Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Unităţile sanitare sucevene au bani pentru a funcţiona până la finele anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile sanitare sucevene, inclusiv spitalele, au fonduri suficiente pentru a funcţiona până la finele anului, a informat ieri purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean.

Responsabilul de relaţiile cu presa a explicat că, în urma rectificării bugetare de la finele lunii septembrie, Casei de Asigurări de Sănătate Suceava i-au fost alocate fonduri suplimentare pentru medicina de familie, furnizorii de servicii stomatologice, de recuperare a sănătăţii şi cei de servicii medicale paraclinice (laboratoare, radiologie şi imagistică medicală), pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, medicamente şi materiale sanitare utilizate în programele naţionale de sănătate, dispozitive medicale şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

 

11,6 milioane de lei pentru Sănătatea suceveană, la rectificarea bugetară din septembrie

Suma totală suplimentată prin rectificarea bugetară se ridică la 11.674.100 de lei şi a fost repartizată pentru ultimul trimestru al anului. Banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea necesarului de servicii medicale până la finele anului curent, a arătat purtătorul de cuvânt al CAS Suceava.  

În ceea ce priveşte finanţarea spitalelor, Anda Sălăgean a explicat că bugetul alocat în acest an este de 136.479.000 de lei şi permite Casei de Asigurări de Sănătate să asigure valoarea lunară de contract, pentru fiecare spital din judeţ, pentru lunile noiembrie şi decembrie, prin deblocarea fondului de rezervă de 6% constituit la nivelul instituţiei. „În cazul în care se va aloca o sumă suplimentară, aceasta va fi repartizată conform indicatorilor specifici fiecărei unităţi sanitare care au stat la baza valorii iniţiale de contract”, a menţionat Anda Sălăgean.  

Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au anunţat ieri că s-au găsit soluții pentru finanţarea unităţilor sanitare, în ultimele două luni ale anului. Responsabilii de la Bucureşti au arătat că la sfârșitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Județene de Sănătate sumele reținute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se prin acte adiționale efectuarea serviciilor medicale spitalicești, inclusiv în luna noiembrie.

 

O nouă rectificare a bugetului de stat, în octombrie, pentru plata arieratelor de la nivelul spitalelor

”Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmând a fi plătite în decembrie”, a declarat președintele CNAS, dr. Doru Bădescu, adăugând că pentru luna decembrie serviciile medicale se asigură conform prevederilor art. 6 din Contractul Cadru, plățile urmând a fi efectuate în ianuarie 2013.

Ca urmare a demersurilor efectuate de Ministerul Sănătății și Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la rectificarea bugetară din această lună, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plății arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice. “La finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară”, a informat ieri Raed Arafat, subsecretar de stat în MS.

În prezent, restanţele unităţilor sanitare din subordinea MS reprezintă aproximativ 170 de milioane de lei, din care cu termen de plata mai vechi de 90 de zile, considerate arierate, sunt în valoare de 79 de milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile sanitare sucevene au bani pentru a funcţiona până la finele anului.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile sanitare sucevene au bani pentru a funcţiona până la finele anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(24 oct 2012, 13:50:42
.....PTR ,,CONTRACTELE'' CU MONDECO-NIMIC???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei