Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Salariaţii spitalului din Gura Humorului nu şi-au primit tichetele de masă din anul 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din sistemul sanitar din judeţul Suceava au reclamat faptul că salariaţii din spitale nu şi-au mai primit tichetele de masă de mai mulţi ani. În cursul zilei de ieri, la Prefectura Suceava a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, convocată la solicitarea Uniunii Sindicale Judeţene ”SANITAS” Suceava. La întâlnire a participat prefectul Florin Sinescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu şi subprefectul Constantin Harasim. La şedinţă au mai fost prezenţi manageri ai spitalelor din judeţ, reprezentanţi ai sindicatelor din domeniul sănătăţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava.

În cadrul discuţiilor, sindicatele au reclamat lipsa personalului din sistemul sanitar, lipsa bugetului pentru finanţarea unităţilor sanitare pentru ultimele două luni ale acestui an, neacordarea tichetelor de masă salariaţilor din sistem, neacordarea integrală a sporului de condiţii deosebit de periculoase personalului ce-şi desfăşoară activitatea în Secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret.

Ca răspuns la sesizările sindicaliştilor, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, Oana Elena Picioc, a ţinut să precizeze că în ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, bugetul alocat în acest an permite CAS să asigure valoarea lunară de contract pentru fiecare spital din judeţ, pentru lunile noiembrie şi decembrie, prin deblocarea fondului de rezervă de 6% constituit la nivelul instituţiei. Oana Elena Picioc a adăugat că în situaţia în care se va aloca o sumă suplimentară, aceasta va fi repartizată fiecărei unităţi sanitare, în funcţie de indicatorii specifici  care au stat la baza valorii iniţiale de contract.

To în cadrul şedinţei de ieri, salariaţii Spitalului Orăşenesc din Gura Humorului au reclamat faptul că nu au primit tichete de masă din luna noiembrie 2009 şi până în prezent. În ceea ce priveşte neacordarea sporurilor de condiţii periculoase pentru personalul de la Secţia de îngrijiri paleative din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret, managerul unităţii a declarat că această majorarea salarială este posibilă numai în măsura în care sunt modificate condiţiile în care personalul îşi desfăşoară activitatea. Acesta a arătat că a înaintat Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru majorarea numărului de paturi pentru Secţia de îngrijiri paleative, iar acest lucru va modifica condiţiile în care personalul îşi desfăşoară activitatea, fiind astfel posibilă acordarea legală a acestui spor de condiţii periculoase.

La finalul şedinţei de ieri, prefectul judeţului, Florin Sinescu, a ţinut s precizeze că „vreau să-i  asigur pe toţi cei care au participat la această întâlnire că vom rezolva problemele referitoare la finanţarea unităţilor sanitare pentru acest an. Restul problemelor puse astăzi în discuţie vor fi abordate punctual şi vom înainta solicitări Ministerului Sănătăţii pentru a obţine soluţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii spitalului din Gura Humorului nu şi-au primit tichetele de masă din anul 2009.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii spitalului din Gura Humorului nu şi-au primit tichetele de masă din anul 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei