Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prezenţă redusă

13 educatoare, pentru doar opt copii prezenţi la ore, la Grădiniţa „1,2,3”, unde a izbucnit focarul de meningită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doar opt din cei 235 de copii înscrişi au revenit ieri la Grădiniţa „123” din cartierul Burdujeni, unde săptămâna trecută a izbucnit un focar de meningită virală care i-a afectat atât pe preşcolari, cât şi un cadru didactic.

Cu toate că prezenţa copiilor este una scăzută, toate cadrele didactice şi întreg personalul auxiliar al grădiniţei sunt prezente la serviciu. Un singur cadru didactic absentează, educatoarea fiind internată în spital după ce s-a îmbolnăvit de meningită.

Directoarea unităţii de învăţământ preşcolar, institutoarea Niculina Niţă, a declarat că „azi (n.r. - ieri) am avut opt copii la grădiniţă. Am discutat cu părinţii şi au spus că o să-i aducă. Unii dintre ei sunt speriaţi, dar ei înţeleg că grădiniţa nu are nici o vină”. Marţi, în prima zi după ce grădiniţa a fost redeschisă, numai trei copii au fost prezenţi.

„Unii părinţi mi-au spus că şi-au dus deja copiii la ţară şi de aia nu au mai venit”, a mai spus Niculina Niţă. 

De la izbucnirea focarului, pe 31 mai, şi până marţi, în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean au fost internate 25 de persoane, în marea majoritate preşcolari.

 

Meningita virală a afectat şi copii din alte unităţi de învăţământ

Grădiniţa „1,2,3” a fost redeschisă pentru că rezultatele probelor recoltate după dezinfecţia generală făcută pe 9 iunie sunt corespunzătoare. Direcţia de Sănătate Publică a recomandat efectuarea zilnică a triajului clinico-epidemiologic al copiilor şi personalului propriu din unitate, dar şi urmărirea modului de respectare a normelor de curăţenie şi dezinfecţie şi a regulilor de igienă personală.

„Suntem atenţi la fiecare copil care este adus la grădiniţă şi marţi chiar am trimis un preşcolar acasă, fiindcă era răcit şi lua tratament”, a spus directoarea Niculina Niţă.

Potrivit directoarei Niţă, situaţia nu ar fi luat o asemenea amploare dacă părinţii primului copil îmbolnăvit ar fi anunţat conducerea unităţii de învăţământ despre acest caz. „Am să fac o şedinţă cu părinţii şi o să le reamintesc părinţilor că au obligaţia, conform contractului pe care l-au semnat cu noi la începutul anului şcolar, să ne anunţe atunci când copilul se îmbolnăveşte”, a mai spus directoarea Niculina Niţă.

Primele cazuri de meningită virală au apărut săptămâna trecută la Grădiniţa „123”, după care îmbolnăviri apărut şi în alte unităţi de învăţământ, precum Grădiniţa „Ţăndărică”, Grădiniţa Nr.6,  Şcoala Nr. 11.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 educatoare, pentru doar opt copii prezenţi la ore, la Grădiniţa „1,2,3”, unde a izbucnit focarul de meningită.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
13 educatoare, pentru doar opt copii prezenţi la ore, la Grădiniţa „1,2,3”, unde a izbucnit focarul de meningită1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
(14 iun 2012, 11:31:14
„Suntem atenţi la fiecare copil care este adus la grădiniţă şi marţi chiar am trimis un preşcolar acasă, fiindcă era răcit şi lua tratament”

Presupun ca la fel de atente ati fost si pana acum, nu?
2.   Numai minciuni... trimis de
(14 iun 2012, 13:33:37
Ai dreptate cand afirmi ca nimeni nu a avut grija de ei. Nici macar sefei unitatii de invatamant nu i-a pasat de copii tot anul scolar. Acum sedinta? Nu e cam tarziu? Prima a fost pentru fondul unitatii...a doua a fost pentru nr. mare de copii in grupe... si acum? Poate pentru plicul de sfarsit de an?
3.   Vorbiti prostii trimis de
(14 iun 2012, 23:05:26
In cazul in care sunteti parinti (MIALBI si BRANDIBURU) ai copiilor care invata la aceasta unitate sau orice alta unitate, ar trebui sa luati in considerare si alte aspecte si cauze care au determinat aparitia infectiei, in loc sa dati vina pe sefa unitatii. Dar bineinteles ca asta este cea mai simpla modalitate de a va scutura mainile si a da din umeri ca nu parintii sunt vinovati, nu? In primul rand, in aceasta unitate sunt conditii exceptionale din punct de vedere sanitar si educational, ceea ce rezulta si din dezinsectiile facute. In loc sa apreciati ca micutii din Burdujeni au asemenea utilitati intr-o gradinita de stat , aruncati cu noroi asupra unor persoane care nu merita acest tratament! Iar virusul nu s-a extins din cauza directorului unitatii. In cazul in care nu sunteti destul de bine informati cu privire la meningita, dati un google ca sa fiti in cunostinta de cauza inainte sa acuzati pe cineva! Avand in vedere ca s-a constatat ca nu exista nici un focar de infectie in gradinita, parintii ar trebui sa isi puna un semn de intrebare si sa fie mai precauti in ceea ce priveste conditiile de igiena, hrana, joaca etc pe care le ofera copiilor lor si sa ANUNTE din timp gradinita in eventualitatea unui virus !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei