Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie controversată

Asfaltarea bulevardului principal, oprită cu apeluri la 112

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asfaltarea bulevardului principal al Sucevei, în zona Centru, a fost oprită în noaptea de luni spre marţi cu Poliţia, după ce locatari din zonă, nemulţumiţi de zgomotul produs de utilaje, au sunat la 112, reclamând tulburarea liniştii publice. Drept urmare, doar o porţiune de câţiva zeci de metri, din dreptul Bisericii Domniţelor până la McDonald’s, a fost asfaltată, pe un singur sens de mers, în vreme ce restul porţiunilor decopertate au rămas descoperite, cu hârtoape care îngreunează traficul auto.

Această situaţie ciudată, în care lucrări de interes public, efectuate de autoritatea locală, sunt stopate din cauza nemulţumirilor unor locatari, a ieşit la iveală ieri dimineaţă, la comandamentul săptămânal de gestionare a investiţiilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

Nemulţumit de faptul că s-a lucrat puţin în noaptea care trecuse, primarul Ion Lungu a început să-i mustre pe constructori, cerându-le să facă treabă cum trebuie şi să-şi mobilizeze forţele să asfalteze mai rapid ceea ce au frezat.

Constructorii i-au explicat atunci primarului că nu au avut cum lucra mai mult, pentru că, în urma unor apeluri la 112, din partea unor locuitori ai zonei centrale, au trebuit să înceteze lucrările la 01.30.

“Ziua nu se poate că încurcăm traficul, noaptea nu suntem lăsaţi că deranjăm”, au spus ei, cerând municipalităţii să găsească o soluţie la această problemă.

Edilul sucevean s-a arătat mirat de cele întâmplate:

“Sunt mulţi oameni care ne întreabă de ce nu asfaltăm noaptea, de ce nu cărăm gunoiul noaptea şi aşa mai departe. Acum, când le facem pe plac, apar alţii care nu sunt de acord să lucrăm noaptea, că facem gălăgie. Nici nu mai ştim cum să procedăm să le facem pe plac tuturor”.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că îşi cere scuze în faţa cetăţenilor care au fost deranjaţi de zgomotul utilajelor de asfaltare, dar, în acelaşi timp, i-a rugat să manifeste mai multă înţelegere, pentru că astfel lucrările ar fi terminate mai rapid şi disconfortul tuturor ar fi mai mic, pentru că traficul rutier nu ar mai fi afectat de porţiunile frezate şi neasfaltate, iar lucrările s-ar finaliza mai repede.

“Ziua nu se poate lucra pentru că am încurca foarte tare traficul, iar noaptea deranjează zgomotul. Am vrea să împăcăm şi una şi alta, să deranjăm cât mai puţin, dar totuşi voi insista să lucrăm noaptea, pentru a produce cât mai puţin disconfort celor aflaţi în trafic”, a concluzionat Ion Lungu, care a cerut contructorilor să nu frezeze porţiuni mari, pe care nu le pot asfalta imediat, pentru a nu mai rămâne de pe o zi pe alta sau chiar mai multe zile zone decopertate de asfalt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfaltarea bulevardului principal, oprită cu apeluri la 112.
 Vizualizări articol: 3608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Asfaltarea bulevardului principal, oprită cu apeluri la 1123.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa-i romanul, ... trimis de
( 4 iul 2012, 11:15:28
Doamne Dumnezeule, am mai auzit cate una, insa asta este prea de tot. Ce varsta au persoanele care stau prin centru, sunt reincarnati de mosnegi, care toata ziua stau in parc si joaca table si sah si noaptea nu pot dormi. Unde mama dracului ati vai vazut sa se opreasca asfaltarea pe timp de noapte ca nu pot dormi reincarnatii aia care mai au o basina si mor? Si politia chiar a oprit asfaltarea? Mari prosti si astia. Asfaltarea, deszapezirea, nu ar trebui sa poata fi oprite de nimeni si nimic in afara de conditiile meteo. Dar la noi in rRomanica, imposibilul devine posibil si invers.
Sa vedem fraierilor care ati reclamat zgomotul, cand veti avea nevoie de ambulanta sa vedeti atunci cat stati pana va vine ajutorul. Cadavre imputite...
2.   Amenda trimis de
( 4 iul 2012, 11:46:38
Apelurile la 112 sa fac numai in conditiile in care este pusa in pericol iminent viata ori proprietatea cuiva. In ziua de azi, pentru orice nimic, tot tzaranul suna la 112. Deci apelul a fost nejustificat, de unde rezulta ca respectivii ar trebui amendati. OK, pot sa inteleg ca unora nu le-a convenit, exista destui Giga-contra, dar Politia chiar trebuia sa opreasca lucrarile?
3.   Civilizatie ? trimis de
( 4 iul 2012, 14:06:30
Bai Fratilor ! Voi va plictisiti si scrieti niste comentarii de doi lei. Locuiesc in zona si cunosc foarte bine situatia. Cum poti sa dormi daca in fiecare noapte se lucreaza cu pana la ora 6 dimineata.Se lucreaza cu o masina de decapat asfalt si un buldoexcavator care are in dotare un avertizor sonor pe masalier care scoala din morti si plaiesii lui Stefan cel Mare. In centru locuiesc si familii tinere cu copii mici, care au un job de zi unde se cere atentie si eficienta. Cum sa fi performant daca nu inchizi un ochi pana la 6 ? Pe Lungu nu il deranjeaza deoarece cu toti cunoastem sistemul de comisionare al edililor . Asa ca il doare in cot de dreptul la odihna al cetatenilor. Costyyysv imi pare rau ca o spun, dar la nivelul in care te exprimi probabil esti retardat si primesti pensie pentru handicap sau esti angajat al FLORCONSRUCT , firma cu 3 utilaje care decapeaza centrul intr-un timp de 10 ori mai mult decat s-ar cuveni. VALENTIN citeste si tu legea 61 si apoi exprima-ti parerea dupa ce te informezi. Asa ca daca ar exista voiinta s-ar lucra in intervalul18 -23 cand nu se creeaza ambuteiaje in trafic si toata lumea ar fi multumita.
Va doresc o zi cat mai buna si adihna de care au parte locuitorii din centru !
3.1  RE: Civilizatie ? trimis de
( 4 iul 2012, 22:43:24
Dragul meu Michel , si eu traiesc in Burdujeni si am reusit ca timp de 3 zile sa suport zgomotul produs de buldo-excavatoare masini de decopertat si alte utilaje folosite pentru asfaltare si crede-ma ca nu mi-a fost atat de greu . Din ceea ce observ din comentariul tau , tu crezi ca cei din Burdujeni nu au " job " , nu au copii mici , is ultimii oameni ai Sucevei ce au vazut pentru prima oara asfaltul !
4.   Abuzuri peste abuzuri . trimis de
( 4 iul 2012, 14:30:46
Nimeni nu moare daca sta 2 /3 zile cu zgomot pe cap apoi stiind ca e liniste , drumul bun si nu vei fi nevoit sa mergi atat de des cu masina la doctr, dar ce pot face o mana de oameni ( cei ce au sesizat ) impotriva unei municipalitati ? Lasa-i frate sa nu doarma asa nu mai ies ziua din casa si nu mai fac atat de cord ...etc. Lucrarile trebuie sa continue iar pentru ce ce sunt deranjati sa va cumparati dopuri de urechi .
5.   Comentariu trimis de
( 4 iul 2012, 14:33:59
Ce oameni prosti. Cum sa opresti asfaltarea pentru un bosorog care nu are somn. Sa se mute la cimitir ca acolo e liniste!
Ar trebui amendat ala si sa plateasca penalizarile pentru timpul pierdut + inchisoare!
6.   BRAVO... MOSNEGI DE TOT RAHATUL trimis de
( 4 iul 2012, 18:38:36
SA LUCREZE NOAPTEA E MAI BINE SA ASFALTAT SI IN BURDUJENI SI NU A SUNAT NIMENI LA 112 NU CUMVA SUNT PSD ISTISTII MA INTREB HAI SA FIM UN PICX MAI REALISTI SI SA LASAM OAMENII SA SI FACA TREABA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei