Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La 19 ani

Un sucevean face 3.000 de kilometri cu bicicleta, pentru salvarea Roşiei Montane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din Suceava, a plecat la mijlocul lunii trecute într-un tur de aproximativ 3.000 de kilometri cu bicicleta, luând startul de la Copenhaga şi având ca punct final Roşia Montană, ralierea la campania de salvare a localităţii miniere din Munţii Apuseni fiind scopul acestui lung tur pe două roţi.

Tânărul spune că a înnoptat de cele mai multe ori în cort, însă cea mai grea parte a turului a fost depăşită, având deja peste 2.000 de kilometri parcurşi.

În scurta prezentare pe care şi-o face pe blog, suceveanul Dumitru „Tică” Darie precizează că are 19 ani şi studiază design multimedia la Copenhaga, din 2011, aşa explicând şi de ce a început turul din capitata Danemarcei.

El mai spune că are doi fraţi, o soră şi părinţi minunaţi care i-au lăsat libertatea de a călători încă de la vârsta de 15 ani. 

 

23 de zile de călătorie şi peste 2.000 de kilometri parcurşi

Suceveanul a postat zilnic poze şi impresii de călătorie pe blogul său, acum două zile, marţi seară, aflându-se la Budapesta.

Marţi, 7 iulie, când a ajuns la Budapesta, acesta s-a aflat deja în a 23-a zi de călătorie, după ce s-a deplasat pe traseul Danemarca (Copenhaga) – Germania (Berlin) – Cehia (Praga) – Germania (Munchen) – Austria (Innsbruck) – Slovenia – Croaţia – Ungaria. El avea pedalaţi 1.933 de kilometri, depăşind între timp pragul de 2.000 de kilometri.

În impresiile din a 23-a zi de călătorie, prin Ungaria, tânărul sucevean a descris impedimentele şi greutăţile unei lungi deplasări pe două roţi prin locuri necunoscute.

„A fost la fel ca ieri, fierbinte, fierbinte, fierbinte... Am fost foarte obosit. M-am odihnit puţin, dar m-am trezit după o jumătate de oră, poate şi motivat de faptul că sunt aproape de Roşia Montană şi nu pot renunţa.  

... Am ajuns la Budapesta foarte târziu din cauza drumurilor proaste. Am fost din nou norocos şi un biciclist m-a ajutat foarte mult cu traseul. Am verificat contul meu pe Facebook de pe telefonul său, pentru a vedea dacă Dori Kontha, colegă de clasă, mi-a răspuns. Ea este din Budapesta şi am rugat-o să mă ajute să găsesc un loc de dormit în Budapesta şi într-adevăr m-a ajutat”, sunt câteva din relatările din ziua de 7 august ale tânărului de 19 ani.

 

Puţini bani, nopţi în cort, aventură şi mesajul „Save Roşia Montană”

Suceveanul, care se consideră „născut să călătorească şi să ajute”, spune că a plecat în acest drum cu puţini bani, de aceea fiind nevoit să înnopteze de cele mai multe ori în cort.

Pe blogul său face apel la binevoitori să-l ajute pentru obţinerea produselor alimentare şi nu numai, cei care vor să-l ajute putând să-i trimită în cont 5, 10 sau 20 de euro.

Tânărul îşi descrie călătoria ca pe o aventură şi o experienţă deosebită, însă foarte importantă este şi cealaltă latură, susţinerea campaniei „Salvaţi Roşia Montană”. El a înscris pe o eşarfă „Save Roşia Montană”, popularizând pe cât posibil mesajul în toate locurile în care a ajuns.  

Informaţii detaliate despre fiecare zi a călătoriei pot fi găsite pe site-ul ticadarie.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean face 3.000 de kilometri cu bicicleta, pentru salvarea Roşiei Montane.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 30 voturi
Un sucevean face 3.000 de kilometri cu bicicleta, pentru salvarea Roşiei Montane4.8530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 9 aug 2012, 16:55:14
Felicitari Tica, Doamne-ajuta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei