Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru primăriile aflate în situaţii financiare limită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, cere sprijin financiar de la Guvern pentru primăriile sucevene aflate în situaţii limită. Nechifor a declarat că 30 de primării sucevene sunt în dificultate, însă şapte dintre ele sunt într-o situaţie extremă, în sensul că nu mai au bani pentru funcţionare. El a dat exemplul localităţilor Voitinel, Drăguşeni, Ulma şi Brodina. Nechifor a explicat că acestea au ajuns repede la fundul sacului întrucât, la începutul anului, la repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale au primit extrem de puţini bani, de ordinul a 50.000- 60.000 de lei.

“Am cerut prim-ministrului, factorilor guvernamentali să găsim soluţii pentru a ajuta aceste localităţi. E vorba de o rectificare bugetară extrem de importantă şi de necesară care să ne ajute să depăşim această situaţie critică şi să ne pregătim pentru iarnă şi pentru alegerile parlamentare. Sunt localităţi precum Vatra Dornei cu situaţie financiară extremă şi aici am certitudinea că Guvernul va soluţiona pozitiv problema, în sensul că vor fi alocate resurse pentru achiziţionarea de materie primă pentru centrala termică a oraşului”, a spus şeful administraţiei judeţene.

El a menţionat că şi Consiliul Judeţean va aloca resurse pentru a susţine financiar localităţile aflate în dificultate. “Mai mult, la ultima şedinţă de CJ am anunţat că intenţionăm să găsim modalităţi prin care să reducem cheltuielile şi în şedinţa de vineri, 19 octombrie, o să supun atenţiei un proiect de hotărâre prin care sumele pe care le-am găsit disponibile prin economii la diverse capitole să poată fi folosite pentru alte activităţi specifice, şi mă refer aici în primul rând la datoriile pe care le avem din trecut la Societatea Drumuri şi Poduri şi la alţi furnizori care au prestat diverse servicii sau lucrări pentru Consiliul Judeţean”, a declarat Nechifor. Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că rectificarea bugetară se va produce cel mai târziu săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru primăriile aflate în situaţii financiare limită.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor cere sprijin de la Guvern pentru primăriile aflate în situaţii financiare limită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei