Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă DSP

Posibile sancţiuni în urma focarului de TBC de la Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta derulată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică de la Costâna, unde şase asistaţi social şi un asistent medical s-au îmbolnăvit de TBC, s-ar putea finaliza cu sancţiuni pentru pneumologul sucevean Maria Muha, care ar putea fi destituită din funcţia de coordonator judeţean al programului de tuberculoză. Doctoriţa Maria Muha este acuzată de conducerea DSP de prost management al cazurilor de TBC şi de gestionare defectuoasă a fondurilor alocate pentru programul de tuberculoză.

 

Aparat de radiologie nou, abandonat în depozitele dispensarului TBC din Suceava

Concret, pneumologului sucevean i se reproşează că a permis extinderea focarului, prin neinformarea la timp a conducerii DSP cu privire la îmbolnăvirile înregistrate la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică de la Costâna, ea având datoria să semnaleze situaţia corect, de la primul caz, având în vedere că este vorba de o unitate publică. Pe de altă parte, doctoriţa Maria Muha este acuzată că nu s-a implicat suficient în aprovizionarea cu materiale şi consumabile (filme, reactivi etc.) a dispensarului TBC din Suceava, unde sunt luaţi în evidenţă bolnavii cu tuberculoză, şi că nu a luat măsuri pentru darea în folosinţă a unui aparat de radiografie nou, care de ani de zile zace nefolosit în depozitele dispensarului.

„Dacă se dovedeşte că are vreo vină, eu propun schimbarea ei din funcţie”, a spus Abiţei.

 

Amplu control pe linie de igienă sanitară la  Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică

Şeful DSP Suceava a adăugat că la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică de la Costâna se va derula un amplu control pe linie de igienă sanitară, care urmează să identifice deficienţele înregistrate la acest capitol, în urma verificărilor urmând să se stabilească şi măsurile care se impun pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

La Costâna au fost semnalate şapte cazuri de TBC în rândul asistaţilor social şi al salariaţilor. Deşi primul caz a fost înregistrat în data de 16 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică nu a aflat de focar decât săptămâna trecută, când a fost consemnată ultima îmbolnăvire. Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică se află în subordinea Consiliului Judeţean şi găzduieşte 195 de asistaţi social.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posibile sancţiuni în urma focarului de TBC de la Costâna.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Posibile sancţiuni în urma focarului de TBC de la Costâna4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei