Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2012

Peste 34.500 de apeluri la 112, pentru a sesiza poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat, ieri, că în cursul anului trecut, la nivelul instituţiei s-au înregistrat nu mai puţin de 34.532 de apeluri la 112.

În urma acestor apeluri, s-au făcut aproximativ 20.400 de intervenţii, 2.790 de apeluri nefiind confirmate.

Astăzi, 11 februarie, se sărbătoreşte ziua europeană a numărului unic de preluare a apelurilor de urgenţă 112, motiv pentru care purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a anunţat că în acest context, poliţiştii vor merge la mai multe unităţi de învăţământ din întreg judeţul pentru a le explica elevilor în ce situaţii trebuie să sune la 112 şi ce riscă cei care folosesc abuziv acest număr, ştiut fiind faptul că majoritatea apelurilor false sunt făcute de către tineri.

Acţiuni de acest gen au avut loc şi vineri, la Colegiile „Ştefan cel Mare” şi „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava.

 „Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează zece ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase. Apelarea abuzivă sau falsă a Numărului Unic de Urgenţă 112 este contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Cei care sună şi anunţă amplasarea unui dispozitiv exploziv intră sub incidenţa legii penale şi pot fi acuzaţi de terorism sau tentativă de terorism. Pentru astfel de fapte legea prevede închisoare de la 3 la 10 ani”, a declarat inspectorul principal Epureanu, precizând şi principalele evenimente ce implică intervenţia poliţiei pentru care cetăţenii pot apela 112: omor, atac armat, atentat, tâlhărie, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, trafic şi consum de droguri, furturi, accidente rutiere soldate cu victime sau persoane încarcerate, alte situaţii grave.

 

Sunaţi la 112 doar dacă aveţi o urgenţă!

Centrele de Urgenţă 112 funcţionează permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână. În baza legii, confidenţialitatea în legătura cu datele celor care apelează 112 sau referitoare la urgenţele pentru care s-a sunat este o obligaţie a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi a personalului său.

Dacă sunaţi la 112 trebuie să anunţaţi:

- Ce urgenţă aveţi;

- Locul evenimentului;

- Unde vă aflaţi;

- De la ce număr de telefon sunaţi;

- Cum vă numiţi;

După furnizarea acestor date, trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legătură cu agenţia de urgenţă de care aveţi nevoie (poliţie, ambulanţă, pompieri, jandarmerie) şi pentru a primi eventuale recomandări.

„Dacă legătura cu numărul 112 se întrerupe, trebuie să sunaţi din nou. Rămâneţi calmi şi răspundeţi la toate întrebările; nu închideţi până când nu vi se spune”, sunt recomandările făcute de către purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 34.500 de apeluri la 112, pentru a sesiza poliţia.
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Peste 34.500 de apeluri la 112, pentru a sesiza poliţia3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei