Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control în trafic

Şoferii maşinilor cu numere străine, amendaţi unul după altul pentru nereguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a organizat, timp de trei zile, o acţiune de control în trafic care a vizat cu precădere verificarea maşinilor înmatriculate în alte state. Mobilizarea poliţiştilor a fost una de proporţii: în cele trei zile ale acţiunii de control desfăşurate în perioada 8-10 februarie au fost implicaţi 130 de poliţişti, opt ofiţeri şi 122 de subofiţeri, mulţi de la posturile comunale. Aproape o treime dintre şoferii traşi pe dreapta care conduceau maşini înmatriculate în alte state au fost şi amendaţi.

 

60 de amenzi şi trei infracţiuni

În total, în cele trei zile de controale, au fost oprite pentru control 1.112 maşini, din care 160 cu numere străine, iar restul înmatriculate în România. Poliţiştii au oprit cu prioritate maşinile înmatriculate în afara ţării, însă când acestea au lipsit nu le-au ocolit nici pe celelalte.

În ceea ce priveşte şoferii cu maşini înmatriculate în străinătate, din cei 160 de conducători auto verificaţi, 60 au fost amendaţi. Printre altele, au fost aplicate amenzi pentru viteză excesivă,  defecţiuni tehnice, lipsă ITP, lipsă RCA,  depăşiri neregulamentare etc.

Nu au lipsit nici abaterile grave din sfera penalului. Trei şoferi cu maşini înmatriculate în străinătate s-au ales cu dosare penale: unul pentru conducere fără permis şi cu alcoolemie, al doilea pentru alcoolemie şi al treilea pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

 

„Bulgar” din Vicovu de Sus: beat şi cu permis de conducere fals 

De departe, cel mai grav a fost cazul unui şofer din Vicovu de Sus, tras pe dreapta pe DN 2H, la Putna.

Anghel Onofreiciuc, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui Ford Mondeo înmatriculat în Bulgaria, a prezentat la control un permis de conducere categoria A şi B, care figura ca eliberat de autorităţile italiene în septembrie 2009. 

Analizând permisul de conducere prezentat, poliţiştii au constatat faptul că, deşi acesta a fost eliberat în septembrie 2009, data obţinerii categoriilor „A, B” era 20.12.2008.

„Există  indicii temeinice că permisul de conducere este contrafăcut. Din verificările efectuate în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere”, au constatat poliţiştii rutieri anchetatori.

Mai mult, şoferul în vârstă de 40 de ani era băut. Verificarea cu etilotestul a indicat o concentraţie de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru patru infracţiuni: conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 

Bază de date cu maşinile înmatriculate peste hotare

Poliţiştii rutieri au precizat că astfel de controale care vizează în principal  maşinile cu numere străine,  dispuse la nivel naţional, sunt organizate în plan secundar şi pentru crearea unei baze de date a poliţiei cu privire la autovehiculele de acest gen, foarte greu de identificat în lipsa unei evidenţe clare. O bază de date unitară cu acestea nu există, astfel că poliţiştii rutieri adună o evidenţă cu acestea în urma controalelor pe care le fac în trafic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii maşinilor cu numere străine, amendaţi unul după altul pentru nereguli.
 Vizualizări articol: 3340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Şoferii maşinilor cu numere străine, amendaţi unul după altul pentru nereguli4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei