Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Inima unui băieţel în vârstă de aproape 2 ani depinde de 2.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inima unui băieţel în vârstă de aproape 2 ani depinde de 2.000 de euro. Denis Anghel, din satul Rotunda, comuna Liteni, a fost diagnosticat cu insuficienţă cardiacă şi persistenţa canalului arterial de aproximativ patru milimetri, o malformaţie care îi poate pune viaţa în pericol, dacă nu va fi operat în cel mai scurt timp.

Copilul provine dintr-o familie monoparentală, fiind crescut doar de mamă. În vârstă de 23 de ani, tânăra femeie a petrecut mult timp cu copilul ei prin spitale, fiind internată în repetate rânduri, după ce micuţul făcea crize, nu putea respira corespunzător, iar atunci când plângea „se învineţea”.

 

Denis oboseşte foarte repede, nu se poate juca, nu aleargă

După mai multe internări la spitale din judeţ, copilul a fost internat pentru investigaţii şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Secţia clinică Cardiologie Pediatrică Târgu Mureş, unde medicii au decis că băieţelul trebuie operat. Mama lui Denis ne-a spus că până pe 3 decembrie, când este programată să meargă din nou cu copilul la Târgu Mureş, trebuie să adune circa 2.000 de euro, care ar acoperi intervenţia chirurgicală, tratamentul, internarea. Femeia lucrează ca muncitor sezonier, iar cu banii câştigaţi îşi întreţine copilul, care are nevoie permanent de tratament.

Denis stă împreună cu mama lui în casa bunicilor materni. Din păcate, nici în această familie viaţa nu este roz. De curând, bunicul a rămas fără serviciu. Cinci persoane, bunicii, doi copii (un băiat care a terminat clasa a XI-a şi mama lui Denis, în vârstă de 23 de ani) şi nepotul locuiesc în două camere. Hrana zilnică şi-o câştigă din munca câmpului şi din gospodărie.

„Îmi este milă de băieţel, pentru că oboseşte foarte repede, nu se poate juca, nu aleargă, i se învineţesc buzele foarte des şi are nevoie mereu de hrană proaspătă, cu produse cât mai naturale. După cum au prevăzut şi medicii, deja nu mai are poftă de mâncare cum avea înainte, a slăbit mult, nu doarme suficient, nu respiră normal, toate din cauza bolii, acelei malformaţii la inimă. Are şi probleme pulmonare”, ne-a povestit mama copilului.

 

Ajutaţi-l pe Denis!

Cazul micuţului Denis şi al familiei sale este cunoscut la nivelul comunităţii din Rotunda, iar oamenii din sat i-au ajuta cu ce au putut.

Preotul paroh Mihai Ursuleasa, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Andrei” Rotunda, Liteni, ne-a confirmat că Denis are nevoie de sprijinul tuturor pentru a se face sănătos, familia lui fiind una de bună credinţă, dar cu resurse financiare reduse. „I-am ajutat şi eu cu ceva, le-am dat voie să adune nişte bani de la oamenii din sat, dar nu este suficient. Au nevoie de mai mult. Merită să fie ajutaţi, mai ales că este vorba de un copil nevinovat”, a completat preotul Ursuleasa.

Copilul are nevoie de fructe, sucuri naturale, proteine, vitamine. Cei care pot să-l ajute pe Denis să se facă sănătos, să fie operat şi să crească la fel ca alţi copii de vârsta lui, pot să ia legătura cu mama acestuia, la numărul de telefon 0752 395 182.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inima unui băieţel în vârstă de aproape 2 ani depinde de 2.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inima unui băieţel în vârstă de aproape 2 ani depinde de 2.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PARERE trimis de
( 1 aug 2012, 19:09:40
cred ca ar fi mai bine si mai simplu sa treceti un nr de sms pentru 2,3,5...euro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei