Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alocări de fonduri

Judeţul Suceava primeşte cei mai mulţi bani la viitoarea rectificare bugetară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va primi cele mai mari sume de bani la rectificarea bugetară pe care Guvernul României o va face la acest sfârşit de an. Potrivit proiectului Ordonanţei de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice, cele mai mari sume pe care le va primi judeţul Suceava vor fi pentru echilibrarea bugetelor locale. Suma care va fi alocată pentru primăriile din judeţul Suceava va fi de 18,266 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru plata datoriilor pe care le au administraţiile locale. De subliniat faptul că la acest capitol judeţul Suceava primeşte de la Guvernul României cea mai mare sumă de bani. 

Potrivit proiectului de rectificare a bugetului, la aceşti bani se adaugă şi sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate care vor fi alocate judeţului Suceava, în valoare totală de 1,124 milioane de lei. Din această sumă, 363 de milioane de lei vor fi alocate pentru programul „Laptele şi Cornul”, iar 761 de milioane de lei pentru acoperirea sumelor de bani care trebuie acordate prin hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor din învăţământul special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

De asemenea, municipiul Suceava ar urma să primească şase milioane de lei pentru SC Termica SA, în timp ce municipiul Vatra Dornei va primi două milioane de lei, bani pentru menţinerea serviciului public de furnizare a energiei termice.

 

Patru oraşe primesc 6,846 milioane de lei pentru ratele la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”

Dacă proiectul de rectificare a bugetului rămâne în forma publicată de Ministerul de Finanţe, judeţul Suceava ar urma să primească 6,846 milioane de lei pentru achitarea restanţelor şi rambursarea plăţilor scadente la împrumutul extern contractat pentru proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Din această sumă, Câmpulung Moldovenesc va primi 2,372 milioane de lei, Vatra Dornei – 1,812 milioane de lei, Gura Humorului – 2,217 milioane de lei şi Siret – 445.000 de lei.

Făcând referire la proiectul de rectificare a bugetului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că a existat o preocupare pentru a ajuta localităţile sucevene care sunt în situaţie limită, unul dintre cazuri fiind cel al municipiului Vatra Dornei. „Mă refer în special la Vatra Dornei, care are nevoie de finanţare pentru a trece cu bine perioada de iarnă. Dacă nu găsim această soluţie, Vatra Dornei nu va avea căldură. Din punctul meu de vedere însă lucrurile sunt ca şi rezolvate”, a spus Nechifor. El a menţionat şi municipiul Suceava, amintind de suma de 6 milioane de lei pentru plata datoriilor pe care le are SC Termica SA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava primeşte cei mai mulţi bani la viitoarea rectificare bugetară.
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judeţul Suceava primeşte cei mai mulţi bani la viitoarea rectificare bugetară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei