Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2012 - Anul XVII, nr. 279 (5184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţă

Preot cu dosar penal, după ce a lovit în faţa clasei un elev la ora de religie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul din satul Bursuceni, comuna Vereşti, s-a ales cu dosar penal, după ce, în timpul unei ore de religie, la şcoala din sat, l-ar fi lovit în faţa clasei pe unul dintre elevi, un băiat în vârstă de 14 ani. Scena de violenţă a fost înregistrată video de un alt elev, filmuleţul fiind postat pentru o scurtă perioadă de timp pe internet.

Luni după-amiază, în jurul orei 15.00, agenţii de la Postul de Poliţie Vereşti s-au sesizat cu privire la o serie de imagini în care un preot agresează un copil într-o sală de clasă, la şcoala gimnazială din Bursuceni. Din anchetă s-a stabilit că incidentul a avut loc joia trecută, pe 22 noiembrie, preotul implicat, Constantin Marişca, în vârstă de 39 de ani, fiind profesorul de religie al şcolii şi parohul bisericii din sat.

Nervos că Vlăduţ B., în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VII-a, făcea gălăgie la ore şi nu îl asculta, preotul l-a adus în faţa clasei. Aici i-a sucit o mână la spate, ţinându-l într-o poziţie incomodă câteva secunde, şi l-a lovit în zona gâtului, avertizându-l să stea cuminte în bancă.

Băiatul agresat are o situaţie familială deosebită, tatăl său fiind decedat, iar mama, plecată în străinătate. Minorul este crescut de o localnică ce a declarat la poliţie că nu doreşte să depună plângere împotriva preotului. 

Conform inspectorului principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, “cercetările urmează a fi continuate de Secția 2 Poliție Rurală Ipotești, întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de <lovire sau alte violenţe>”. Chiar dacă nu există o plângere prealabilă, poliţia s-a autosesizat şi a întocmit dosar penal, având în vedere că este vorba de un minor, iar mama sa nu şi-a exprimat încă oficial punctul de vedere.

 

Directoarea şcolii a refuzat dialogul

Deşi incidentul s-ar fi petrecut săptămâna trecută, conducerea şcolii nu a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava cu privire la această situaţie. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ, Laura Hacman, până ieri după-amiază la inspectorat nu ajunsese nici o informare din partea şcolii. „Avem o singură sesizare înregistrată, dar care nu vine din partea conducerii şcolii, ci din partea preşedintelui unui comitet de părinţi de la o clasă din Bursuceni, care a reclamat că un elev ar fi fost lovit de profesorul de religie”, a declarat Laura Hacman. Sesizarea venită din partea părintelui a fost direcţionată către inspectorul şcolar zonal pentru a fi analizată.

Ieri după-amaiză, conducerea IŞJ a cerut conducerii şcolii din Bursuceni un raport privind incidentul petrecut în unitatea de învăţământ săptămâna trecută.

Directoarea şcolii, Elena Sofian, nu a dorit să dea nici un fel de informaţii referitoare la acest incident, motivând că este extrem de ocupată cu redactarea raportului pe care i l-a solicitat Inspectoratul Şcolar. „Nu ştiu despre ce este vorba”, a declarat directoarea Sofian înainte de a ne cere să nu o mai deranjăm şi de a ne închide telefonul.

 

Preotul, implicat în scandalul legat de balastiera din sat

De precizat că preotul Constantin Marişca a fost implicat în ultimii ani într-un lung scandal cu o parte a sătenilor din Bursuceni, după ce parohia locală şi-a cedat terenurile unei societăţi de exploatare a balastului. Mulţi săteni s-au plâns că balastiera este ridicată în mijlocul satului, totul pentru că părintele a acceptat să cedeze terenul, urmându-şi interesul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot cu dosar penal, după ce a lovit în faţa clasei un elev la ora de religie.
 Vizualizări articol: 2721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Preot cu dosar penal, după ce a lovit în faţa clasei un elev la ora de religie3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caile Domnului trimis de
(28 nov 2012, 11:36:26
ei... isi urmeaza intereseul.cum sa isi urmeze interesul? el merge pe caile Domnului. si daca Domnul i-a spus ca pamanturile pe care le are biserica (ceea ce nu e normal) sa fie date la un smecher sa isi faca balastiera si sa isi umple buzunarele, el a respecatat porunca.aveti voi idee cat s-a rugat amaratul ala cu balastiera sa "cada bani din cer"? asadar, popa tunsu' nu e decat o rotita in marea masinatiune gandita de insusi Domnul in marea Lui intelepciune.cine suntem noi, profanii, sa judecam caile Domnului intelese numai de popii care vin lunar la cersit cotizatii?
2.   OMG! trimis de
(28 nov 2012, 12:22:54
Ce inseamna un popa la tara ! Ii frica bietei femei sa faca plangere , ca doamne fereste intra in gura lumii si a preotului .
Mai bine sa nu va dati copii sa asiste la orele de religie , care sunt sustinute de astfel de magari . Ora de religie ar trebui total exclusa din orarul scolar . Nu numai ca indoctrineaza copii cu toate porcariile , dar creeaza discriminare intre religii , iar ceilalti de alta religie , sunt deja clasificati ca "pocaiti" sau "sectanti " .
3.   Proasta crestere a copiilor trimis de
(28 nov 2012, 14:24:42
dr de ce nu si pune nineni problema ca cautau "smeritii" de copii cu telefonul pornit pe inregistrare in clasa?! de ce nu aratati si faptul ca mureau de ras si ca si bateau joc.. oare ekevii pot injura, pot jicni, pot face toate prostiile iar profesorii sa se inchine in fata lor?!
rusine copiilor, parintilor care permit odraslelor sa si bata joc de un preot si un profesor .. asa cresc si dau in cap.. invatatura nu, sapte ani de acasa nu, bine ca vor invatamant gratuit si sa i tina profesorii la disco daca se poate.. RUSINE ELEVILOR !!!
3.1  RE: Proasta crestere a copiilor trimis de
(28 nov 2012, 17:19:58
Nu te mai complica sa intelegi, asta e invatamantul din ziua de azi! elevii pot sa te injure, sa te loveasca daca au chef, nimeni nu le face nimic. In schimb, daca un profesor se apuca sa ridice tonul e vai si amar de capul lui. Si din cate am observat, niciodata cei cu reclamatiile nu sunt dintre elevii buni, ci dintre loazele care nu au nimic in comun cu scoala. Si parintii lor sunt la fel. La vremea lor au fost slabi si cu pretentii la note mari pe care, bineinteles, nu le-au primit si acum se razbuna. Si ne mai miram de ce merge educatia in jos. RUSINE PARINTILOR!!!! Reveniti-va ca o sa realizati prea tarziu ca ati devenit parinti de criminali si violatori.
4.   Sa fim seriosi trimis de
(28 nov 2012, 21:57:30
bai tu ala cu rusine elevilor si ala cu rusine parintileo pe voi cine mama voastra v-a crescut, imputiti oridinari... ati vazut filmatul? ati vazut cum a chinuit copilul ala fara sprijin cateva minute nu cateva secunde... un imputit de popa pe care il cunosc si care face legea in Bursuceni. si directoarea o alta capra idioata imputita care este foarte ocupata mai ales cand o serveste popa... hai sa fim seriosi si cat mai multa rusine celor care comenteaza si care nu stiu nimik de problema... doar ca nu au ce face altceva decat sa dea coment aici... halal de voi olii si Martian
5.   Mizerii....mizerii!! trimis de
(29 nov 2012, 15:23:47
Pentru cel numit ALINUZTU. N-ai nicio treaba cu ce spune religia!! Daca toti romanii ar respecta macar cele 10 porunci (pe care tu cred ca nu le stii in ordinea lor!) atunci politia ar ramane fara paine!! Si dimpotriva ora de religie ar trebui si unor parinti care au pus copiii sa filmeze r…..tul asta!! Pentru ca a fost o provocare ordinara!! Nu s-au dus copiii să faca plingere la Politie si inspectorat (cum s-a intamplat)! Daca ati vazut filmuletul cu atentie, veti vedea ca acesta a fost prelucrat, actorii jucandu-si rolul cu brio, iar copiii faceau haz de toata scena!! ASADA vezi de trage bine la lopata pentru Imperiul Britanic lasa chestiile astea pentru altcineva!!
6.   Prostii de la un capat pana la celalalt trimis de
(24 dec 2012, 16:14:16
bai jegoșilor pana aici ati ajuns! sa va folositi de un biet copil pt a va atinge scopul! bai daca durea prostia multi gemeau pe la usile spitalelor asa stau acasa iar mintea le leviteaza tot felul de prostii! pentru ASADA cat a durat filmul? in mintea ta bolnava probabil a durat toata ora! de ce nu te-ai facut tu un ”imputit de preot” sau o ”capra de directoare” daca tot esti asa de destept? nu pot sa cred pana unde v-a dus mintea voastra bolnava! defapt voi (utu, ioan bizan, pavel si dumitru ursache) sunteti prea prosti sa organizati asa ceva, se vede de la o posta ca e mana altcuiva care nu are ocupatie si iși cauta! calul moare de drum lung iar prostul de grija altuia!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei