Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mandate europene

Arestaţi pentru activităţi mafiote în Italia şi furturi de peste 600.000 de mărci germane în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost încarceraţi în arestul poliţiei, în baza a doua mandate europene de arestare emise de autorităţile din Italia şi Germania, unul fiind acuzat de activităţi mafiote în Italia, iar celălalt de furturi de peste 600.000 de mărci germane.

Cei doi, Virgil Apetrei, în vârstă de 27 de ani, din comuna Crucea, şi Petru Mancaş, de 41 de ani, din comuna Horodniceni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar ieri au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis arestarea preventivă a celor doi pentru cinci zile, în vederea procedurilor de extrădare.

 

Acuzat că făcea parte din gruparea mafiotă “Clanul Armato”

Pe data de 25 august a.c., Tribunalul Santa Maria Capua Vetere a emis un mandat european de arestare pe numele suceveanului Virgil Apetrei. Acuzaţia autorităţilor italiene: organizaţie criminală mafiotă.

Din primele date furnizate de italieni, Virgil Apetrei ar fi intrat într-o organizaţie mafiotă “Clanul Armato”, al cărei scop era de a-i extorca pe antreprenorii din provincia Caserta, cerându-le taxe de protecţie.

Tânărul din Crucea a negat acuzaţiile ce i se aduc, explicându-le magistraţilor că a fost cercetat şi în Italia pentru aceste fapte şi s-a luat măsura libertăţii supravegheate.

La finalul cercetărilor, a mai spus Apetrei, a fost lăsat să se întoarcă în România şi nu i s-a pus nici un fel de interdicţie în spaţiul Schengen.

Virgil Apetrei le-a spus judecătorilor că este de acord cu predarea sa autorităţilor italiene, pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

 

Arestat în 2012, pentru 16 furturi comise în 2000

Dacă Virgil Apetrei a fost de acord cu extrădarea sa, celălalt sucevean reţinut în baza acuzaţiilor aduse de autorităţile altui stat, Petru Mancaş, s-a opus unei călătorii sub escortă până în Germania, şi acesta susţinând că nu este vinovat.

Bărbatul din Horodniceni este acuzat de Procuratura din Landau -Germania de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt în bandă organizată.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada octombrie-noiembrie 2000, iar potrivit autorităţilor germane ai fi vorba de 16 infracţiuni de furt.

Zece dintre acestea au constat în sustragerea mai multor bunuri (unelte, anvelope şi telefoane mobile) de pe proprietăţile unor cetăţeni germani, iar în celelalte şase cazuri, în spargerea unor tiruri din care s-a luat marfă în valoare de 600.000 de mărci germane.

La audieri, Petru Mancaş a declarat că el nu a fost niciodată în Landau, localitatea în care s-ar fi petrecut faptele, şi nici măcar nu a avut paşaport turistic în acea perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestaţi pentru activităţi mafiote în Italia şi furturi de peste 600.000 de mărci germane în Germania.
 Vizualizări articol: 6206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Arestaţi pentru activităţi mafiote în Italia şi furturi de peste 600.000 de mărci germane în Germania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 sep 2012, 11:21:28
cine fură , azi ,de la bogaţi ... e pedepsit
cine fură de la săraci ... e promovat
străinu' nu-i calic şi nici românu' nu-i haiducit
deci : cine fură-i şi vinovat şi nevinovat!

până şi farmecul nevandabil al furtului a fost furat
nu mai e graţie , tactică , nobleţe
ai totu-i o colecţie de paradoxuri , totu-i motivat
c-ar face altfel ...da' cine să-i înveţe ?

fac efortul de a-mi obstrucţiona efortul ..de-a zâmbi
omu' gură-cască-nghite-n sec citeşte şi se miră
adevăru' e că asfel de sume nu vezi în fiecare zi !!!
doar la alte furturi cu alţi actori ce altfel conspirăhappy
2.   Abureli trimis de
(21 sep 2012, 11:23:21
Lista e lunga fratilor. In acea perioada se trecea fraudulos iar infractiunile cu autori romani erau la ordinea zilei . Depozite sparte , furturi din locuinte , din masini , telefoane publice sparte , bancomate etc , deci sa nu uitam desi au trecut ceva ani , urmele au ramas . Satanistii erau pe locul I la furat . Legau bancomatul cu o sufa si il smulgeau cu masina , apoi il duceau intr-un loc izolat , de preferinta langa un curs de apa , il spargeau cu rangi , cu baroase ..... etc apoi il aruncau in apa. Sa zica unul care a fost partas ca nu e asa .
3.   TUNEUP82 trimis de
(21 sep 2012, 14:46:27
Vad ca unele persoane care lasa comment-uri pe aici....stiu detaliat modul de actiune al hotilorhappy
4.   DANYUK trimis de
(21 sep 2012, 14:59:53
Unii hoti se mai si lauda cu ispravile lor. Ce te mira ca stiu? e interzis? Tu de ce nu sti? sau poate erai la gradinita in acele vremuri.
5.   Comentariu trimis de
(21 sep 2012, 16:24:45
si eu eram la gradinita in acele vremuri...si ma miram de afaceristii care peste noapte deveneau milionari... Cred ca aceasta metoda de furt calificat si agravat i-a facut ,,patroni,, ha ha ha ha .............. incet , incet vor plati pt. faptele lor si pt. modul in care au promovat imaginea de romani in Europa . Sa le fie rusine , banii din furat stiti cu titii unde se duc...
6.   Asa e MITOCANULE trimis de
(21 sep 2012, 17:57:57
Doar ca nustiu cum naiba ca la unii le merg inca . Patroni de carton , patroni cu bani din infractiuni , din jafuri si alte acte penale si antisociale , au dat si in cap la oameni pentru ai jefui . Citeam un articol "ofiteri de politie de la crima organizata acuzati..." , articol din monitorul de sv , articol tare interesant si care dezvaluie cu ce se ocupau romanasii nostri in germania . Aveau zeci de mii de marci , dar provenienta ??????? din care munca? jafuri si furaturi . De asta avem aceasta cinste peste hotare .
7.   Pintea Haiducul (hip hip ura!) trimis de
(21 sep 2012, 19:28:01
Bravo lor,jos pălaria.Eu în locul lor le fu...găream și femeile,inclusiv pe a lui Barosso.Mă doare-n pix cum se scrie,oricum merită un glonte în ceafă.
7.1  RE: Pintea Haiducul (hip hip ura!) trimis de
(21 sep 2012, 23:13:18
fantomas, camionagiul agramat si sluga la macaronari... tu niciodata nu ai putea sa fii in locul lor si nici macar un glonte nu merita stricat pe ceafa ta. ce ai cu femeile, frustratule? auzi la el... "bravo lor"... mai, pacaliciule...abcedar face cat 10 ca tine...
8.   Comentariu trimis de
(22 sep 2012, 00:04:47
bine le-au facut asa o sa invete, ca cinstea nu se cumpara cu bani ci se cistiga cu sudoare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei