Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 34 (5241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mărturisiri procurori

Scene de groază în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi, alias „Cimpa”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Cătălin Cimpoiaşi, în vârstă de 39 de ani, zis „Cimpa”, şi  Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 33 de ani, ambii din municipiul Suceava, precum şi a lui Dumitru Bârtoiu, de 39 de ani, alias „Dan Popovici”, din Şcheia, acuzaţi că au sechestrat un tânăr în apartamentului primului dintre ei, victima fiind bătută şi şantajată să plătească 10.000 de euro în contul unui BMW incendiat.

BMW-ul respectiv aparţinea lui Cimpoiaşi şi a fost incendiat pe data de 12 octombrie 2012, în timp ce autoturismul era parcat într-o laterală a blocului în care are domiciliul „Cimpa”, în cartierul George Enescu al municipiului Suceava.

Tânărul care a fost sechestrat de cei trei inculpaţi se numeşte Marian Moşneagu, are 29 de ani şi este din municipiul Suceava.

 

„Cimpa” vroia să afle cine i-a incendiat BMW-ul

Toată povestea pleacă de la tentativa de omor care a avut loc pe data de 17 august 2012, în sala de jocuri Royal din zona „Dorna” a aceluiaşi cartier.

Atunci, Marian Moşneagu a fost a fost bătut măr de un agent de pază al RPG, Ilie Paul Buruiană (39 de ani), acesta din urmă fiind arestat preventiv şi trimis în judecată.

La aproximativ două luni de la acel incident, BMW-ul folosit de Cimpoiaşi a fost incendiat în toiul nopţii, acesta considerând că totul i se trage de la faptul că Moşneagu s-ar fi lăudat prin oraş că are „spatele” asigurat de „Cimpa”. Acesta din urmă a considerat că de la aceste vorbe, apropiaţii bodyguardului arestat pentru tentativă de omor calificat  au hotărât să se răzbune şi i-au dat foc maşinii lui Cimpoiaşi.

La câteva zile de la incendierea BMW-ului, Cimpoiaşi l-a chemat pe Moşneagu, printr-o cunoştinţă, la el în apartament, unde, susţin procurorii, împreună cu Plopan şi Bârtoiu, l-au sechestrat, bătut şi şantajat pe tânărul de la care ar fi pornit tot scandalul. 

 

Ce s-a întâmplat în apartamentului lui Cimpoiaşi

 Ademenit de un anume Andrei Ghiaţă, aşa-zis amic cu Marian Moşneagu, acesta din urmă a mers în seara zilei de 21 octombrie 2012 la apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi.

Din scenariul conturat de anchetatori, reiese că în acea seară în apartamentul lui „Cimpa” se aflau şi Plopan şi Bârtoiu.

Aşezat pe o canapea, Moşneagu a început să fie luat la rost pentru că a dat zvonul prin oraş că are protecţia lui „Cimpa”, iar acest lucru, îi reproşa Cimpoiaşi, ar fi atras răzbunarea apropiaţilor lui Ilie Paul Buruiană, care i-ar fi dat foc la maşină.

După ce l-au percheziţionat să vadă dacă nu are microfoane sau camere video, i-au luat telefonul mobil, iar inculpatul Cimpoiaşi -descriu procurorii -a început să-l lovească pe Marian Moşneagu cu un baston telescopic metalic peste picioare şi mâini, în timp ce victima încerca să se apere.

Trebuie precizat faptul că în urma tentativei de omor, Moşneagu a fost supus unor intervenţii chirurgicale complexe pentru a-i fi salvată viaţa, tânărul suferind şi acum de pe urma bătăii primite în sala de jocuri.

„Cimpa” îi tot cerea victimei să mărturisească cui i-a spus că are protecţia sa, deşi Moşneagu se jura că nu a vorbit cu nimeni despre acest lucru.

 

Bătut cu un baston telescopit de „Cimpa” şi cu un patent de „Dan Popovici”

Coşmarul prin care a trecut tânărul sechestrat, după cum susţin anchetatorii acestui caz, nu s-a oprit aici.

La un moment dat, Cimpoiaşi a luat o şurubelniţă, cu care îl ameninţa pe Moşneagu că îl înjunghie, iar Bârtoiu a prins victima de mâna stângă şi a lovit-o de mai multe ori cu un patent peste vârful degetelor.

Apoi, acelaşi Bârtoiu, povesteşte victima, a ameninţat-o că îi va scoate dinţii dacă nu le de o pistă care să-i ducă la cel care a incendiat BMW-ul.

„Dan Popovici”, au concluzionat anchetatorii, şi-a pus ameninţarea în practică şi l-a lovit peste gură pe Moşneagu cu partea metalică a patentului, rupându-i un dinte.

La agresarea tânărului a luat parte şi Plopan, care l-a lovit cu pumnii în zona pieptului.

Au trecut apoi la ameninţări cu moartea, atât la adresa tânărului agresat, cât şi a familiei acestuia.

În final, după ce l-au terorizat la propriu pe Marian Moşneagu, cei trei agresori i-au spus că trebuie să scoată 10.000 de euro, contravaloarea prejudiciului în cazul BMW-ului incendiat.

Partea vătămată le-a cerut în repetate rânduri să nu o mai lovească şi să o lase să plece acasă, întrucât se simte foarte rău, fiind în continuare sub tratament medical, însă rugăminţile sala disperate nu au fost ascultate.

Abia după aproximativ o oră, l-au lăsat pe Marian Moşneagu să plece din apartamentul lor, spunându-i că dacă va spune ceva despre cele petrecute în acea seară, îl vor omorî pe el şi pe membrii familiei sale.

Deşi iniţial nu a vrut să povestească coşmarul prin care a trecut, victima, care toată noaptea s-a simţit foarte rău, i-a mărturisit ce i s-a întâmplat mamei sale.

Ulterior, la îndemnul fratelui său, Marian Moşneagu a acceptat să depună plângere la poliţie.   

 

Ce au declarat Cimpoiaşi, Bârtoiu şi Plopan la audieri 

Cătălin Cimpoiaşi, Dumitru Bârtoiu şi  Laurenţiu Ionuţ Plopan au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au disjuns cercetările faţă de un al patrulea învinuit în acest dosar, Andrei Ghiaţă, tânărul care l-ar fi adus pe Marian Moşneagu în apartamentului lui „Cimpa” ştiind foarte bine, susţin anchetatorii, cam ce avea să se întâmple în acel imobil.

Ghiaţă va fi cercetat într-un dosar separat pentru săvârşirea infracţinii de favorizare a infractorului.

În faţa procurorilor, Cimpoiaşi a refuzat să dea declaraţii, iar Bârtoiu şi Plopan s-au declarat nevinovaţi, susţinând că au fost în acea seară în apartamentul lui „Cimpa”, însă nu s-au întâlnit deloc cu tânărul care susţine că a fost sechestrat şi şantajat.

Dintre toţi cei trei inculpaţi, doar Cimpoiaşi se află în stare de arest preventiv.

Iniţial, ca şi faţă de ceilalţi doi suspecţi, după cele 24 de ore de reţinere, „Cimpa” a fost lăsat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

La scurt timp după ce a scăpat de cătuşe, însă, s-a dus direct la Şcheia, la amicul său Bârtoiu, să sărbătorească ziua de naştere a acestuia din urmă.

A fost arestat câteva zile mai târziu, neştiind că era filat de oamenii legii, în baza unui ordonanțe a procurorilor.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene de groază în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi, alias „Cimpa”.
 Vizualizări articol: 15591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 18 voturi
Scene de groază în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi, alias „Cimpa”3.6518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "interlopii sucevei" :))))) trimis de
(12 feb 2013, 12:18:33
si iar scapa mizeriile astea ?
2.   3 PE 1 trimis de
(12 feb 2013, 12:47:00
daca toata lume ar avea curajul sa reclame toate nedreptatile care le sunt facute, astfel de oameni nu ar mai fi avut notorietatea pe care o au acum. il apreciez pe acest tanar pentru curajul de a depune plangere fata de mai multi indivizi destul de bine cotati in suceava. dar cate persoane care au fost agresate de astia sunt si care au tacut in durerea lor?
felicitari politistilor care nu au fost impresionati de numele sonore ale astora si care i-au trimis in judecata.
curajul nostru de a ne cere drepturile este frica lor, trei grasi s-au adunat sa il torturese pe un tanar proaspat operat, e de ras.VITEJILOR, HAIDUCILOR DE STRAZI INTUNECATE...
3.   Comentariu trimis de
(12 feb 2013, 13:42:19
Ce sa le faca 3 ani cu suspendare ca lui nea Gigi Becali si gasca lui .
4.   Mafie trimis de
(12 feb 2013, 18:18:36
Cred ca o sa fie destul de greu avand in vedere ca nu are martori.
5.   Made in romania trimis de
(13 feb 2013, 00:31:46
nu va face ti griji ca totul revine la normal asa zisii interlopi o sa fie putin timp interogati dar cum politie si legi pt ei nu exista in romania vor fi liberi sa continuie facand ei legea.Bravo pt saraca victima care a avut curajul sa reclame ce sa intamplat dar el nu stie ca in romania noastra nu mai sunt legi pt interlopi nu este politie pt ei, lumea nu reclama multe nedreptati pt ca nu sunt legi pt burtosii astea care se cred smecheri si au si unde ca doar traiesc in romania unde nu exista legi ci doar corupti asta e MADE IN ROMANIA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei