Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă

Minoră în vârstă de 15 ani, condamnată la nouă ani şi jumătate de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trimisă în judecată pentru că, împreună cu alţi minori, ataca bătrâni pe stradă şi le fura banii, o adolescentă de etnie romă, în vârstă de 15 ani, a fost condamnată la nu mai puţin de nouă ani şi zece luni de închisoare pentru un lanţ întreg de infracţiuni.

Sentința a fost dată zilele trecute de Judecătoria Suceava, iar inculpata, Roxana Lenuţa Anchidin, din Drăgoieşti, a fost trimisă după gratii pentru cinci infracţiuni, pentru care a primit următoarele pedepse: furt calificat - un an de închisoare; complicitate la tâlhărie - doi ani şi şase luni de închisoare; complicitate la furt calificat - doi ani de închisoare; furt calificat - trei ani de închisoare; furt calificat - un an de închisoare.

Instanţa a contopit pedepsele şi a decis ca minora să execute cea mai grea dintre condamnări, şi anume cea de trei ani de închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Suceava au obligat-o de asemenea pe adolescenta în vârstă de 15 ani şi pe părinţii acesteia la plata sumei de 2.100 de lei, reprezentând despăgubiri civile, precum şi suma de 1.500 de lei, cheltuieli de judecată.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

 

Complicii adolescentei, minori cu vârste de la 12 la 14 ani

Roxana Lenuţa Anchidin a fost arestată preventiv în cursul anului trecut şi trimisă în judecată în decembrie 2012 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

 Adolescenta a fost dată pe mâna judecătorilor pentru cinci infracţiuni, comise în 2011-2012, pe raza municipiului Suceava, împreună cu patru complici, copii cu vârste de 12, 13 şi 14 ani, toţi de etnie romă, în cele mai multe cazuri victimele fiind vârstnici.

Conform anchetatorilor, pe 7 noiembrie 2011, aceasta, împreună cu doi minori, a pătruns într-un salon de înfrumuseţare din Suceava, iar din interior a sustras geanta unei cliente, în care se afla suma de 1.500 de lei.

Pe 20 noiembrie, împreună cu un alt minor, a furat un portofel din buzunarul unui bătrân de 88 de ani, creând un prejudiciu de 600 de lei.

Pe 21 noiembrie 2011, minora a ajutat doi făptuitori minori să fure, prin violenţă, portofelul unui bătrân. Fapta s-a petrecut în scara blocului victimei. În acest caz prejudiciul a fost de 50 de lei.

O zi mai târziu a urmat o nouă faptă cu violenţă. Împreună cu doi minori, inculpata a atacat un bătrân de 74 de ani, căruia i-a smuls sacoşa în care avea printre altele suma de 300 de lei.

În fine, Roxana Lenuţa Anchidin este acuzată că pe 21 ianuarie 2012, în timp ce se afla în faţa unui magazin din municipiul Suceava, a furat o geantă agăţată de un cărucior, creând un prejudiciu de 1.300 de lei.

Minora de 15 ani se află în momentul de faţă în arest, pentru alte fapte de furt.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minoră în vârstă de 15 ani, condamnată la nouă ani şi jumătate de închisoare.
 Vizualizări articol: 2307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Minoră în vârstă de 15 ani, condamnată la nouă ani şi jumătate de închisoare3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei