Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Seceta va înjumătăţi producţia agricolă din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Jumătate din producţia agricolă din judeţul Suceava va fi afectată de secetă. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, acesta precizând că seceta prelungită din ultima perioadă de timp a afectat sever culturile agricole şi livezile pe rod. Sinescu a arătat că în urma verificărilor făcute pe teren, în judeţul Suceava au fost afectate 14 tipuri de culturi agricole şi furajere, porumb, cartof, soia, floarea soarelui, fasole, legume, sfeclă de zahăr, lucernă, trifoi, etc. Prefectul a arătat că seceta a afectat culturile agricole de pe 300.990 de hectare, precum şi livezile pe rod de pe 2.732 hectare.

Florin Sinescu a mai declarat că dintr-o producţie planificată de 4.454.573 de tone de pe suprafeţele cu culturi agricole şi furajere se estimează că se va obţine o producţie de 2.049.103 tone, însemnând aproximativ 46% din producţia planificată. În ceea ce priveşte livezile pe rod, dintr-o producţie planificată de 35.210 tone de fructe, producţia estimată se ridică la 21.126 tone de fructe, adică 60%.

Florin Sinescu a subliniat că cele mai afectate de secetă au fost culturile de cartof, în proporţie de aproximativ 60%, şi soia, floarea soarelui şi sfeclă de zahăr, în proporţie de circa 55%.

„Dintre culturile furajere, cele mai afectate sunt cele de porumb siloz şi sfeclă furajeră, în proporţie de circa 65%. Trebuie spus că păşunile din judeţ au fost afectate în proporţie de 70% de seceta prelungită din ultima perioadă de timp. Pe de ală parte, efectele secetei se suprapun efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase anterioare, grindina, care au dus la diminuarea semnificativă a producţiei culturilor de plante cultivate şi livezilor”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

El a mai arătat că daunele aduse culturilor agricole şi furajere au afectat numeroşi cultivatori din judeţ, ducând la compromiterea aproape în totalitate a producţiei anuale.

Florin Sinescu a arătat că, având în vedere situaţiile prezentate anterior, a făcut demersuri pentru acordarea unui sprijin cultivatorilor din judeţ, persoane fizice şi juridice, în vederea înfiinţării unor culturi pentru perioada de vară-toamnă a anului 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seceta va înjumătăţi producţia agricolă din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seceta va înjumătăţi producţia agricolă din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei