Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Se amenajează prima parcare ecologică la Fălticeni

Lipsa locurilor de parcare este o problemă majoră cu care se confruntă în momentul de față municipalitatea fălticeneană. Una dintre soluții este construirea de parcări ecologice, o noutate pentru Fălticeni și pentru edilul-șef Cătălin Coman, care speră ca alternativa verde la clasicele parcări să aibă priză printre cetățeni.

Primarul a precizat: „Noile parcări eco vor putea dubla parcările clasice (acoperite cu beton sau asfalt), în încercarea de a aerisi arterele principale din municipiu, cât și străzile importante din cartiere, unde practic nu mai există locuri de parcare”.

Primăria intenționează ca, până la sfârșitul anului curent, să amenajeze 50 de locuri de parcare cu spațiu verde. Dacă bugetul pe anul viitor va permite, iar populația se va dovedi receptivă și vor exista încasări de pe urma închirierii parcărilor ecologice, numărul acestora ar putea ajunge la 150 – 200.

 

Din ianuarie 2013 parcarea va fi pe bani

De aproape o săptămână au demarat lucrările de amenajare la prima parcare ecologică, pe strada Ana Ipătescu. Aceasta se va întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați și va scoate din bugetul Primăriei Fălticeni aproximativ 50.000 de lei.

În urma investiției se vor crea 37 de noi locuri de parcare, iar alte 13 locuri urmează să fie amenajate în cursul lunii viitoare pe străzile Victoriei și Dimitrie Leonida.

Autoritățile locale spun că parcarea ecologică va fi dată în folosință la începutul lunii noiembrie. Inițial, accesul pe spațiul verde al parcării eco nu va implica nici un fel de costuri, însă din ianuarie 2013, spațiul va fi închiriat contra unei taxe.

Potrivit informațiilor remise de viceprimarul Gheorghe Aldea, tariful estimativ preconizat de municipalitate este de 20 de lei pe lună. Prin această măsură, primăria dorește să atragă la bugetul local sume suplimentare de bani.

Müller Hödl

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se amenajează prima parcare ecologică la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Se amenajează prima parcare ecologică la Fălticeni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei