Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 27 (5234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„La loc comanda”

Şah mat în conducerea IPJ Suceava. Todiruţ rămâne la Călăraşi, Colman se întoarce

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todioruţ rămâne în continuare „în exil” la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, deşi, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a fost anunţat că se va întoarce la comanda IPJ Suceava, ştire prezentată de toată mass-media locală.

„Momentan sunt la Călăraşi, predau aici comanda, după care, de duminică, vin la Suceava”, transmitea, vineri, pentru Monitorul de Suceava, comisarul-şef Todiruţ.

Cu bagajele făcute, Todiruţ a aflat că aşa-zisul ordin venit de la Ministerul de Interne s-a revocat şi că va rămâne în continuare la Călăraşi, unde a fost detaşat din vara anului trecut.

Şi comisarul-şef Marcian Colman, cel împuternicit să conducă poliţia suceveană odată cu detaşarea lui Todiruţ, şi-a luat rămas bun vineri şi a plecat spre Bucureşti, pentru a-şi relua activitatea ca şef al Serviciului pentru protecţia fondului forestier şi piscicol din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Atât Colman, cât şi Todiruţ au confirmat mutările, pe care le-au primit cu bucurie, însă amândoi au aflat la nici 24 de ore că schimbarea a căzut şi că vor rămâne în continuare pe poziții. Primul, în fruntea IPJ Suceava, al doilea la conducerea IPJ Călăraşi.

 

Ce ne-au explicat oficialii de la Bucureşti

Am încercat să aflăm ce s-a întâmplat de la purtătorii de cuvânt ai Poliţiei Române, respectiv ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

După ce fiecare dintre aceştia a pasat responsabilitatea de la unul la celălalt, răspunsurile pe care ni le-au oferit nu au făcut decât să încurce şi mai tare dilema mutărilor anunţate.

„Din câte ştiu eu, nu s-a modificat nimic la conducerea celor două inspectorate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, comisar Raluca Claudia Seucan.

„Ministerul nu a emis nici un ordin în acest sens. Nu ştiu despre ce vorbiţi”, ne-a răspuns Monica Dajboc, purtătorul de cuvânt al MAI.

Cu alte cuvinte, Todiruţ şi Colman au avut acelaşi vis, că se întorc la funcţiile deţinute anterior, la familiile lor. Primul, la Suceava, după opt luni de exil, al doilea, la Bucureşti. După reprezentanţii IGPR şi MAI, nu a existat nimic oficial despre această mutare.

 

Cine minte?

Nici la IPJ Suceava nu se ştie nimic de vreo hârtie oficială. Cu toate astea, însă, potrivit surselor noastre, în cursul zilei de vineri, la subunităţile din judeţ, s-a transmis un document prin care şefii poliţiilor municipale şi orăşeneşti erau informaţi că Todiruţ se întoarce, printr-un ordin de la minister, şi de acum toate documentele vor fi cu semnătura şi numele acestuia, comisarul-şef Marcian Colan fiind exclus din ecuaţie.

 

Controale de la IGPR la Suceava şi Călăraşi. Vizat: Todiruţ

Coincidenţă sau nu, atât la IPJ Suceava, cât şi la IPJ Călăraşi, au fost în control  reprezentanţi ai IGPR, ambele controale vizând activitatea inspectorului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

La Suceava, potrivit surselor cotidianului nostru, ofiţerii veniţi în control au sarcina de a verifica toate concursurile organizate în perioada în care şef al instituţiei era comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Mai mulţi apropiaţi de-ai fostului inspector-şef au fost chestionaţi pe această temă, iar verificările vor fi adâncite pentru a se afla dacă s-au respectat toate procedurile legale. Printre altele, echipa de control de la IGPR va răsfoi dosarele cu angajările, avansările şi premierile acordate în perioada 2005-2012, existând suspiciuni că anumite persoane au fost favorizate în detrimentul altora.
Un singur lucru e cert. Todiruţ nu mai e dorit în fruntea IPJ Suceava. De altfel, faptul că a fost trimis în vara lui 2012 să conducă un inspectorat la aproape 500 de kilometri de casă, departe de soţia şi copilul său, dovedeşte din plin acest lucru.

 

Ce spune şeful Poliţiei Române

L-am contactat telefonic în cursul zilei de ieri şi pe inspectorul general al IGPR, chestorul-şef Petre Tobă.

„Nu s-a emis nici un fel de act normativ în acest sens. Domnul Colman rămâne la Suceava, domnul Todiruţ la Călăraşi. Domnul Colman mi-a cerut permisiunea să meargă două zile la familie, la Bucureşti. Nu s-a pus în discuţie aşa ceva, nu ştiu de unde aţi înţeles treaba asta, cred că a revenit deja la Suceava. Iar domnul Todiruţ e în concediu de odihnă. Probabil a fost o neînţelegere”, a fost explicaţia şefului Poliţiei Române.

Întrebările noastre suplimentare au fost scurtate repede de inspectorul general Tobă, care ne-a precizat că e într-o şedinţă şi nu poate să continue discuţia.

 

Colman: „Am ordin să conduc IPJ Suceava până pe data de 28 februarie”

Fără nici un document oficial trimis de la șefii de la Capitală, e inexplicabil cum  doi inspectori-şefi, Colman şi Todiruţ, au înțeles că s-a terminat mandatul lor la Suceava, respectiv Călărași, şi se pot întoarce în funcțiile deținute anterior „exilului” în care au fost trimişi.

Am reuşit să-l contactăm ieri pe comisarul-şef Marcian Colman, care a declarat că nu există nici un ordin şi că s-a înțeles greșit că pleacă definitiv, susținând că a mers doar până acasă, la București, să-şi vadă familia.

O fi uitat comisarul-şef Colman, şef de serviciu în cadrul IGPR, ce declara vineri pentru un cotidian local? „Familia, copiii sunt la Bucureşti, mă întorc liniștit acasă, dar nu fără să regret perioada petrecută la Suceava. Profesional a fost un real câştig această perioadă, mulțumesc tuturor colegilor şi presei sucevene care mi-a fost alături, pentru buna colaborare. Am învățat multe în acest interval, lucruri pe care de la IGPR nu le vedeam”, e declaraţia dată vineri de Marcian Colman.

Ieri după-amiază, în jurul orei 16:30, comisarul-şef Colman era în maşină, în drum spre Suceava: „A fost o neînţegelere. Eu am ordin să conduc IPJ Suceava până pe data de 28 februarie a.c. Mâine (n.r. - astăzi) sunt la serviciu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şah mat în conducerea IPJ Suceava. Todiruţ rămâne la Călăraşi, Colman se întoarce.
 Vizualizări articol: 4526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Şah mat în conducerea IPJ Suceava. Todiruţ rămâne la Călăraşi, Colman se întoarce2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De-a rasu plansu~ trimis de
( 4 feb 2013, 12:45:49
Todirut nu a avut Rabdare sa-i termine controlul Placinta?Avansarile dupa spranceana sunt destul de multe si Bucurestiul are de lucru inca. Rabdarea e o virtute d-l Todi. Iti lipseste muntele?Bucura-te ca esti aproape de Mare!
2.   EXTAZ trimis de
( 4 feb 2013, 14:02:14
POATE VA INTERVENI DOMNARETU' DE LA BUCURESTI,CEI CE MAI VIN SA DEZNOADE DRODURILE INCALCITE IN URMA ACTIVITATILOR SEISMECE,LA OBCIOARA.
ACOLO MAI ESTE LEMN DE FURAT,INDATA URCA STANELE LA PASUNAT,DOMNARETU' ISI POATE DESCHIDE,, EXPOZITIA''DIN FRIGIDERELE PERSONALE,CU CARNE DE MIEL SAU DE VITEL,DE CE NU SI CEVA ,,BRACONEALA'',COBZE DE PASTRAVI,IAR LA COMPARTIMENTUL DESERT,CIUPERCI SI FRUCTE DE PADURE, CA,DOAMNE IARTA-MA,DOAR OAMENI SUNTEM.
DE ACEEA NU VOM VEDEA SI DIN CEI CU FUNCTII,DIN GUBERNA,CARE FAC PARTE DIN INCRENGATURA,CA O SA LI SE INTAMPLE CEVA LEGAL,ORICAT AR JEFUI DIN BANII PUBLICI SI NU NUMAI!VA URMA!
3.   COMPLETARE trimis de
( 4 feb 2013, 14:04:14
CAND MAI AUZI SI RAU-VOITORII,VORBIND DESPRE TRAFICUL DE INFLUENTA,TI SE ,,APLEACA''.
4.   TEAPA trimis de
( 4 feb 2013, 17:13:26
Tody, nah că ţi-ai luat ţeapă. Stai tu bine la Călăraşi, obişnueşte-te acolo că nu mai pupi tu conducerea la IPJ Suceava, visează în continuare, s-a schimbat culoarea politică şi actuala culoare nu-ţi prea vine bine, se ştie nu ? totul e evident numai că în ţara asta nu se face nimic ca să vă pună pe toţi la zid.
De menţionat este şi faptul cum conducerea inspectoratului, în special de fosta conducere se foloseste de lucrătorii de la control intern ca un instrument îndreptat împotriva lucrătorilor din operativ , în special a celor care au un incovenient de expus, imediat a doua zi e şi controlul pe el.
Evident că nu s-a intervenit la cine trebuie ca să se reaizeze mutarea.!!!!!!!se ştie , pila POLITICĂ nu a fost bună

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei