Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Primarul Olărean a fost omis de pe lista invitaţilor la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost omis de pe lista invitaţilor, de ieri, de la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ la Rădăuţi. Olărean afirmă că această situaţie are un substrat politic, în condiţiile în care el face parte dintr-un partid aflat în opoziţie.

„Astăzi a fost inaugurat noul an de învăţământ şi vă spun sincer că am aşteptat să fiu invitat la festivităţile de deschidere, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cred că este normal şi corect ca primarul unei localităţi să fie invitat, aşa cum s-a întâmplat în anii din urmă, însă azi nu a fost aşa! Am aşteptat o invitaţie scrisă, un telefon...În această zi nu am fost la nici o şcoală din Rădăuţi, e şi o vorbă din popor care spune că acolo unde nu eşti poftit, nu ai ce căuta...Nu trebuie să politizăm învăţământul, şi mă gândesc că la instalarea mea în primul mandat de primar erau aceleaşi persoane care sunt şi astăzi la conducerea unităţilor de învăţământ din municipiul Rădăuţi. Amintesc că dacă aş fi dorit să schimb, în această perioadă,  şeful oricărei şcoli din localitate, aş fi putut...”, a afirmat ieri după amiază Olărean.

„Nu trebuie să uităm că şcolile rădăuţene sunt finanţate de primărie, fie că e vorba de asfaltarea unui teren de sport sau de construirea unui gard, a unui hol, montarea unei ferestre sau orice altceva. Îmi aduc aminte că în anul 2008 şcolile rădăuţene plăteau apa curentă la pauşal, circa trei mii de lei pe lună, iar acum, după instalarea apometrelor, plătesc circa trei sute de lei lunar, adică în jur de zece procente din cât plăteau până în 2008”,  a mai spus primarul rădăuţean.

 

Olărean: Aş spune că a fost o lipsă de bun-simţ elementar

Deşi s-a ferit să spună direct, Olărean a insinuat că managerii unităţilor de învăţământ din municipiu au primit o „directivă” politică pe această temă, şi, mai mult, i-a acuzat pe directori de „lipsă de bun-simţ elementar”.

„Poate că directorii au fost forţaţi să procedeze astfel pentru că primarul nu face parte din partidul care este la guvernare. În schimb, tot astăzi am decis să particip la toate şedinţele Consiliului de Administraţie de la fiecare şcoală din municipiu, chiar să mă autoinvit acolo... Până la urmă aş spune că a fost o lipsă de bun-simţ elementar al directorilor care nu au dorit să-şi invite primarul la aceste festivităţi. Însă astăzi (n.r. ieri) voi pleca acasă cu inima împăcată pentru că am stat circa o oră la grădiniţa de pe strada Dimitrie Dan şi acolo i-am văzut pe cei mai tineri rădăuţeni în prima lor zi de preşcolari”, a concluzionat Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean a fost omis de pe lista invitaţilor la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 10 voturi
Primarul Olărean a fost omis de pe lista invitaţilor la festivităţile prilejuite de deschiderea noului an de învăţământ1.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politica bat-o vina ! trimis de
(18 sep 2012, 11:42:28
Domnule primar nu va impacientati de faptul ca nu a-ti fost invitat la deschiderea noului an scolar . Eu va sugerez ca sa va purtati fata de scoli ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic . Acei directori sunt oameni scoliti si sunt sigur ca au avut motive ca sa nu va invite la festivitate . Motivele sunt stiute numai de ei , dar exclud sa cred ca ar fi amestecata si politica printre motive .
2.   Comentariu trimis de
(18 sep 2012, 12:07:50
A uitat primarul portocaliu ce promitea in campanie indata il vedem de manuta cu flutur six basescu six promite o suta de scoli si gradinite nu ma i spunem de centura.Vrei respectat , invata sa repecti.nu cauta problema la altii, end la tine
3.   Alt gascan de romanica trimis de
(18 sep 2012, 14:03:19
pornind de la ideea urmatoare:
''În schimb, tot astăzi am decis să particip la toate şedinţele Consiliului de Administraţie de la fiecare şcoală din municipiu, chiar să mă autoinvit acolo... ''

foarte bine frate! iesi in lume sa te cunoasca toti cine esti si care sluga prezidenta securista si tradatoare te cara-n spate.

mai bine ai cere sa faci intensiv meditatii la cultura civica !

poti sa fii tu presedinte de stat sau primar...atata timp cat te porti ca o ciubota, inseamna ca locul iti este intre ciubote, nu intre oameni.

si atata timp cat esti de o impulsivitate barbara in interiorul tau si ajungi sa urasti pe oricine doar pt. ca nu te pupa-n dos si nu zice ca tine, ce sa cauti tu intre oameni?

si a fi presedinte de stat sau primar nu iti este de folos pt.ca frustrarea te consuma si mai devreme sau mai tarziu(daca nu te schimbi), comunitatea tot se va c_a_cc_a pe tot ceea ce ai reprezentat sau crezi tu ca reprezinti!

fii om si atat!
si tu si ticalosul ala de la cotroceni!
chiar nu v-ati prins amandoi ca si voua, orgoliul si mandria va depaseste cu mult bunul simt si inteligenta?

puterea unui om nu este data de functia lui! cine nu intelege treaba asta va ajunge sa-l usture.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei