Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Directorul Colegiului „Hurmuzachi” din Rădăuţi, membru al PNL, susţine că a fost înlocuit din funcţie pe criterii politice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, directorul adjunct de la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi directorul Şcolii Pojorâta au fost schimbaţi din funcţie prin decizia Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

La Colegiul „Hurmuzachi”, directorul Marian Olaru a fost înlocuit cu  directoarea Carmen Andronache. Foatul manager, membru PNL, ne-a declarat: „Schimbarea mea din funcţie a fost făcută pe criteriu politic, deoarece baronul local PSD Nistor Tătar a făcut un troc politic, oferind postul de conducere al celui mai reprezentativ colegiu din Rădăuţi profesoarei Carmen Andronachi, membră PSD, cu toate că aceasta mai are doar trei ani până la pensionare. Juridic vorbind, înlocuirea mea din funcţie este legală, deoarece la fel ca majoritatea directorilor, am fost numit prin delegaţie, deci pe perioadă determinată, totuşi nu se destituie un director fără un motiv. Problema este că foarte puţini directori sunt numiţi prin concurs, neexistind locuri vacante. Nici un om nu e de neînlocuit, dar nu mi se pare normal să primim diplomă de excelenţă acum câteva săptămâni şi să fim lăudaţi ca instituţie şi acum să fiu înlocuit”.

Marian Olaru a explicat cum a căzut în dizgraţia liderilor locali ai PNL: „Recent l-am invitat la o manifestare culturală pe primarul Aurel Olărean, iar acesta a venit însoţit de fostul prefect Orest Onofrei pe care, din politeţe, l-am invitat să ţină o cuvântare. Şeful PNL Rădăuţi, Constantin Galan, mi-a reproşat acest lucru, spunându-mi că am comis o greşeală politică, şi bănuiesc că acest lucru mi-a cauzat înlocuirea din funcţie. La nivelul oraşului Rădăuţi sunt orgolii mari, iar cea mai râvnită funcţie este cea de director la Colegiul <Hurmuzachi>.Oamenii politici îşi negociază funcţiile crezând că dacă numesc un director, câştigă voturi. De asemeni, am luat atitudine atunci când Inspectoratul Şcolar a distribuit la Colegiul <Hurmuzachi>profesori debutanţi, doar cu studii universitare de licenţă de scurtă durată, insuficient pregătiţi. Am fost silit să accept elevi cu medie mică de admitere. Eram incomod pentru că încercam să-mi apăr instituţia. Mă mândresc că m-au destituit pentru că mi-am apărat şcoala”.

La Colegiul Tehnic Rădăuţi, directorul adjunct Sorin Popescu a fost înlocuit cu Maria Mehedin, iar la Pojorâta, funcţia de director a fost încredinţată profesoarei Liliana Grigorean, care a înlocuit-o pe profesoara Florentina Hojda. În toate cele trei cazuri, directorii fuseseră numiţi prin delegaţie, având contract pe perioadă determinată.

 

Liderul PSD Rădăuţi recunoaşte că directorul Marian Olaru a fost schimbat pe criterii politice

Contactat telefonic, liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, a recunoscut că schimbarea directorului Marian Olaru a fost făcută pe criterii politice: „Decizia de a fi schimbat directorul Marian Olaru a fost luată în unanimitate de membrii USL Rădăuţi. Eu am propus pe linie de partid numirea profesoarei Carmen Andronache pentru funcţia de director. Directorul Marian Olaru a greşit atunci când, la Zilele Colegiului <Hurmuzachi>, i-a dat cuvântul lui Orest Onofrei, deoarece acesta nu are nimic în comun cu şcoala sau măcar cu municipiul Rădăuţi. Ar fi trebuit să i se dea cuvântul deputatului Mircea Irimescu, deoarece este un om de cultură şi a studiat aici”.

Despre situaţia directorilor înlocuiţi din funcţie, purtătoarea de cuvânt a inspectoratului şcolar, inspector Laura Hacman, a declarat: „Posturile de conducere a şcolilor se ocupă prin concurs, dar atât timp cât nu există posturi vacante, acestea se ocupă prin detaşare, dar pe perioadă determinată, de aceea înlocuirea din funcţie a directorilor a fost făcută în temeiul Legii învăţământului, prin ordin al inspectorului şcolar general, Gheorghe Lazăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Colegiului „Hurmuzachi” din Rădăuţi, membru al PNL, susţine că a fost înlocuit din funcţie pe criterii politice.
 Vizualizări articol: 3792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Directorul Colegiului „Hurmuzachi” din Rădăuţi, membru al PNL, susţine că a fost înlocuit din funcţie pe criterii politice5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Regrete eterne... trimis de
( 6 nov 2012, 11:39:34
Puneti flori si regrete pe politicul ce il scrinteste pe onor prof.Ol-ru,nu distins- do=mn- spune elevilor c- p-te l-s- orice cl-se cit sotul ei este director,politicul te ridic-,politicul te cobo-r-,stiu toti c- l- ceh sunt droguri si sco-l- dubl-,nu mergi l- medit-tii,nu treci cl-s-,e lege- impus- de Ol-ru,in dict-tur- lui,dn- prof schimb- cev- in bine.
2.   Director trimis de
( 6 nov 2012, 13:49:04
Olaru tot politic a ajuns director.In acelas mod a fost schimbat COLBAN.
Sa nu se lamenteze deoarece a ramas sef la Centrul de studii Bucovina si director anonim la Colegiul tehnic.
3.   Management trimis de
( 6 nov 2012, 17:33:06
Degeaba bateti apa-n piua,pentru ca Olaru stia sa conduca o institutie.Avea defecte pe care radautenii nu le-au acceptat niciodata:era oltean,suferea de narcisism,era ingamfat.Dar atat i se poate reprosa.Diferenta de IQ intre el si doamna Andronache este imensa,asta cred ca o recunoasteti cu totii.Olaru a facut treaba in liceul asta,ceea ce ma indoiesc ca va face Andronache.Daca ar fi cineva capabil sa ii ia locul asta este Corvin Bejenaru.
4.   Replica trimis de
( 6 nov 2012, 17:38:02
Iar in ceea ce-l priveste pe d-l Colban, Dumnezeu sa-l ierte,era lamentabil.Prin cate partide a fost Colban se mai stie,eu cred ca s-a mutat de colo-colo cam de 4 ori.
5.   Elevul trimis de
( 6 nov 2012, 18:10:49
Dar cu magnoliile ce-ai avut?
6.   Parintele trimis de
( 6 nov 2012, 18:12:14
Dar copilul meu de ce sta iarna cu geaca pe el in clasa?
7.   Director trimis de
( 6 nov 2012, 18:30:40
Un om cu un IQ minim nu-l invita pe Orest Onofrei.Aceasta este situatia Mariane;Orest te-a pus director tot Orest te doboara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei