Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii

Sprijin financiar de 37 de milioane de lei pentru funcţionarea Termica în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asigurarea căldurii sucevenilor în iarna care vine este principala grijă a conducerii Primăriei Suceava, care, în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, va lua două decizii foarte importante pentru funcţionarea Termica.

Una dintre decizii se referă la achitarea de către Primăria Suceava a datoriilor Termica către ACET, în valoare de 65 de miliarde de lei vechi, la care se adaugă valoarea facturilor curente, până la finele anului viitor.

Un alt proiect vizează rectificarea bugetului cu suma de 50 de miliarde de lei vechi pentru Termica, pentru stingerea datoriilor pe care le are la societatea  CFR de transport marfă, pentru a se putea aduce în continuare cărbunele necesar la Termica.

Iniţiatorul proiectelor, primarul Ion Lungu, a precizat că angajamentele Primăriei Suceava pentru Termica se ridică la 370 de miliarde de lei vechi, un efort foarte mare, dar necesar, pentru ca Termica să funcţioneze şi să le asigure sucevenilor căldură şi apă caldă.

„Până acum am plătit efectiv 170 de miliarde de lei vechi subvenţii şi facturi către Termica. În august am intrat cu altă HCL prin care am garantat plata datoriilor de 40 de miliarde către E.ON, acum îi scutim de plata unor datorii de 65 de miliarde de lei vechi pentru apa consumată, iar alte 100 de miliarde de lei din datoriile Termica la bugetul de stat au fost stinse de primărie”, a explicat edilul sucevean.

Conform unui proiect de rectificare a bugetului de stat, publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, societatea de termoficare a Sucevei ar urma să beneficieze de un sprijin de 60 de miliarde de lei vechi, pentru achiziţia de cărbune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sprijin financiar de 37 de milioane de lei pentru funcţionarea Termica în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sprijin financiar de 37 de milioane de lei pentru funcţionarea Termica în această iarnă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 oct 2012, 13:01:19
dom' primar pune in asa fel problema sa para ca da el de pomana societatii termica. in realitate nu e decit returnarea unor parti de datorii istorice pe care primaria le are la termica.
2.   Sa-ti stea penalizarile pe chiept! trimis de
(25 oct 2012, 14:33:35
Gargara, amu il pupi in dos pe Dumitrescu si la anu` pe placita. Daca doi se bat sa vanda aceeasi marfa, e normal sa-l lasi pe ala care are pretul mai mic. Papagalule, nu spui nica de asta. Esti cu pluta total, iar asta denota ca esti manjit de cacao pana la prelipca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei