Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparenţă

CJ deschide o linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii vor avea la dispoziţie o linie telefonică specială pentru sesizarea unor fapte de corupţie sau pentru cazuri de implicare a politicului în administraţie. Linia telefonică va fi deschisă de Consiliul Judeţean Suceava, preşedintele acestei instituţii, Cătălin Nechifor, anunţând că cel mai probabil aceasta va deveni funcţională săptămâna viitoare. „În această perioadă, când sunt schimbări politice, apar tot felul de zvonuri, de manipulări şi de discuţii. Şi având în vedere că mi-am propus, ca preşedinte, să asigur transparenţă, şi să-i asigur pe suceveni că facem schimbarea aşteptată, începând de săptămâna viitoare în Consiliul Judeţean Suceava va funcţiona această linie telefonică automată”, a declarat Nechifor.

El a spus că noua linie telefonică nu va fi gratuită, însă costurile vor fi cele normale, practicate de companiile de telefonie fixă.

„Va fi un telefon automat, cu un robot care va înregistra orice mesaj transmis de suceveni. Va fi o linie telefonică care poate se va chema, telefonul anticorupţiei, al integrităţii sau al transparenţei. Un telefon prin care orice persoană care trăieşte în Suceava îl va putea folosi dacă are o informaţie legată de o chestiune care vizează corupţia, lipsa de transparenţă, implicarea politică, orice altă tentativă prin care se încearcă o posibilă manevră incorectă care nu respectă legea”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că nu vor fi luate în calcul apelurile anonime. El a arătat că, la începutul convorbirii, sucevenilor li se va explica faptul că trebuie să-şi dea numele, coordonatele corecte, un număr de telefon la care vor putea fi contactaţi pentru informaţii suplimentare, precum şi prezentarea pe larg a problemei semnalate. Nechifor a spus că mesajele vor fi descărcate în fiecare zi de către consilieri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, iar faptele cu adevărat grave, care demonstrează acte de corupţie, vor fi transmise către DNA sau alte instituţii abilitate să rezolve astfel de cazuri.

„Fac acest lucru pentru că există folclor foarte mult. Iar eu, ca preşedinte, mi-am propus să fiu transparent şi nu vreau o asociere într-un fel sau altul a acestui proiect, sincer, corect, cu zone de influenţă sau cu grupuri de interese mai mult sau mai puţin legale. Vrem să mergem pe o teorie a prevenţiei şi nu neapărat a corecţiei”, a încheiat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ deschide o linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ deschide o linie telefonică pentru sesizarea faptelor de corupţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 4 iul 2012, 11:50:10
dar cum dovedim? cine suna si cum suna,dar cum putem dovedi noi ca a fost fapta de coruptie.
1.1  RE: Felicitari trimis de
( 4 iul 2012, 15:44:27
Stimate domn,dta suni,iti expui fapta de coruptie apoi vin smecherii si iau banul de la aia care au comis fapta. Simplu , ai vazut ? Pe dta te folosesc doar ca informator iar pe informatia dumitale altii castiga . Cum sa faci bani in aceasta perioada de criza ? tre sa te duca mintea , nu ? Alta chestiune , dupa ce te stie cine esti , te trec astia in categoria oamenilor periculosi pentru a sti de cine sa se fereasca . Abureli
2.   Raketa alba trimis de
( 4 iul 2012, 17:11:42
Daca vrei s-ajungi pe mana raketilor, suna!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei