Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Broşteni

Percheziţii ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au întors pe dos sediul Primăriei Broşteni. Acţiunea s-a derulat miercuri, iar la final au fost ridicate mai multe documente, inclusiv unitatea calculatorului în care erau stocate informaţii despre activitatea primăriei din ultimii ani.

Percheziţiile vin în contextul în care DNA Suceava a început urmărirea penală împotriva mai multor persoane care au avut legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 2.300 de hectare de pădure care face parte din zona cunoscută sub denumirea „Domeniile Broşteni”.

Printre persoanele împotriva cărora s-a început urmărirea penală se numără un primar, un avocat, mai mulţi funcţionari ai Primăriei Broşteni, dar şi persoana care a depus cererea de retrocedare a pădurii.

Mai exact, este vorba de Alexa Mitriţă, bărbatul care urma să fie beneficiarul pădurii, Stelian Chirilă, primarul oraşului Broşteni până la alegerile din 10 iunie 2012, dar şi avocata ieşeană Nela Chiba.

Aceasta din urmă este bănuită că a întocmit în fals o serie de documente depuse la Primăria Broşteni în cursul anului 2009 şi pe care le-a antedatat cu anul 2005. Împotriva primarului Stelian Chirilă s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, în timp ce Alexa Mitriţă este acuzat de falsuri şi tentativă de înşelăciune.

Dacă manevra pusă la cale ar fi reuşit, iar Alexa Mitriţă intra în posesia celor 2.300 de hectare de pădure, experţii spun că ar fi fost mai bogat cu 10 milioane de euro.

 

Cum s-a ajuns în această situaţie

Plângerea prin care DNA Suceava a demarat ancheta în acest caz a fost depusă de fostul prefect, Sorin Arcadie Popescu. În urmă cu câteva luni, reprezentanţii Prefecturii Suceava au ajuns la concluzia că documentul care stătea la baza cererii de retrocedare a suprafeţei de 2.300 hectare de pădure era fals. Teodor Alexandru Rescanu, din Sinaia, a depus o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 2.300 de hectare de teren care face parte din zona cunoscută sub denumirea „Domeniile Broşteni”. La scurt timp, Rescanu şi-a vândut drepturile asupra acestei proprietăţi către Alexa Mitriţă, acesta preluând tot ceea ce înseamnă această retrocedare.

Potrivit actelor, pădurea i-a fost donată generalului Alexandru Manolescu în anul 1937 de Nicolae, Ex-principe al României. Ulterior, terenul a ajuns în proprietatea familiei Rescanu, iar actul de donaţie din 1937 constituie elementul esenţial al cererii de retrocedare. 

Iniţial, Comisia Locală de Fond Funciar a oraşului Broşteni a aprobat cererea, dar Comisia Judeţeană de Fond Funciar Suceava a invalidat-o în luna iulie 2010.

Cei care revendicau pădurea s-au adresat instanţelor de judecată, obţinând în cele din urmă dreptul de proprietate.

Prefectura Suceava susţine însă că actul de donaţie în baza căruia a fost solicitată pădurea din Broşteni nu este identic cu cel emis de Arhivele Naţionale, motiv pentru care s-a depus la Tribunalul Suceava o cerere de revizuire prin care se doreşte anularea titlului de proprietatea emis pentru cele 2.300 hectare de pădure. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul primăriei.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Percheziţii ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul primăriei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
(22 iun 2012, 23:55:44
ASTEPTAM SI LA SEMI-PRIMARIA C-LUNG ASTFEL DE PERCHEZITII,INCLUSIV LA DOMICILIUL PRIMARULUI GENERAL-SEF-PRINCIPAL,CU ,,SURSE'' IN MAI MULTE PRIMARII DE PE ,,AXA''
C-LUNG-IZV SUCEVEI,CLARIFICAREA SITUATIEI TERENURILOR DE LA LUCINA,BOTUSU MARE,OBCIOARA,TOMNATEC,RARAU-G LA RASPUNDERE A CELOR MAI PRESUS DE LEGE,SI ,,INLANTUIREA LOR SI DEPUNEREA ACESTORA INTR-UN LOC DE MAXIMA SIGURANTA.NE=AM SATURAT DE HOTI-PCR-SECU KGB-CU PROTECTIE ,,INALTA'"!
ASA SA NE AJUTEM DUMNEZEU!!!
2.   INTREBARE trimis de
(22 iun 2012, 23:58:12
MA ,,ACENZORITEI'',NA-I VAZUT CA SI IN ACEASTA AU CASTIGAT TOT ,,NEMTII''???
ESTI HAYOS,TARE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei