Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2012 - Anul XVII, nr. 135 (5040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Va da cu subsemnatul

Aurel Burciu, fostul prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, urmărit penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul universitar doctor Aurel Burciu, fost prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, dar şi candidat pentru funcţia de rector al acestei instituţii de învăţământ superior la alegerile din primăvara acestui an, este urmărit penal. Acţiunea a fost pusă în mişcare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, în urma unei sesizări venite din partea Departamentului de Luptă Antifraudă din cadrul Guvernului României.

Motivele pentru care s-a început urmărirea penală împotriva lui Aurel Burciu sunt legate de implicarea sa într-un proiect finanţat din fonduri europene, bani pe care nu i-a folosit aşa cum s-a angajat, ci în cu totul alte direcţii.

Fostul prorector este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare de documente false în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţii Europene.

Proiectul intitulat „Centrul de training ocupaţional pentru şomeri CENTROS Suceava”, şi finanţat prin programul PHARE 2003, avea o valoare de 75.000 de euro.

Această sumă trebuia folosită pentru susţinerea unor cursuri de informare şi consiliere psiho-socio-profesională a şomerilor şi integrarea acestora pe piaţa socială. Banii au fost încasaţi integral, dar în realitate nu s-au folosit aşa cum era prevăzut în proiect.

Prin acest program urmau să fie recalificaţi 312 şomeri, dar majoritatea dintre aceştia nu ştiu absolut nimic despre cursurile pe care le-au urmat în acte. Din acest motiv, există suspiciunea că actele prezentate de Aurel Burciu pentru justificarea banilor primiţi sunt false.

Contactat telefonic pentru a-şi exprima un punct de vedere vizavi de acest dosar aflat în lucru la DNA Suceava, Aurel Burciu a fost extrem de laconic: „Nu vorbesc despre acest subiect. Să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Burciu, fostul prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, urmărit penal.
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Aurel Burciu, fostul prorector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, urmărit penal4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Urat trimis de
(13 iun 2012, 12:05:40
Nu le mai ajung banii la universitari? I au de la someri acum...
1.1  RE: Urat trimis de
(13 iun 2012, 13:28:23
Dupa modelul Base, au intrat peste tot fel de fel neaveniti!

O societate civila organizata si puternica ne trebuie, sa impuna raspunderea penala pentru abuzurile celor ajunsi sus prin minciuna si nepricepere!

Sa se dea examne pe competente si sa se termine cu nulitatile!
2.   GGGSSS trimis de
(13 iun 2012, 12:41:01
Pe inspectoarele de la Opc de ce nu le mai urmareste nimeni ca iau mita in stil grosolann ??
3.   Comentariu trimis de
(13 iun 2012, 19:55:21
Profesorii universitari au cele mai mari salarii in Suceava(plus spaga). Dar asa-i romanu,nu-i mai ajunge,tre sa faca el vreo marlanie ceva sa aiba mai mult...
4.   Domnului Snadrinio Neagu trimis de
(14 iun 2012, 21:28:34
Raportul Departamentului de Lupta Antifrauda precizeaza faptul ca fondurile au fost cheltuite legal si corect, iar obiectivul proiectului a fost atins. In plus, din cate stiu eu, proiectele de acest gen au o intreaga echipa care se ocupa de implementare; fiecare membru al echipei are atributii specifice. La fel ca intr-o firma, de regula, desi directorul cunoaste coordonatele proiectului, implementarea de facto o realizeaza echipa. Chiar sunt curioasa cine face parte din echipa proiectului de care vorbiti in articol! Dumneavoastra nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei