Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2012 - Anul XVII, nr. 298 (5203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinteres

Primarul Aurel Olărean, acuzat că refuză să betoneze un drum din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local din partea UNPR în Consiliul Local Rădăuţi, Traian Andronachi, îl critică pe primarul Aurel Olărean pentru că ignoră mai mulţi agenţi economici, dar şi o parte importantă a populaţiei din acest municipiu.

Andronachi s-a referit la un drum pe care circulă maşinile de mare tonaj şi pe care edilul din Rădăuţi refuză să-l betoneze, deşi demersuri în acest sens s-au făcut de mai multe ori în ultima jumătate de an.

„Este un drum foarte important, pe care circulă maşinile care efectuează transporturi pentru companiile de prelucrare a lemnului din zonă, dar şi cele de procesare a cărnii, societăţi importante, atât în calitatea lor de contribuabili (taxe şi impozite locale) la bugetul unităţii administrativ teritoriale rădăuţene, cât şi prin numărul mare de angajaţi. Din cauza lipsei de implicare a autorităţii locale pentru dezvoltarea zonei, maşinile şi utilajele care circulă pe acel sector de drum creează neplăceri: pe timp de vară se ridică praf, iar casele crapă de la trepidaţii, iar în celelalte anotimpuri problemele se amplifică, iar rădăuţenii care locuiesc în acea zonă trăiesc un adevărat coşmar”, a detaliat Traian Andronachi ceea ce se petrece în zona numită varianta  strada Francei.

În opinia consilierului local din partea UNPR, toate aceste neajunsuri ar putea fi rezolvate foarte simplu, printr-o investiţie de câteva miliarde de lei vechi, mai ales că drumul care trebuie betonat nu măsoară mai multe de trei km.

Traian Andronachi este convins că cel care frânează această modernizare, atât în detrimentul  zecilor de localnici din Rădăuţi care au casele şi circulă în acea zonă, cât şi al firmelor amintite, este primarul Aurel Olărean.

„În pofida intervenţiilor pe care le-am făcut de mai multe ori, domnul Olărean a refuzat să ia în considerare necesitatea betonării celor trei km de drum. În schimb, dumnealui a găsit bani pentru a planta în exces arbuşti ornamentali şi stâlpişori, a avut fonduri pentru a-şi servi clientela politică şi pentru alte lucruri care nu reprezintă o prioritate pentru rădăuţeni. Grav este că toate acestea au fost făcute fără respectarea legii, contracte care însumează sute de mii de euro fiind atribuite fără licitaţii, doar pe ochi frumoşi, prin atribuire directă. Concret, pentru a nu fi acuzat de încălcări flagrante ale legii (care impune imperativ că primarul nu poate plăti prin atribuire directă lucrări ce depăşesc suma de 15.000 euro), împarte aceste plăţi în mai multe facturi- prin înţelegere cu partea contractantă - facturi ce nu depăşesc valoarea sus amintită - ca prima variantă. Cealaltă variantă folosită de către conducerea Primăriei Rădăuţi pentru a înlătura rigorile legii constă în încheierea de contracte cu anumite societăţi comerciale agreate, contracte care, după execuţia lucrării respective, sunt introduse în instanţă şi în final, prin executare judecătorească, banii ajung la prestator, fără a mai fi nevoie de şedinţe de Consiliu Local în care să se aprobe/indice –sursa finanţării şi bugetarea cheltuielii, şi de asemenea fără a mai exista riscul prezentării la licitaţii a unor firme ce nu sunt agreate”, a arătat Traian Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Aurel Olărean, acuzat că refuză să betoneze un drum din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul Aurel Olărean, acuzat că refuză să betoneze un drum din Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unpr=usl trimis de
(20 dec 2012, 12:38:05
vorbesti sa te afi in treaba.
2.   Yaya trimis de
(20 dec 2012, 19:38:51
il doare la basca pe traian de drumurile din radauti.atacurile la olarean reprezinta o trambulina in politichie.sa fie sanatos.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei