Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2012 - Anul XVII, nr. 282 (5187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din mandat în mandat

Individul care l-a omorât pe Cristian Căjvănean, arestat pentru a doua oară într-un an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Lungu, de 32 de ani, individul care acum mai bine de trei ani l-a atacat şi lovit mortal pe valutistul Cristian Căjvănean, se simte ca peştele în apă în Penitenciarul Botoşani. În mai puţin de un an, el a fost arestat de două ori pentru comiterea infracţiunii de trafic de ţigări, ultima dată aseară. Mandatul de 29 de zile de arest preventiv a fost emis de Judecătoria Suceava, instanţă care a mai decis şi arestarea unuia dintre complicii lui Lungu, respectiv Vasile Pentiuc, din municipiul Suceava. Procurorii l-au dus la arestare şi pe Radu Puşcaşu, din Adâncata, însă magistraţii Judecătoriei Suceava au decis că acesta poate fi cercetat în stare de libertate.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi poliţiştii care au colaborat în acest dosar au efectuat joi trei percheziţii. În Penitenciarul Botoşani, în locul de deţinere a bunurilor personale ale lui Constantin Lungu, s-au descoperit 766 de pachete de ţigări marca Plugaru, în timp ce acasă la Pentiuc şi Puşcaşu au fost găsite 287 de pachete de ţigări de contrabandă cu timbru de Republica Moldova.

„Din cercetările efectuate, s-a stabilit că membrii grupării erau coordonaţi telefonic din Penitenciarul Botoşani de Lungu Constantin, care practic finanţa activitatea, iar Vasile Pentiuc, de 38 de ani, Dumitru Blanariu, de 57 de ani, Constantin Polocoşer, de 30 de ani, toţi din municipiul Suceava, Radu Puşcaşu, de 20 de ani, şi fraţii Marcel şi Romică Grosu, din comuna Adâncata, preluau ţigările din zona Brodina a frontierei cu Ucraina, le aduceau în municipiul Suceava, după care le valorificau la diferiţi intermediari, banii fiind împărţiţi conform dispoziţiilor lui Lungu Constantin”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Practic, din spatele gratiilor, Constantin Lungu îşi suna „partenerii” din Ucraina, iar aceştia livrau marfa unor complici aflaţi în libertate. Marfa era apoi vândută pe piaţa din municipiul Suceava, iar beneficiile erau împărţite de membrii grupării.

În luna mai a acestui an, Constantin Lungu a fost arestat pentru aceleaşi fapte, dosarul fiind instrumentat la acea vreme de procurorii DIICOT Suceava. La acea vreme, s-a stabilit că Lungu a acţionat cu ajutorul unui agent supraveghetor de la Penitenciarul Botoşani, Petru Olenic, de 33 de ani. Gruparea fusese monitorizată din octombrie 2011, iar pentru a documenta dosarul s-au efectuat şi 16 percheziţii, majoritatea în judeţul Suceava.

Constantin Lungu este condamnat la 25 de ani de închisoare în dosarul uciderii lui Cristian Căjvănean, dar decizia încă nu este definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care l-a omorât pe Cristian Căjvănean, arestat pentru a doua oară într-un an.
 Vizualizări articol: 2866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Individul care l-a omorât pe Cristian Căjvănean, arestat pentru a doua oară într-un an3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei