 21:31:17
adevar ai vorbit yoghi!trist dar din pacate foarte adevarat!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei