Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2012 - Anul XVII, nr. 122 (5027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii procurori

Reabilitarea unui drum judeţean, înşelăciune de 15 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare şi întreţinere a unui drum judeţean au stat la baza unei înşelăciuni de aproape 15 miliarde de lei vechi, se arată într-un comunicat remis ieri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Ilegalităţile, susţin procurorii, au fost puse la cale de Nicu Axinia, din oraşul Broşteni, administrator al SC Senin Com SRL, şi s-au petrecut în perioada 2007-2008.

 

Acuzat că a falsificat 12 documente: contracte de prestări servicii, bilete la ordin, procese-verbale de recepţie a lucrărilor şi facturi fiscale

În decembrie 2007, societatea din Broşteni a încheiat un contract de prestări servicii în construcţii cu SC Drumuri şi Poduri SA. Firma din Broşteni, administrată pe atunci de Axinia, s-a angajat să execute pentru Drumuri şi Poduri lucrări de reabilitare şi întreţinere pentru un segmentul de drum dintre localităţile Broşteni şi Dârmoxa pe DJ 174. Valoarea totală a lucrărilor era de 500.000 de lei, exclusiv TVA, părţile stabilind ca plata să se facă prin bilet la ordin prin BCR Vatra Dornei.

Nicu Axinia, se arată în actul de sesizare a instanţei, a cerut o garanţie de plată de la SC Drumuri şi Poduri, fiind emis în momentul semnării contractului (14 decembrie 2007) un bilet la ordin, pe care a fost aplicată doar ştampila societăţii din Suceava şi ştampila cu semnătura directorului general, fără semnătura olografă şi fără cea de-a doua semnătură, conform convenţiei bancare.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, deşi nici nu a primit ordinul de începere a lucrărilor de reparaţii şi nici nu a făcut vreo lucrare, administratorul firmei din Broşteni a scos o întreagă avere de la BCR, falsificând mai multe documente, chipurile, prin care arăta că lucrările au fost finalizate şi s-a făcut chiar recepţia lor.

„A falsificat un număr de 12 înscrisuri sub semnătură privată (contracte de prestări servicii, bilete la ordin, procese-verbale de recepţie a lucrărilor şi facturi fiscale) şi prin folosirea acestora, a indus în eroare unitatea bancară cu prilejul încheierii a trei contracte de scont, producând un prejudiciu în valoare totală de 1.436.542,08 lei”, precizează Mirela Fănaru, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Lucrări finalizate şi recepţionate în aceeaşi zi cu semnarea contractului de prestări servicii

În dosarul înaintat instanţei de judecată, procurorii explică şi care era modul de operare al afaceristului din Broşteni, pentru a păcăli banca şi a pune mâna pe bani. De exemplu, primul contract de scont a fost obţinut de societatea lui Axinia pe 20 decembrie 2007, la nici o săptămână după ce a semnat contractul cu Drumuri şi Poduri.

Omul de afaceri din Broşteni a indus banca în eroare completând în fals biletul la ordin primit drept garanţie de plată şi falsificând un contract de prestări servicii între firma sa şi SC Drumuri şi Poduri, identic ca format şi conţinut cu cel semnat în realitate pe 14 decembrie 2012, cu o singură excepţie, aceea că valoarea lucrărilor a crescut la 1.100.000 de lei, exclusiv TVA.

Nicu Axinia ar fi prezentat la bancă şi un proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit în totalitate în fals, culmea, tot pe 14 decembrie 2007, în aceeaşi zi în care s-a semnat şi contractul real. Aşa-zisa recepţie a lucrărilor era „confirmată” tocmai de conducerea SC Drumuri şi Poduri.

Printre documentele depuse la bancă pentru a obţine contractul de scont era şi un alt document măsluit: o factură fiscală pentru 500.000 de lei.

 

„Mă aşteptam să apară aşa ceva la adresa mea, în campania electorală”

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Nicu Axinia a declarat că acuzaţiile ce i se aduc sunt nefondate şi că dosarul este unul politic, urmărindu-se discreditarea sa în campania electorală, omul de afaceri din Broşteni candidând din partea unei formaţiuni politice la funcţia de primar al oraşului. „Mă aşteptam să apară aşa ceva la adresa mea, în campania electorală”, a precizat Nicu Axinia.

De partea cui este adevărul vor stabili instanţele de judecată. Dosarul se va judecat la Tribunalul Suceava, Nicu Axinia fiind acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals material în înscrisuri oficiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea unui drum judeţean, înşelăciune de 15 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 28 voturi
Reabilitarea unui drum judeţean, înşelăciune de 15 miliarde de lei vechi4.9528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 mai 2012, 12:03:02
Tricolorul de iubire-i pătat de cârpa de pe steag
Răscolind răzvrătirea ce nu-i cu mâna strânsă pumn
E doar în priviri, la o secundă distanţă de ciomag
Într-o concomitenţă de ghinioane peste-un frumos imn

Lacrimi muşcate cu pleoape rănite
Cu gânduri “curate” .. şi răzvrătite

“Deşteaptă-te ,române !” din bufonada fără gust
Ieşi din feuda Fluturistă ! asta ţi-a mai rămas,ce faci ?
Ieşi ! .. cât încă drumul nu-i periculos de-ngust
NU TRĂIEŞTI BINE ! cât ?!?! cât o să te mai prefaci ?

Cât o să-mi mai moi lacrimile-n blidul gol din casă ?
Cât o să mai găseşti pretexte că speranţa .. nu te va uita ?
Cât o să te-nchini la idoli de mucava,nu îţi pasă
Că generaţia următoare va suferi mai mult decât a ta ???

Speranţa te face să pedalezi la o bicicletă fără lanţ
Şi tot ea îţi strange ochii să nu vezi că n-ai un şfanţ
2.   Drumurile noastre .... toate...! trimis de
(29 mai 2012, 12:40:38
Vai ce m-am speriat.......... Am crezut ca l-au arestat pe Marza...ptr caci el era numit.... regele asfaltului...din suceava, cu cota de ce-l putin...50%...peste clanul Umbrarescu-Sechelariu.. Dar cum Ponta...nu poate face asa ceva...ca n-a invatat el .. la facultate ..care este dreptul penal si de procedura penala( a se vedea cazul Nastase)...asa ca...Traiasca Romania... Poate cu alt cod penal...in care se va trece ca...de ai carnet de partid...rosu...tine loc si de pasaport(...caci secera si ciocan...nu se mai fabrica....existand cele vechi si ascutine)!!!
3.   REMEMBER trimis de
(29 mai 2012, 13:54:48
SI IN PERIOADA 2003_2004 A FOST LANSAT PROIECTUL ,,MODERNIZARE DC 77 COTARGASI''
PE FONDURI SAPARD.PROIECTANT,FIRMA CARE VINDEA CARMOL-SC DIAFARM,IAR CONSTRUCTOR-VESNICUL ,,COMINCO''-CEI RESPONSABILI SI CU CONSTRUCTIA CRIMINALEI ADUCTIUNI DE ,,APA POTABILA'' DE LA FD.MOLDOVEI LA C-LUNG.
REVENIND,PERSONAL TOV.MARZA S-A DUS LA BUCURESTI SA ADUCA DE LA GUVERN,HG NR 1357,PRIVIND PATRIMONIUL PUBLIC,FARA DE CARE PROIECTUL ERA RATAT.
IMPRUMUTUL S-A RIDICAT LA 7 MLD ROL.SIMULTAN SI PRIMARUL DIN BROSTENI,SE SMIORCAIA,CA OC.SILVIC ARE DE LICHIDAT O CANTITATE DE MASA LEMNOASA,PROVENITA FIRESTE DIN DOBORATURI,IAR DRUMURILE SUNT JALNICE.
TOTODATA TREBUIAU REALIZATE SI 5 PODURI CU O DESCHIDERE DE 8 METRI.
IN 2005 GARDA FINANCIARA,DESCOPERA JAFUL SILVIC A ACOLITILOR LU'HAYSSAM A LU' BOUT,AFACERI CU SCHIMBATOARE DE CALDURA CU O FIRMA DIN BACAU,IAR CEI CU MONITORIZAREA RECIPROCA -DEPUNERI DE BANI LA COOP DE CREDIT TOCMAI LA MOLDOVA SULITA,DAR DE CATRE SCHITUL COTARGASI.O MARE DILEMA:
ORI ARABII TRAVERSAU JUDETUL CU RUCSACUL DE BANI,DEGHIZATI IN CALUGARI,ORI CALUGARII SE DEGHIZAU IN ARABI SI FACEAU ACELE DEPUNERI-PTR O SUMA MICA ,NU MERITA DERANJUL.
DE ACEEA ,,VA RUGAM SA NE SCUZATI,CA-N DECEMBRIE ATI FOST IERTATI''!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei