Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Protecţia consumatorilor verifică modul în care se comercializează alimentele în aceste zile caniculare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această perioadă a anului, din cauza condiţiilor speciale de temperatură,  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava verifică modul în care operatorii economici respectă prevederile legale referitoare la comercializarea mâncărurilor gata preparate sau la prestarea serviciilor de alimentaţie publică.

Controalele vizează hipermarketuri şi supermarketuri care prepară mâncăruri în vederea comercializării, precum şi unităţi de alimentaţie publică – restaurante, pizzerii, pensiuni turistice, fast-food-uri, cofetării, inclusiv din incinta zonelor de agrement şi a ştrandurilor. Până în prezent au fost verificaţi 41 de operatori economici, la 35 dintre aceştia constatându-se abateri de la normele legale.

Comisarul-şef al CJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că „la operatorii economici verificaţi s-a constatat modificarea stării termice prin congelarea mâncărurilor gata preparate (carne fiartă, sarmale, compoziţie de tochitură, ciolan afumat,  fiert). Cu alte cuvinte, mâncarea servită consumatorilor este preparată anterior, congelată şi apoi oferită acestora”. De asemenea, s-a constat păstrarea de preparate din carne tot în stare congelată şi nu la temperatura stabilită de producători. În acest fel, în mod incorect, se intenţionează o prelungire a termenului de valabilitate.

Lipsa etichetelor cu elemente de identificare, caracterizare şi dată limită de consum, lipsa gramajului sau lipsa listei de ingrediente ale preparatelor din meniu sunt alte câteva abateri constatate în cadrul controlului. S-au oprit definitiv de la comercializare 45 de kilograme de produse. S-au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 avertismente şi 24 de amenzi în valoare de 46.850 de lei.

Controalele continuă pe toată perioada estivală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protecţia consumatorilor verifică modul în care se comercializează alimentele în aceste zile caniculare.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protecţia consumatorilor verifică modul în care se comercializează alimentele în aceste zile caniculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbare trimis de
( 6 iul 2012, 21:54:19
d-na Oanea ce studii are de a ajuns comisar sef? A facut academia de politie? Are buzele portocalii de atata pupat in c.r pedeleii fluturisti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei