Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Merit

Concurs organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, câştigat de o suceveancă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un concurs de proiecte pentru elevii din clasele V-VIII organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, prin intermediul Chelgate România, a fost câştigat de o suceveancă. În contextul Anului European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii, elevi din toată ţara au fost invitaţi să-şi imagineze că le povestesc bunicilor despre o ţară membră a Uniunii Europene pe care au vizitat-o şi despre ce au văzut acolo. Concursul s-a derulat până la 1 iulie, la final fiind desemnaţi trei câştigători. Unul dintre ei este Marina Grigoraş, de la Şcoala cu Clasele I-VIII Budeni – Dolhasca.

Marina are 13 ani şi a aflat de acest concurs de la profesoara de limba şi literatura română Laura Carp, chiar cu câteva zile înainte de vacanţă. A ales România, iar informaţiile le-a obţinut de la bunici.

“Atât bunica, cât şi bunicul au fost foarte bine documentaţi, în descrieri se completau unul pe celălalt. Ei mi-au povestit cum trăiau, mi-au descris vestimentaţia pe care o purtau, ce valoare aveau banii, mi-au povestit despre casele ţărăneşti, despre principalele îndeletniciri, aspecte economice ale perioadei de dinaintea şi după al Doilea Război Mondial, din perioada până în 1989”, ne-a spus Marina Grigoraş.

 

Povestea bunicilor a adus premiul pentru Marina

Marina a aflat că este unul dintre cei trei câştigători de la profesoara Laura Carp, ea neavând acces la internet. Ne-a spus că nu se aştepta să primească un premiu din partea Reprezentanţei Comisiei Europene din România pentru că nu a respectat strict tema, iar lucrarea a fost scrisă de mână, pentru că nu are calculator.

“Compunerile frumoase ies din ceea ce ne povestesc alţii. M-au ajutat foarte mult doamna profesoară de limba şi literatura română şi mama, care m-a sunat şi mi-a ascultat povestea şi mi-a dat sfaturi acolo unde textul scris de mine nu suna bine”, a mai precizat Marina, care împreună cu ceilalţi trei fraţi, Alexandra, de 9 ani, şi cei doi gemeni  Sebi şi Sergiu, de 10 ani, aşteaptă Crăciunul şi întoarcerea mamei acasă pentru a se bucura împreună de premiul obţinut.

Laura Carp, profesoară de Limba şi literatura română la Şcoala Gimazială Budeni, ne-a spus că dintre toţi elevii cărora le-a propus să participe la Concursul de eseuri “Poveşti europene pentru bunicii mei”, Marina a fost singura care a răspuns, cu toate că era în vacanţă. “Mă bucur că a fost apreciată, deşi nu mă aşteptam să câştige, mai ales că s-a abătut un pic şi de la condiţiile impuse de regulament. Dar cei care au citit lucrarea au decis că bunicii au povestit atât de frumos despre ţara în care trăim, încât i-au acordat Marinei acest premiu. Este un copil deosebit, are talent şi ne-a suprins de multe ori în mod plăcut cu compoziţiile proprii şi sensibilitatea de care dă  dovadă”, ne-a spus prof. Laura Carp.

 

Premiul primit de la Comisia Europeană, o mândrie pentru şcoală

Aşa cum am aflat de la directoarea Şcolii din Budeni, Zoica Grădinaru, pentru şcoală, un premiu primit de la Comisia Europeană înseamnă o mândrie, mai ales că este obţinut de o elevă cu rezultate deosebite, “o fire sensibilă şi talentată, o mândrie pentru şcoala Budeni”.

Dacă ar fi să viziteze o ţară europeană, eleva din Budeni doreşte să ajungă în Franţa, să viziteze Muzeul Luvru şi Turnul Eiffel, şi în Anglia, unde ar dori să ajungă la Palatul Buckingham, să o întâlnească pe regina Marii Britanii, să ajungă în oraşele importante, să le admire arhitectura, să le afle istoria, să intre în marile biblioteci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, câştigat de o suceveancă.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Concurs organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, câştigat de o suceveancă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 oct 2012, 10:02:59
Felicitari Marinei,se vede ca este o fetita frumoasa si desteapta din cele scrise de dumneavoastra;profesorilor tot meritul spre lauda si devotament fata de copii iar bunicilor o viata linistita si sa nu uite trecutul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei