Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi intense

Fonduri de aproape 230 de miliarde de lei vechi, atrase la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ultimii patru ani au însemnat pentru oraşul Siret investiţii serioase şi proiecte extrem de ambiţioase. În total, din 2008 şi până în prezent, în Siret, din fonduri guvernamentale, fonduri europene, donaţii şi sponsorizări, au intrat 227 de miliarde de lei vechi.

Sănătatea s-a dovedit un obiectiv extrem de important pentru primarul Adrian Popoiu, astfel justificându-se investiţiile masive din acest domeniu. În primul rând, s-a derulat un proiect privind reabilitarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc Siret, cu o valoare de 33 de miliarde lei vechi, o bună parte din această sumă, respectiv 14 miliarde lei vechi, fiind utilizată pentru achiziţionarea de aparatură medicală. În cadrul proiectului s-au reabilitat două clădiri, una de 80 de mp, unde va funcţiona ambulatoriul de boli interne, şi cealaltă de 750 de mp, unde va funcţiona ambulatoriul BFT (balneofizioterapie). În cadrul  ambulatoriului de boli interne, pe lângă consultaţii de specialitate, ecografie şi tratamente ambulatorii, pacienţii vor beneficia de următoarele servicii  medicale noi: EKG, oscilometrie, video endoscopie şi colonoscopie, respectiv spirografie. Pentru aceste servicii medicale, pacienţii erau redirecţionaţi către spitale din alte oraşe.

În ceea ce priveşte ambulatoriului BFT, siretenii vor putea beneficia de următoarele servicii medicale: băi galvanice, băi Stanger, hidroterapie parţială, hidroterapie individuală, ionizare, unde scurte, microunde, diapuls, ultrasunet, laser terapie, solux, magnetoterapie, stimulare electrică funcţională, tracţiuni vertebrale şi articulare, împachetări cu parafină şi curenţi interferenţiali.

În cadrul preocupărilor pentru sănătatea oamenilor din Siret se înscrie şi construcţia a două clădiri şi extinderea unei a treia clădiri la Spitalul de Psihiatrie din localitate. Valoarea investiţiilor este de 70 de miliarde de lei vechi. Tot pentru Spitalul de Psihiatrie din Siret s-a reuşit achiziţionarea de mobilier, aparatură de bucătărie şi construcţia unei sere pentru ergoterapie. Valoarea totala a investiţiei este de 2,4 miliarde de lei vechi, banii venind din partea firmei Schweighofer Holzindustrie, printr-o sponsorizare. Un amănunt extrem de important este acela că s-a reuşit păstrarea în funcţiune a ambelor spitale, deşi la un moment dat au fost ameninţate cu închiderea. Ca urmare a acestui fapt s-a reuşit salvarea a 240 de locuri de muncă.

 

Siretenii vor avea, în curând, şi o Casă de Cultură la standarde europene

Administraţia condusă de Adrian Popoiu şi-a îndreptat atenţia şi către alte obiective importante pentru întreaga comunitate locală. Astfel, au fost asfaltate nouă străzi de cartier, care deservesc aproximativ 35% din populaţia oraşului. De asemenea, au fost asfaltate alte trei străzi şi centrul oraşului, acest proiect fiind încă în derulare. În ceea ce priveşte familiile fără locuinţe, în mandatul lui Adrian Popoiu s-a construit un bloc ANL cu 12 apartamente şi patru garsoniere, valoarea investiţiei fiind de circa 18 miliarde de lei vechi.

Şcoala Generală din Siret a intrat într-un amplu program de reabilitare, lucrările, în valoare de trei miliarde de lei vechi, realizate cu ajutorul firmei Schweighofer Holzindustrie, urmând să se finalizeze în această vară. În ultimii patru ani s-au realizat şi cinci locuri de joacă pentru copii, valoarea investiţiilor fiind de 600 de milioane de lei vechi.

Trebuie remarcat că înainte ca Adrian Popoiu să prea frâiele administraţiei locale, în Siret nu exista nici un loc de joacă. 

Şi Casa de Cultură din Siret va avea în curând o nouă faţă, şi asta după ce în luna februarie a acestui an s-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea acestei clădiri. Valoarea proiectului este de 330.000 de euro, iar durata de implementare este de doi ani, resursele financiare urmând să vină prin Programul Operaţional Comun România, Ucraina, Moldova 2007 - 2013.

În aceşti patru ani s-a mai reuşit achiziţionarea unor utilaje necesare pentru buna funcţionare a Primăriei, cum ar fi: un utilaj multifuncţional Mustang cu lamă de deszăpezit şi două cupe, buldoexcavator, autogunoieră de 24 de tone şi autoscară. Valoarea totala a utilajelor achiziţionate este de 190.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de aproape 230 de miliarde de lei vechi, atrase la Siret.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 39 voturi
Fonduri de aproape 230 de miliarde de lei vechi, atrase la Siret4.9539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ia uite frate trimis de
(18 mai 2012, 12:29:29
Ia uite frate si Vasilica zicea ca nu a facut nimic Popoiu. De ambulatoriu zicea ca e un fel de peron de unde lumea urca in tren catre spitalele din Radauti sau Suceava dar se pare ca nu este chiar asa. Este si detula aparatura. De scoala generala zicea ca o sa o reabiliteze el dar uite ca deja se termina, de casa de cultura tot el ziea ca o face dar deja a inceput derularea unui proiect european. Cred ca o sa trebuiasca sa mai revizuiasca oferta electorala ca din ce vrea el pentru perioada 2012-2016 o buna parte a facut deja Popoiu. Asta e ... vine acasa pe intuneri , pleaca pe intuneric .... nu apuca sa vada ce se mai face prin oras.
2.   MAI TREBUIE? trimis de
(18 mai 2012, 16:50:28
La Siret mai trebuie fonduri pentru a se realiza ceva legat de institutii culturale, sanatate........nu domnule gresiti!
Acolo trebuie fonduri pentru a invata de la ala cu tita in gura pina la mosul de 100 de ani cum sa traga statul in piept, cum sa fie cel mai tare contrabandist, cum sa tapuiasca vamesii, militienii comunitari.....
Acolo le trebuie fonduri sa invete aia mici cum se vinde kalasul, macarovul, cine trece si cum trece, cine vorbeste si cum vorbeste..............
Cei din CSI ar trbui sa aloce fonduri acolo nu cei din U. E.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei