Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 30 (5237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie grea

Sucevenii nu scapă de ameninţarea debranşărilor, chiar dacă încasările la Termica au crescut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pericolul debranşării de la căldură, apă caldă şi apă rece a scărilor de bloc cu mari datorii la plata utilităţilor nu a trecut, deşi în luna ianuarie încasările la Termica au fost mai bune decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Viceprimarul Ovidiu Onofrei a precizat că zilele acestea se face o analiză a încasărilor la nivel de asociaţii de proprietari, urmând ca, cel mai probabil săptămâna viitoare, cei de la Termica şi de la ACET să se pună de acord în privinţa măsurilor de debranşare.

„Acolo unde s-au acumulat datorii foarte mari, furnizorii de utilităţi ţin să se facă această debranşare, dacă nu se dă dovadă de implicare atât din partea locatarilor, cât şi a asociaţiei de proprietari, prin recuperarea debitelor. Decât să tot crească datoriile acolo unde de şase-şapte ani nu s-a încasat nimic, furnizorii preferă să debranşeze datornicii, să nu tot crească sumele datorate”, a explicat viceprimarul Doroftei.

 

Încasări mai mari, dar insuficiente

Campania de debranşare a rău-platnicilor, în unele cazuri la un loc cu locatari care nu au nici o vină că vecinii lor nu plătesc de ani de zile, continuă deşi luna trecută încasările au crescut, aproape la nivelul energiei termice consumate:

„Situaţia încasărilor de la Termica este mai bună pe luna trecută decât în ianuarie 2012, dar creşterea încasărilor s-a făcut oarecum într-un mod artificial, deoarece asociaţiile de proprietari au redirecţionat sumele încasate pentru alţi furnizori de utilităţi, cu prioritate către Termica. Creşterea este de aproape zece miliarde de lei vechi, dar a fost făcută în detrimentul altor servicii”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Astfel, dacă în ianuarie 2012, Termica a avut încasări de aproape 27 de miliarde de lei vechi, anul acesta, în urma puternicii campanii de recuperare a datoriilor, încasările au crescut la 37 de miliarde de lei vechi.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că, totuşi, efortul făcut de suceveni şi asociaţiile de proprietari s-a făcut simţit, pentru că la o analiză comparativă a totalului de încasări pe ianuarie 2012 şi ianuarie 2013, rezultă o diferenţă de patru miliarde de lei vechi încasate în plus, pe toate utilităţile.

„E un pas înainte, dar totuşi, furnizorul de cărbune şi cei de la Termica ne spun că tot nu este suficient şi că riscăm să rămânem fără cărbune în  scurt timp. Cărbunele a fost blocat de furnizor în vama Dorneşti, pentru că Termica nu a reuşit să achite cât s-a angajat să o facă, iar restanţele sunt foarte mari”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Acesta a făcut apel la suceveni să îşi achite datoriile, dar şi consumurile recente, pentru deblocarea transporturilor de cărbune.

„Trebuie cu toţii să facem un efort, să achităm atât datoriile foarte vechi, cât şi cele recente, mai ales că mulţi şi-au făcut un obicei din a plăti o dată la două-trei luni. Este foarte important să facem efortul de a menţine plata cheltuielilor la zi, la fel cum facem cu alţi furnizori de bunuri şi utilităţi”, a spus Ovidiu Doroftei.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât şi ACET este decisă să acţioneze pentru debranşarea rău-platnicilor, mai ales după ce în ultima perioadă încasările sunt tot mai slabe.

În plus, din cauza datoriilor mari pe care le are populaţia către Termica, s-a ajuns în situaţia în care ACET are de recuperat peste 100 de miliarde de la Termica, pentru apa industrială livrată, care ajunge în locuinţele sucevenilor odată cu apa caldă consumată şi căldura din calorifere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii nu scapă de ameninţarea debranşărilor, chiar dacă încasările la Termica au crescut.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii nu scapă de ameninţarea debranşărilor, chiar dacă încasările la Termica au crescut5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
( 7 feb 2013, 13:18:52
NIMENI NU ZICE CA UTILITATILE NU TREBUIE PLATITE,INSA NU LA PRETURILE NEJUSTIFICATE CARE SE PRACTICA[SE MINTEA CA SE VA AJUNGE LA UN TARIF UNIC,INSA AU URMAT DIN NOU SCUMPIRI LA ,,APA POTABILA''],ASADAR,CEI JECMANITI MAI AU O SANSA,SA SE ASOCIEZE,SA CAUTE UN AVOCAT BUN,SA INVOCE ART 2 AL CEDO-DREPTUL LA VIATA-SA CEARA PREZENTAREA TUTUROR BULETINELOR DE ANALIZA A,, CALITATII
APEI POTABILE'',DACA SE SCHIMBA FILTRELE LA NOIELE STATII DE CAPTARE SI TRATARE-SAU MAI BINE ZIS DE CAND NU AU MAI FOST SCHIMBATE,DOAR FACTURATE,ETC.
CELOR DE LA FALTICENI LE POT PUNE LA DISPOZITIE,DOCUMENTATIE,DESPRE ,,ATENTATUL LA SANATATEA PUBLICA'',PRACTICAT DE ,,COMERTUL ROMANESC''IN
SEZONUL 2000-2004,ASPECTE PREZENTATE IN,, OMOLOGUL'' LU'NEW YORK TIMES,RESPECTIV ZIARUL GAZETA BUCOVINEI EDITAT DE CONS.JUD.SUCEAVA,SUPT DOMNIA LU' MARZA &BANDA.MAI ESTE NECESAR SA SPUN CA,COMERTU'FUNCTIONA FARA LICIENTA SI AUTORIZATIE DE LA ,,APELE ROMANE''??????????????????????
NICI STATIA DE LA FD.MOLDOVEI-,,HAZNAUA LU' BODNARENCO'' NU AVEA AVIZ SANITAR ,INCA DIN 1997!!!DE ACEEA SI PAULIANCA SI ODETTE NIC. AU STERS-O INTR-UN ,,GALOP DE SANATATE''-PROBABIL AU VAZUT DEZASTRUL CE A URMAT SI CARE MAI ARE LOC SI IN ZIUA DE ASTAZI.
ASA SA LE AJUTE,DUMNEZEU!
2.   Scopul lor in viata : banul public trimis de
( 7 feb 2013, 13:53:59
spune-ne si noua, domnule lungu, de ce, in 8 ani , nu ai incheiat contracte individuale intre termica si consumatori? daca pe scara am 3 smecheri care nu vor sa plateasca asociatia, noi de ce sa suportam frigul? de ce incompetenta ta si hotia ta ne mai afecteaza si acum? spune pe fata ce avantaje ai de nu permiti incheierea de contracte individuale? INCOMPETENTULE, MARS LA PRELIPCA!!!! si lasa un manager si un reformator in locul tau!!!!
si nu mai fa pe victima la tv ca nu mai poti de griji. ca noi suntem de vina ca nu ai luat zapada de pe strazi, ca ai bagat tu TPL-ul in pragul falimentului facandu-ti campanie pe spatele lui, ca ai distrus TERMICA prin dorinta de imbogatire proprie si de campanie.daca te simti ca nu esti in stare, du-te si paste linistit rate la tara.sau te temi ca vei avea soarta lui Ionescu?raised eyebrows stai linistit...Ionescu intra la gainarii fata de tine.
ai tupeul sa pui pe site-ul primariei toate cheltuielile din 2004 pana acum?
sa vedem si noi cat ai furat cu bordurile si pavelele de PROASTA CALITATE la suprapret, cu contractele date gascutei tale, cu asfaltarile de cea mai PROASTA CALITATE care ne costa in 3 ani inca o data contravaloarea propriu-zisa a lucrarii si cu multele tale hotii mai mari sau mai mici, stiute sau nestiute.
3.   Solutia trimis de
( 7 feb 2013, 14:04:28
Solutia este desfiintarea asociatiilor de locatari.Trebuie facute contracte individuale cu Acet,Termica,Eon .De asemenea aceste firme trebuie sa vina sa incaseze banii de la cetateni ca banu nu se castiga asa usor cum cred ei.Nu avem nevoie de administrator si femeie de servici.Fiecare poate sa-si mature in fata usii si o va face mai bine.Administratori,presedinti de cenzori,o gasca de oameni pe care ii platim si despre care nu stim ce fac cu banii.
4.   Solutia:Contracte individuale trimis de
( 7 feb 2013, 15:23:12
In 2006,postul de radio local "Uniplus" avea in fiecare sambata o ora dedicata discutiilor dintre primarul Sucevei si cetateni.Am avut norocul sa prind legatura in direct si i-am adresat domnului primar Lungu intrebarea "De ce nu se fac contracte individuale de furnizare a apei reci,a apei calde si a caldurii?"(eram deja "victima" a debransarii colective,eu fiind cu plata la zi tot timpul).La finalul orei domnul primar trebuia sa aleaga cea mai interesanta, si/sau, importanta intrebare.A ales intrebarea mea ca cea mai importanta si a raspuns ca intradevar este o mare problema cu cei care sufera fara sa fie vinovati,dar ca,pentru moment nu se poate face nimic pentru ca nu exista legislatie si nici infrastructura de furnizare nu permite incheierea de contracte individuale pentru furnizarea de utilitati.I-am propus ca in cazul in care cetatenii unui bloc sau a unei scari sau proprietarul unui apartament care este dispus sa suporte cheltuielile pentru modificarea instalatiilor in asa fel incat sa permita incheierea unui contract individual sa nu se opuna,ba mai mult sa propuna in consiliul local un proiect de hotarare prin care sa permita celor care doresc, sa inceapa lucrarile.Din 2006 si pana azi NIMIC!!!...atunci fiind la primul mandat si mai ales ca se plangea ca oamenii lui Ionescu nu-i prea lasa libertate de actiune in primarie,l-am inteles,dar iata ca a avut si are si putere deplina si tot n-a facut nimic in aceasta privinta ! Clar ca nu se doreste ca lucrurile sa fie clare si fara posibilitate de interpretari,si mai cred ca mentinand acest sistem se pot mani ☭ sume enorme in interesul cui trebuie,altfel era demult rezolvata si problema C.E.T.-ului si a celor care sufera nevinovati din cauza aceste masuri bolsevice de coercitie,debransarea colectiva.
5.   HHAAAHA trimis de
( 7 feb 2013, 15:37:19
Dupa ce ca practicati niste tarife aberante , ca sa nu mai ziceam de majorari , mai aveti pretentia sa va plateasca oamenii nu stiu ce sute de milioane ?????? Vai de capul vostru cu termica voastra cu tot . Debransari trebuia sa faceti la 3 luni de datorii , pac , taiat , acuma degeaba taiati nu stiu ce pe saracia asta. Puteti sa le taiati si capul ca 90 la suta nu o sa aiba de unde plati . Faliment placut Termica inghetata

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei