Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2012 - Anul XVII, nr. 301 (5206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mandat

Activităţi internaţionale remarcabile iniţiate de un sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele unei reţele internaţionale de ONG-uri de tineret, denumită “Alcohol Policy Youth Network” (APYN), suceveanul Vlad-Alexandru Grosar, în vârstă de 24 de ani, şi-a încheiat prima parte a mandatului cu activităţi internaţionale remarcabile.

Mandatul de vicepreşedinte pentru Dezvoltarea Acţiunilor de Tineret privind Alcoolul şi Training a fost obţinut pentru perioada 2012-2014. Tânărul sucevean a fost ales vicepreşedinte în luna iunie a acestui an, la Frankfurt, Germania, de reprezentanţi din 11 ţări. Deşi a trecut doar o jumătate de an, Vlad-Alexandru Grosar s-a făcut remarcat prin desfăşurarea mai multor activităţi internaţionale.

 

Reducerea efectelor nocive ale consumului de alcool în rândul tinerilor

 În perioada 16-18 decembrie, la Chişinău, Republica Moldova, vicepreşedintele  “Alcohol Policy Youth Network” a participat la mai multe dezbateri, unde s-au aflat şi persoane de rang înalt din Republica Moldova, inclusiv ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, dezbateri care au vizat posibilităţile primei Conferinţe Europene Regionale de Tineret privind Politicile de Alcool, ce se va  concentra asupra Europei de Est și țărilor din Caucaz.

Pe 23 noiembrie, la Bruxelles, Belgia, Vlad-Alexandru Grosar a fost invitat, alături de ceilalţi membri APYN, să prezinte punctul de vedere al organizațiilor de tineret şi activitatea desfășurată de acestea, pentru a aborda efectele nocive ale alcoolului în societate, în cadrul celui de-al IV-lea forum deschis privind Alcoolul și Sănătatea, organizat de Forumul UE privind Sănătatea şi Consumul de Alcool (EAHF). În perioada 8-14 noiembrie, la Bled, Slovenia, tânărul sucevean a fost implicat ca organizator, proiectant, fotograf şi trainer al primei Conferinţe Europene de Tineret privind Politicile de Alcool, la care au participat aproximativ o sută de tineri din întreaga Europă.

În cadrul acestei conferinţe, după cum ne-a spus Vlad Grosar, participanţii au venit cu idei de proiecte pe care să le implementeze în următoarea perioadă. „Scopul proiectelor propuse vizează reducerea efectelor nocive ale consumului de alcool în rândul tinerilor. Printre proiectele evidenţiate a fost şi <Reflecting in the Mirror of Future>, la conceperea căruia s-au implicat şi Andrei Stan (Galaţi, Asociaţia “Youth Can Do It”) şi Andra Farcău (Cluj-Napoca, Asociaţia “Green and Wild”), cea din urmă prezentând acest proiect în cadrul Parlamentului din Slovenia”, ne-a spus Vlad Grosar.

În perioada 20-21 octombrie, la Stockholm, Suedia, vicepreşedintele „Alcohol Policy Youth Network” a participat la o întâlnire consultativă a comitetului executiv APYN.

 

Aprecieri

În perioada 18-19 octombrie, la Stockholm, Suedia, Vlad Grosar a reprezentat APYN la a cincea Conferință Europeană privind Politicile de Alcool, o dezbatere referitoare la politicile europene bazate pe dovezi privind consumul de alcool. Aceasta a fost organizată la sediul Societăţii Medicale Suedeze, în cadrul unui proiect european de cercetare, ce a durat patru ani, denumit Alianţa pentru Sănătate Publică şi Cercetare în domeniul Alcoolului (AMPHORA), condus de Spitalul Clinic din Barcelona (HCPB). Conferința și proiectul AMPHORA au produs multe rezultate interesante, inclusiv Manifestul AMPHORA, pentru politici de alcool mai bune în Europa.

Pe 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntarilor, activitatea remarcabilă a lui Vlad-Alexandru Grosar, în calitate de preşedinte al Asociaţiei „Youth Can Do It”, a fost recunoscută şi prin intermediul unei diplome de onoare, pentru implicare activă în realizarea proiectelor de şi pentru tineret, oferite în cadrul Galei Laureaţilor Sportului şi Tineretului Sucevean 2012.

Alcohol Policy Youth Network (APYN) este o organizaţie internaţională nonprofit, cu sediul în Ljubljana, Slovenia, ce acţionează ca o reţea a organizaţiilor şi cluburilor de tineret din întreaga Europă, oferindu-le acestora posibilitatea de a juca un rol activ şi valabil în domeniul politicii de alcool, în direcția reducerii efectelor nocive ale consumului de alcool în rândul tinerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi internaţionale remarcabile iniţiate de un sucevean.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 16 voturi
Activităţi internaţionale remarcabile iniţiate de un sucevean4.8516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 dec 2012, 11:27:13
fiindcă la noi performanţa-i ca o decadenţă burgheză
va trece la " detalii " munca acestui copil
ce n-a crescut în lauri sau cu bonă filipineză
a crescut , doar , în performanţă .. prezentându-se umil

am norocul să-l cunosc pe tac-su ( pe bune , mişto familie )
rădăcina performanţei sale performează şi ea
nesincronizaţi cu pulsul Sucevei mulsă de-o anostă Românie
destinul lor gravitează peste ( cum se vede ) Europa

felicitări ! trebuia să fie ! într-un popor ce se urăşte pe sine
unde ambiguitatea morală sucombă mugurii.. de orice fel
când involuăm în masă spre abjectivul : " să trăiţi bine "
trebuia să fie ! trebuia să strălucească şi-un aşea tinerelhappy

( felicitări , Cornele ! să fii mândru de el )

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei